Qcyk Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Przez dwa dni biwaku, bardziej zajęty byłem samym biwakiem niż łowieniem. Za łowienie miałem wziąć się od wczoraj. Skończyło się na jednym mocnym strzale, potem trzeba było uciekać przed burzą. Po burzy, złowiłem krótkiego szczupaka. Przejrzałem prognozę pogody i zwinąłem się do domu Faktycznie prognoza mało optymistyczna ale w czwartek chyba będzie można powalczyć trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Faktycznie prognoza mało optymistyczna ale w czwartek chyba będzie można powalczyć trochę Oby, do końca tygodnia jestem na urlopie, w planach miałem zwiedzić dotat nieznany mi kawałek rzeki; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Żona szczęśliwa, opalona, wrócona. Jutro wyjeżdżamy, pokemony jest z kim zostawić, więc mogę łowić. Daniel daj znaka jak będziesz uderzał w moje rewiry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Rano 4okoniki i 2 babki, duza fala i wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Coś ktoś gdzieś bliżej Wyszkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Nowe pb Kolegi z Kamieńczyka 38cm na wieczorowego Edytowane 17 Czerwca 2017 przez Tata Filipa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Super. Nowe PB zawsze daje niesamowite emocje... ;-) Poza tym cichutko jakoś w tym wątku... połapali coś ostatnio :-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dzisiaj nocka ale na razie same króciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Ja dzisiaj cały dzień nad wodą. Przemokłem i przemarzłem, ale jak to na Bugu... było warto :-) Połamania na sandaczu 100+ :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Sandacza 100+ brak ale dwie 50+ się udało wydłubać.jedyny minus- na główkach gliździarzy jak mrówków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wczoraj wyjechał Sandacz 105cm - Beret na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Stary był to i eutanazję zastosowali ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Starorzecza w Niemirowie już prawie nie ma a jeszcze nie lipiec zdjęcie z zeszłego tygodnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Każdy postępuje w zgodzie z własnym sumieniem. Takie info znad wody... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wczoraj przypadkowy przyłów 4 sumków na jednej jamce w 20 min 2x po 30 cm 2x około 70-80 ,tak same okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesleyand Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Mam zasadnicze pytanie dotyczące Bugu i okręgów PZW. Jeśli jestem z Okręgu podlaskiego to wolno mi łowić na Bugu po stronie wymienionego okręgu, a czy mogę łowić na Bugu po stronie Okręgu mazowieckiego? Sprawa dotyczy wędkowania z brzegu oczywiście, bo jeśli jestem na łódce to sprawa granicy między okręgami jest płynna jak Bug. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knd Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Wszystko jest w zezwoleniu. Łowić możesz do ujścia rzeki Nurzec po obu stronach rzeki, poniżej zaczyna się okręg mazowiecki z którym nie mamy porozumienia. To czy jesteś na łódce czy na brzegu nie ma znaczenia. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez knd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Mam zasadnicze pytanie dotyczące Bugu i okręgów PZW. Jeśli jestem z Okręgu podlaskiego to wolno mi łowić na Bugu po stronie wymienionego okręgu, a czy mogę łowić na Bugu po stronie Okręgu mazowieckiego? Sprawa dotyczy wędkowania z brzegu oczywiście, bo jeśli jestem na łódce to sprawa granicy między okręgami jest płynna jak Bug. Jakieś sugestie?Twój okręg nie ma w dzierżawie Bugu ani jednego metra ale ma porozumienie z okręgiem Biała Podlaska i Siedlce więc jest tak jak knd napisał, w górę od ujścia Nurca wolno Ci łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesleyand Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ha. Prawda OP nie posiada ani metra, nie sprawdzałem w rejestrze, ponieważ w tym kierunku bardzo, bardzo rzadko jeżdżę. W tym roku w lipcu chciałbym się przejechać na Bug. Kiedyś dawno temu byłem nad Bugiem na rybach, ale bez sukcesów większych niestety. Dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno, jakaś podpowiedź? Gdzie można się wybrać nad Bug w dobre miejsce i dojechać samochodem nad rzekę, postawić namiot itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Pod tym względem nad Bugiem jest raj. Miałem taki dylemat w ubiegłym roku gdy młody chciał na biwak na majówkę. Określ odcinek rzeki który Cię interesuje i bez kłopotu coś znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesleyand Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Najbardziej interesuje mnie odcinek przy Siemiatyczach, ale sugetie inne mogą być. Miejscówka powinna mieć jakąś dziurę w wodzie żeby wąsaty miał gdzie mieszkać. Byłem kiedyś na zakręcie koło Gąsiorowa, dziura w wodzie piękna, głęboka, pięknie kręciła, ale wszystko co wpadało do wody to tam zostawało. Trzeba było mieć sklep na zestawy i przynęty. W walce z sumem każdy był bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Piękne wypuszczenie sandacza. Tylko pogratulować ! ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Najbardziej interesuje mnie odcinek przy Siemiatyczach, ale sugetie inne mogą być. Miejscówka powinna mieć jakąś dziurę w wodzie żeby wąsaty miał gdzie mieszkać.Z tym mieszkaniem dla suma może być różnie. Znam dziurę taką ok. 4m ale co z tego że sum mieszka jak 3/4 dziury to zwalone drzewa . A zreszto co? w chałupie chcesz go niepokoić . Jednego obserwowałem sobie w ub. roku jak patrolował 0,5-0,6m blat na krawędzi spadku. Drugi nap....la pod drugim brzegiem przy leżącym drzewie ale tam się nie dojdzie brzegiem a i łódką nie dopłynie bo płycizna. Miejsce na namiot ? Okolica mostu kolejowego we Fronołowie , tam była 2 czy 3 lata temu ładna przykosa i wiem że jakieś szczupaki łowiono, ponoć ktoś z Siemiatycz polował tam na sandacze. Wajków w lesie ale nie jest łatwo trafić, łąki między Wajkowem a Niemirowem ale częściowo prywatne i nie bardzo chcą wędkarzy . Zresztą jak się popatrzy na syf jaki zostawiają to ja się nie dziwię chociaż i tak jest lepiej niż kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesleyand Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 No nie, do chałupy suma pchać się nie będę, bo go nie wyciągnę. Właśnie pod Gąsiorowem tak było, drzewa zawalone i betony. Wolałbym go z domu na ryby wyciągnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ha. Prawda OP nie posiada ani metra, nie sprawdzałem w rejestrze, ponieważ w tym kierunku bardzo, bardzo rzadko jeżdżę. W tym roku w lipcu chciałbym się przejechać na Bug. Kiedyś dawno temu byłem nad Bugiem na rybach, ale bez sukcesów większych niestety. Dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno, jakaś podpowiedź? Gdzie można się wybrać nad Bug w dobre miejsce i dojechać samochodem nad rzekę, postawić namiot itpjak pod namiot to raczej nie odcinek graniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi