Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze Rytele,zjazd na betony i kawałek wcześniej odnoga w Rybakach.

Siat na szczęście nie zauważyłem ????.

Niestety zamieniłem zdjęcie orginalne na zmniejszone i teraz mam tylko takiej jakości.

post-51235-0-48481900-1523648602_thumb.jpg

post-51235-0-36814200-1523648613_thumb.jpg

post-51235-0-06214800-1523648643_thumb.jpg

post-51235-0-40434600-1523648676_thumb.jpg

Edytowane przez trolinka666
  • Like 1

Chyba woda w Bugu szybko nie opadnie na Ukraińskim Bugu wody po brzegi . Byłem u Mańka w Starym Stulnie od piątku do niedzieli  woda jest na łąkach i tak szybko z nich nie spłynie .

Majówka pewnie w woderach . Do Szumina , Lipieńca i  Kotła jest dojście tylko trzeba będzie trochę pokombinować i długie patyki brać .

Edytowane przez Tabor
  • Like 1

Myślę że w majówkę łódka nic nie da , chyba że ktoś lubi pływać slalomem miedzy gruntówkami , spławikami  , nie liczę brzegowych spinningistów . Za małe te nasze starorzecza  .

Dobrze że mam w zanadrzu starorzecza nie opisywane nigdzie na forach . :P

Chyba tutaj będzie najwłaściwsze miejsce.

Okręg PZW w Siedlcach udostępnił interaktywną mapę swoich wód, może się przydać Kolegom

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1d5NqJOkxn4wEtmY4oHxueLS94T9NdWjQ&ll=52.45240036864893%2C22.818297744164965&z=8

• Like 1

Wczoraj byłem w Pratulinie . Woda wysoka w porównaniu z zeszłym sezonem . Woda na łąkach starożecza pozalewane . Trzeba czekać przynajmniej 50 cm w dół . 

Łowiłeś czy prowadziłeś rozpoznanie przed akcją ? 

Edytowane przez Michał.

Czyli wysyp zdjęć w tym wątku gwarantowany... jeszcze większy niż ubiegłego roku.

Wątek chyba jest po to by zdjęcia właśnie umieszczać.( z rybami :) )

W zeszłym roku zdjęcia od 1 do 22 maja były dwa, może chodzi o wysyp grzybów ? ;)

Edytowane przez Radbraw

Do tego pije...Tylu udzielających się ,zaglądających i ciekawych,  a zdjęć ryb już prawie nie ma. Nic nie stoi na przeszkodzie ,żeby Kolega zaczął je tu zamieszczać.W końcu to czwarta co do wielkości rzeka w Polsce, z tradycjami ale i z prężnym gronem spinningistów z reklamówkami. 

Edytowane przez maicke82
  • Like 4

A tak z innej beczki - Bug w okolicach Małkinii to jest Mazowiecki czy inny okreg PZW??

Będę na majówce w Zarębach Kościelnych, więc może by dało się zamoczyć muchy w poszukiwaniu szczupłego albo bolka.

Nie wiem tylko komu opłacić zezwolenie w razie czego

• Like 1