smudek Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 2h rozstawiania sprzętu jednak wolę spinning 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) No i stało się. Wieść się szybko roznosi i ostatnie "eldorado" mazowieckiego Bugu odwiedzają już celebryci Także panowie róbcie już miejsce na brzegu ,dla nowych kolegów po fachu.Będzie ciaśniej ale w kupie siła. Ja się właśnie pakuję i jadę ,bo widać było z drona jak boleniowo-sandaczowa meta stoi pusta "byłem tam zanim było to modne" W ostatni weekend byłem nad granicznym Bugiem (Bytyń/Wola Uhruska). Cisza i spokój. Pogoda nie pozwoliła się rozwinąć wędkarsko, ryby chyba miały już dosyć Grzegorza, tak jak ja. Edytowane 1 Listopada 2017 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Jaki tam celebryta widziales jak szczupaka za oczy wytargal z wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Mamy nowe zimowisko na Bugu. "Na podstawie Statutu PZW &47pkt 15 Zarząd Okręgu PZW w Białej Podlaskiej uchwala :1. Wyłączyć z wędkowania zimowisko ryb w okresie od 01 listopada do 31 marca każdego roku : - w miejscowości Łęgi „ Cichacz" -od znaku granicznego 172 w górę rzeki 200 m; - od znaku granicznego 172 do znaku granicznego 173; Źródło:http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/158608/60/ograniczenia__na__wodach__pzw__okreg_w_bialej_podlaskiej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Więcej takich miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Norbert, który to znak nr 172? Leniwy jestem, nie chce mi się szukać, to też na Łęgach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Znak graniczny 172, jest bodajże zaraz za ujściem " Rogala" na Łęgach. Wygląda na to, że od połowy "omegi" aż za plażę jest teraz zimowisko. O ile się nie mylę, wygląda to tak. Edytowane 4 Listopada 2017 przez Norbert 78 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Ta czerwona linia co oznacza ?Na cichaczu zawsze jak była duża woda to ryba się tam trzymała a jak poziom był niski ryb brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Wiem, że rozmiar nieforumowy, ale nie mogłem się powstrzymać i zamieszczam jako ciekawostkę. Może jeśli ktoś złowi jeszcze tego cudaka (klatki przed Wywłoką) to niech da znać na forum. A tak na marginesie to musiał chyba biedak mieć trudne dzieciństwo, ale widać że sobie świetnie radzi i wcale mu to nie przeszkadza 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio191 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tez trafiłem takiego w tym roku???? słyszałem kiedyś że to od prądu takie połamane ryby ale nie wiem czy to prawda moze ktoś wie coś więcej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wiem, że rozmiar nieforumowy, ale nie mogłem się powstrzymać i zamieszczam jako ciekawostkę. Może jeśli ktoś złowi jeszcze tego cudaka (klatki przed Wywłoką) to niech da znać na forum. P4110022m.jpg A tak na marginesie to musiał chyba biedak mieć trudne dzieciństwo, ale widać że sobie świetnie radzi i wcale mu to nie przeszkadza Tak z ciekawości chciałbym zapytac, dlaczego napisałeś gdzie go zlowiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Kolega zrobił to dla zmyłki po celebrytach tam już tylko łuski pływają ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Kolega zrobił to dla zmyłki po celebrytach tam już tylko łuski pływają Bingo Tomek, łuski tylko albo jakieś koślawe ryby . Tak z ciekawości chciałbym zapytac, dlaczego napisałeś gdzie go zlowiles ? Andrzeju traktować to należy jako przybliżoną lokalizację, niepotrzebnie pisałem, że klatki. Ale okolice Wywłoki się zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tak na przyszłość pamiętaj, że wpisując dokładna lokalizację zlowienia (tym bardziej sandacza) stawiasz krzyżyk na rybach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tak na przyszłość pamiętaj, że wpisując dokładna lokalizację zlowienia (tym bardziej sandacza) stawiasz krzyżyk na rybach.Andrzej, byłeś kiedyś na Wywłoce ? Tam bez informacji na JB 90% ryb ma krzyżyk. Tam w weekend to wędka przy wędce jest ustawiona. I nie ma że się łowi na 2 wędki, łowi się na tyle ile się przywiozło. Gdzieś pod koniec lat 90 kiedy tam bywałem niemalże co tydzień. Jakoś tak pod koniec maja jeden z wędkarzy zapytał mnie czy się