smudek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Bzdura. Ta sama przyducha dotknęła Krznę i jej dopływy daleko od ujścia do Bugu. W tym roku podobna przyducha była w Zachodniopomorskim, zapach wpadający przez okno pociągu, od razu przypomniał mi tragedię z 2009r. Bug powoli się odbudowuje, gdyby tak jeszcze uruchomić oczyszczalnię ścieków w Brześciu....Dokładnie tak jak napisał @Norbert 78 rzeka krzna wylała na pobliskie łąki i z powodu wysokiej temperatury, ponad 30°C trawy zaczęły się rozkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ta przyducha to był ten sam rok co przyducha na Zegrzu? To były ryby które spłynęły z Bugu do Zegrza czy osobny temat?To ta sama przyducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dla tego dodałem "zapewne w nie jednej miejscowości podtopiło kanalizację i prywatne szamba"Oczywiście ścieki to była tylko jedna z kilku przyczyn a nie jedyna.W Białej Podlaskiej był największy smród i najdłużej się utrzymywał i tego jestem pewien. Dla porównania jeździłem w okolice Malowej Góry i tam już nie śmierdziało tak mocno szambem tylko bardziej kiszonką, zgnilizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) W tamtym nieszczęsnym roku płynąłem kajakiem od Bystrzycy Północnej przez Tyśmienicę do Wieprza ,tak dużych kleni jazi okoni ... na oczy nie widziałem oczywiście większość śnięte przykry widok,miejscami woda była na tyle rozlana, że pływaliśmy między snopkami po polach... Edytowane 7 Grudnia 2017 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Muchawka wpada do Liwca a Liwiec do Bugu w kamieńczyku przyducha od Krzny w dół rzeki.Nie wiem co ty kolego bierzesz ale bierz połowę,Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dziś miałem kontrole z PSR na Bugu, to już będzie druga w ciągu 3 lat???? ale pan kontrolujący bardzo miły więc wszystko na plus. Ryb niestety nie uświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Proponowałbym jeszcze kupić kupon Lotto....może dziś jest Twój dzień 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dziś miałem kontrole z PSR na Bugu, to już będzie druga w ciągu 3 lat ale pan kontrolujący bardzo miły więc wszystko na plus. Ryb niestety nie uświadczyłemPewnie PSR z Siedlec. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Nie pytałem skąd ale sie zdziwiłem ostro ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zapraszam http://jerkbait.pl/topic/102831-porozumienia-2018-wydzielone-z-rzeka-bug/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Wygląda na to że przedwczoraj zakończyłem bieżący sezon wędkarski.Odwiedziłem dwie miejscówki nad Bugiem,ale szału nie było Jedna dała mi wymiarowego szczupaczka,a druga niewymiarowego sandaczyka oraz przez chwilę{prawdopodobnie leszcza} który po jednym bujnięciu zostawił na haku sporą łuskę.Postałem parę godzin w chłodnej, ale czystej i ciągle rosnącej wodzie.Około południa było małe ognisko,kiełbaska i gorąca herbatka z termosu. Mijane starorzecza pokryte cienkim lodem,który nie stopił się w ciągu dnia.Miłym akcentem tego wypadu był wędkarz z terenowego Nissana na lubelskich numerach, który złowił i wypuścił okonie i najechanego szczupaczka Tą optymistyczną informacją kończę i życzę w Nowym Roku wszystkiego najlepszego, łowiącym i wypuszczającym ryby nad Bugiem. Pozdrawiam Tomi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Wygląda na to że przedwczoraj zakończyłem bieżący sezon wędkarski.Odwiedziłem dwie miejscówki nad Bugiem,ale szału nie było Jedna dała mi wymiarowego szczupaczka,a druga niewymiarowego sandaczyka oraz przez chwilę{prawdopodobnie leszcza} który po jednym bujnięciu zostawił na haku sporą łuskę.Postałem parę godzin w chłodnej, ale czystej i ciągle rosnącej wodzie.Około południa było małe ognisko,kiełbaska i gorąca herbatka z termosu. Mijane starorzecza pokryte cienkim lodem,który nie stopił się w ciągu dnia.Miłym akcentem tego wypadu był wędkarz z terenowego Nissana na lubelskich numerach, który złowił i wypuścił okonie i najechanego szczupaczka Tą optymistyczną informacją kończę i życzę w Nowym Roku wszystkiego najlepszego, łowiącym i wypuszczającym ryby nad Bugiem. Pozdrawiam Tomi Cześć Tomek, wiedziałem, że Twój wpis tu znajdę . Staliśmy razem na Trojanie i bardzo chcieliśmy złowić sandacza. Nie wytrzymałem tyle co Ty, ale w drodze powrotnej odwiedziłem Zaburze i tam udało mi się złowić okonie, nie dużo po byłem tam kilka chwil po 15 ale przynajmniej nie zerowałem tego dnia. Ja również 30 zakończyłem sezon z tym, że na Żeliźnie. Było bardzo ekstremalnie ale przyjemnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jacek ,ale to nie Ty byłeś {chyba} tym Nissanem ? No i to chyba nie był Trojan? Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jacek ,ale to nie Ty byłeś {chyba} tym Nissanem ? No i to chyba nie był Trojan? Pozdrawiam Tomi Nie, my spotkaliśmy się kilka dni wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam czy ktoś z kolegów było na Bugiem w okolicy Wyszkowa, podobno stan alarmowy ponad 460 cm na rzece, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Faktyczniehttp://monitor.pogodynka.pl/#map/21.4656,52.5761,11,true,false,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Plaża w Wyszkowie zalana, Młynarze pływają, Bug płynie całym środkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Łąki przy Wywłoce i Klatkach na Bugu zalane . Jak jeszcze trochę woda się podniesie nie będzie można przejechać po żwirówce przy wale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Do tego wszystkiego masa kry i śryżu płynie, jak jeszcze pomrozi, to rzeka stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 . Zatory lodowe dla ludzi są niebezpieczne a rzece służą .Tak powinno być to się trochę dołków zrobi i pogłębi koryto a nie tylko blaty i płycizny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Woda już zaczęła opadać. Zapowiadają temp. na plusie.Wiosna idzie...chyba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Nie idzie, w lutym zacznie się zima. Jeszcze będziemy płakać z zimna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Wędkarzy na Bugu mniej, za to pojawiają się inni amatorzy rybiego białka http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/163502/60/nielegalny__polow__ryb__na__rz__bug__w_dn_19012018r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Super że ich złapano ale za te 1500 pln kary powinno się kupię narybku i zarybić Bug inaczej ta kasa przepadnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Sławku sąd i prokuratura nie zarybiają naszych wód . PZW to może się tylko" pochwalić " takim incydentem bo przecież nikogo z PZW ani z PSR tam nie było . Brawa dla Policji i SG . Ale nie ma się czym podniecać bo takiej wzmianki na ich stronach nie znalazłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi