Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Miejsce na namiot ? Okolica mostu kolejowego we Fronołowie , tam była 2 czy 3 lata temu ładna przykosa i wiem że jakieś szczupaki łowiono, ponoć ktoś z Siemiatycz polował tam na sandacze. 

Wajków w lesie ale nie jest łatwo trafić, łąki między Wajkowem a Niemirowem ale częściowo prywatne i nie bardzo chcą wędkarzy  :unsure: . Zresztą jak się popatrzy na syf jaki zostawiają to ja się nie dziwię  :angry: chociaż i tak jest lepiej niż kilka lat temu. 

Most we Fronołowie jest w remoncie, naparzają, piaskują czy malują coś pod ciśnieniem od rana do nocy. Nie polecam kempingu w okolicy w odległości kilku kilometrów...

Jesli chodzi o biwak nad bugiem, najfajniejszym miejscem od zawsze byl Molozew. (konkretnie chodzi o zakole po prawej stronie od wjazdu na pastwiska, rok temu byly dodatkowo ogrodzone siatka, ale da sie to ominac jesli bedziesz jechal wzdluz rzeki). Oprocz tego ze bardzo malownicze miejsca, dodatkowo otoczone lasem i bardzo fajny i urozmaicony odcinek rzeki. (rok temu udalo mi sie wyciagnac sumka 1.68cm)

W tym roku ostatnio gdy tam bylem widac bylo tylko miejscowym lapiacych leszcze na szarpaka.

Jutro wybieram sie ponownie, zdam relacje!

A panowie jeszcze Kózki.A tak poważnie to jeżeli na wysokości Zajęcznik to druga strona od Drażniewa ,jeżeli Mierzwice to Osłowo tez druga strona i tak dalej niby te same oblegane miejscówki ale da się trochę spokojniej.

W Drażniewie spoko miejsce przy ujściu Tocznej na biwak.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jesli chodzi o biwak nad bugiem, najfajniejszym miejscem od zawsze byl Molozew. (konkretnie chodzi o zakole po prawej stronie od wjazdu na pastwiska, rok temu byly dodatkowo ogrodzone siatka, ale da sie to ominac jesli bedziesz jechal wzdluz rzeki). Oprocz tego ze bardzo malownicze miejsca, dodatkowo otoczone lasem i bardzo fajny i urozmaicony odcinek rzeki. (rok temu udalo mi sie wyciagnac sumka 1.68cm)

W tym roku ostatnio gdy tam bylem widac bylo tylko miejscowym lapiacych leszcze na szarpaka.

Jutro wybieram sie ponownie, zdam relacje!

Popieram Mołożew to super miejscówka prawie na każdą rybkę i biwak w sosnach . 

Za duzo widziałem najaranych na sumowe mieso (i nie tylko) pseudo-wedkarzykow na Bugu. Jakbys troche pomyslal to bys nie prosil o podanie "kobiecie" z 1 postem mety. Mam nadzieję, ze nikt oswojony z ta rzeka nie zdradzi chocby 1 miejsca w tym publicznym miejscu, gdzie mozna zlowic ta piekna rybę. Poza tym lowienie na Bugu to ścieżka, ktora kazdy powinien przedrzec sam.

• Like 8

Za duzo widziałem najaranych na sumowe mieso (i nie tylko) pseudo-wedkarzykow na Bugu. Jakbys troche pomyslal to bys nie prosil o podanie "kobiecie" z 1 postem mety. Mam nadzieję, ze nikt oswojony z ta rzeka nie zdradzi chocby 1 miejsca w tym publicznym miejscu, gdzie mozna zlowic ta piekna rybę. Poza tym lowienie na Bugu to ścieżka, ktora kazdy powinien przedrzec sam.[/quote

Mądrego to i miło posłuchać ????