znam na rybach bo panowie mieli problem, złowili coś ale nie wiedzieli co. No chyba zasadniczo tak . "Wędkarze" mieli w siatce 5 czy 6 brzan takich ok.30cm. Powiedziałem że brzany ale nic nie mówiłem że mają okres ochronny i nie mają wymiaru bo jakie to ma znaczenie ? Ogryzione szkielety z krąpi czy płotek leżały koło brudnej patelni. Powiedziałem tylko że brzana będzie miała tarło niedługa a taka przed tarłem jest trująca , no nie aż tak żeby poumierali ale bóle brzucha, wymioty a może i gorączkę mają jak w banku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tak na przyszłość pamiętaj, że wpisując dokładna lokalizację zlowienia (tym bardziej sandacza) stawiasz krzyżyk na rybach....myślisz Andrzej, że teraz będzie najazd na Wywłokę bo ktoś tam złapał jakiegoś kulawego sandaczynę ? Jeśli tak to działa to mogłem napisać plaża w Broku . Ty jako "stary" wyjadacz chciałeś skarcić Nowego więc czuję się skarcony. (i tak moderator pewnie zaraz usunie mojego posta bo ryba nie spełnia minimum forumowego, ale chciałem ją pokazać bo uznałem, że jest to ciekawe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Bywam na klatkach często no i po drodze na starorzecza tam zajeżdżam .Trudne łowisko i tak z doskoku nikt rybki dużej nie złowi do tego często są kontrole .Co do niewymiarowych ryb to chyba norma za małe kary są i ludzie lekceważą sobie te chore zjawisko ,, Dla kota Panie biorę dla kota " Socha nie wiem dlaczego tak się bulwersujesz tymi szkieletami zjedzonych ryb czy brudną patelnią .Chyba nigdy nie byłeś dłużej nad wodą jak kilka godzin .Po kilkudniowej zasiadce niestety tak wygląda teren łowiska . Nie będę wstawiał zdjęć z ostatniego zlotu na Odrze mojego forum ludzie po 1200 km jechali żeby odpocząć i pogadać nie w głowie im było zmywanie i zbieranie petów . Trzeba tylko po sobie posprzątać przed odjazdem i od innych tego wymagać .Wracając do rybek to ostatnia niedziela na starorzeczach Bugu to jakiś najazd wędkarzy .Wszędzie bombki od żywcówek , pontony , grunciarze no i tacy jak ja brzegowi udeptywacze z badylem .Dobrze że drapieżnik nie żerował bo inaczej była by rzeźnia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Socha nie wiem dlaczego tak się bulwersujesz tymi szkieletami zjedzonych ryb czy brudną patelnią .Ależ ja się nie bulwersuje szkieletami ryb, ich prawo złowili mogą zjeść. Nakłamałem im o trujących brzanach bo pewnie też by je zjedli a były w okresie ochronnym. Chociaż chyba kiedyś gdzieś coś czytałem ale chyba o tym ze jest niesmaczna brzana przed tarłem. A trująca jest krew węgorza jak się dostanie do rany ? A może odwrotnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Myśle że warto zerknąć. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Bug - klatki . Woda wysoka , zero wędkarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Niedzielny wypad nad Bug [jeden z dosłownie kilku w tym sezonie ] zaowocował czterema braniami.Trzy udało się zaciąć i wyholować.Ryby nie były okazałe ,ale przy średnio jednym wypadzie na miesiąc ,cieszyły bardzo.Dwa sandaczyki i szczupaczek.Jeden sandaczyk poniżej wymiaru ,drugi i szczupak lekko ponad. Pozdrawiam kolegę którego spotkałem na łowisku {może jest użytkownikiem forum? }. Zrobił mi kilka fotek i opowiedział o fajnych miejscówkach. Powoził białym Passatem B3 Variant ,a pasażerem był bardzo sympatyczny Malamut tudzież inny Husky. Pozdrawiam Tomi 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Pozdrawiam kolegę którego spotkałem na łowisku {może jest użytkownikiem forum? }. Zrobił mi kilka fotek i opowiedział o fajnych miejscówkach. Pozdrawiam Tomi Jeśli ci opowiedział o fajnych miejscówkach to na 100% nie jest forumowiczem JB :D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Dlaczego? Znam wielu ktorym mozna powiedzieć o metach i nie pisna slowa, a sa aktywnymi użytkownikami jb ale... znam również takiego, który obiecał, że nie pisnie słowa,a mordka jednak sie otworzyła.. suma sumarum nie zdradzajcie miejscówek :-) Edytowane 5 Grudnia 2017 przez beton007 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dlaczego? To był taki żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 A to co ja napisałem to niestety nie żarcik :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi