Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie pływa tam tyle łódek ,że chyba jakieś manewry rzeczne trwają..."Batalia o ostatniego fileta" . Konieczne zamontowanie sygnalizacji świetlnej. Obowiązkowym wyposażeniem oczywiście są pałki. Na szczęście nie ma już/jeszcze czego walić w łeb. Może jakby jeden z drugim podrapał się po łysinie ,albo jeszcze lepiej dał sobie wzajemnie po czapie taką pałką to zrozumiałby czym głównie spowodowana jest ta pustynia. Ale cierpliwość i nieustępliwość to domena bużańskiego spinningisty więc w końcu smaczny filet gdzieś się trafi...

Edytowane przez maicke82
  • Like 5

z wieści z frontu, sobota 14ego, pogoda smutna (deszcz , wiatr), okolice mierzwic, poziom wody rośnie, aktualnie lekko powyżej średniego, wynik - jeden szczupły 70+ (niestety nie mam zdjęcia - bateria w telefonie padła) na oko ikrzak, oczywiście pływa dalej, plus kilka pistoletów

Szumin to było kiedyś eldorado pełne ryb ,jakie tam piekne klenie pod lustrem wody pływały ,siadało sie przy plocie  odkładało kij i obserwowalo jak zajadaj sie spadającym z drzew  pokarmem - to se newrati

Szumin, Szumin i po Szuminie... :(. W tym roku faktycznie jest jakiś niespotykany najazd łódkowych hunów ;)

W niedzielę moje koło miało zawody na Bugu, oczywiście w formule no kill. Na 20 kilku wędkujących było kilka szczupaków (największy 58 cm), sporo okoni i hit: piękny, gruby, jesienny 50 cm kleń. Ja osobiście miałem 4 kontakty, ale wszystko spięte. Na pocieszenie były to niewielkie sztuki które i tak nie dałyby mi punktów.

Ładna rybka . 

Sławku_deep z tego co widziałem na własne oczy na 14 sumów złowionych na żywca żaden nie został zjedzony . 

Nie wiem z kąd u Ciebie taka pewność że każdy kto łowi na filet czy żywca to mięsiarz .

Edytowane przez Tabor

No i stało się. Wieść się szybko roznosi i ostatnie "eldorado" mazowieckiego Bugu odwiedzają już celebryci ;)

Także panowie róbcie już miejsce na brzegu ,dla nowych kolegów po fachu.Będzie ciaśniej ale w kupie siła.  ;) Ja się właśnie pakuję i jadę ,bo widać było z drona jak  boleniowo-sandaczowa meta stoi pusta   ;)

Edytowane przez maicke82
  • Like 6