Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie gratulacje! piękne sztuki, rozumiem, że niechcecie podawać miejscówek, ale chociarz okolice, byśmy statystycznie wiedzieli co gdzie się dzieje. Dodam od siebie, w ostatnim tygodniu - 3 x szczupły, 60 pare cm, nie mierzyłem dokładnie ;) oczywiście wszystkie dalej pływają. Region - poniżej mierzwic/fronołowa.

Sum 181 cm. 29.800kg. Sprzętowo MHX MB 844-2 od Huberta połączony z Slamerem 360 i 0,24 plecionka. Połów na Bugu graniczym na wodzie 0,9 do, 1 m. Oczywiscie z pontonu. Jest to mój rekord jak na razie, a już miałem kilka przegranych walk. Złowiony w upalną ostatnią niedzielę w południe.

Był browar oj był ????post-49659-0-13915100-1501597526_thumb.jpgpost-49659-0-48505900-1501597541_thumb.jpg

Edytowane przez BOSMAN 76
  • Like 28

Sum 181 cm. 29.800kg. Sprzętowo MHX MB 844-2 od Huberta połączony z Slamerem 360 i 0,24 plecionka. Połów na Bugu graniczym na wodzie 0,9 do, 1 m. Oczywiscie z pontonu. Jest to mój rekord jak na razie, a już miałem kilka przegranych walk. Złowiony w upalną ostatnią niedzielę w południe.

Hej, ładnie dowaliłeś :clappinghands: gratulacje  !

Koledzy, będę niedługo w okolicach Drohiczyna i pomyślałem, żeby zrzucić swój pontonik i zeksplorować tamtejszy Bug. Ponieważ jeszcze nigdy tam nie byłem, doradźcie czy przy obecnym stanie wody da się ta w ogóle popływać? I gdzie najlepiej zjechać przyczepką do wody? Przeprawa promowa w Drohiczynie? - da radę?

Koledzy, będę niedługo w okolicach Drohiczyna i pomyślałem, żeby zrzucić swój pontonik i zeksplorować tamtejszy Bug. Ponieważ jeszcze nigdy tam nie byłem, doradźcie czy przy obecnym stanie wody da się ta w ogóle popływać? I gdzie najlepiej zjechać przyczepką do wody? Przeprawa promowa w Drohiczynie? - da radę?

Pewnie da radę szczególnie że prom tak jakoś od 10:00 chodzi. Ponad 30km dalej w Niemirowie kursowanie jest wstrzymane tak że tam nic nie przeszkadza. Tyle że płynąc w górę rzeki nie można raczej przekraczać środka, inaczej może zostać to uznane za akt agresji - atak pontonowy na niepodległe państwo  :P .

• Like 1

Sum wziął w miejscu zacienionym, na wodzie ok 1 m przy zwalonym drzewie. Branie atomowe, wcześniej takiego nie doświadczyłem. Generalnie strach mnie obleciał ale kolega z którym wędkuję szybko przyprowadził mnie do porządku. Dociąłem dwa razy i się zaczęło. Pierwszy odjazd tak z 30-40 m później pompka. Ale miałem tyle szczęścia, że ta rybka tam odpoczywała i nie był to jej dom. KIJEK MHX MB 844-2 spod ręki Huberta kapitalnie się sprawdził. Zresztą tak jak Hubert powiedział tek Kij ma moc i tak jest. To wszystko co mam do zeznania w tej sprawie. A miejsca i tak nie zdradzę. Pozdrawiam i życzę miłego wędkowania.

• Like 5