siatkaz Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Dzięki chłopaki za info, o to właśnie mi chodziło. Może ktoś jeszcze coś z innych wymienionych wodowskazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Wyszków chyba 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzion Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Witam ,wie ktoś może jaka jest obecnie temperatury wody w rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Porównywalna do temperatury zupy w garnku... A tak serio to na pewno powyżej 20 stopni , mega ciepła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Temperaturę można sprawdzić na pogodynce - nie ma co prawda 20 stopni ale jak na ta porę roku to i tak zupa, np.:http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152230200http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152229999http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152210090 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzion Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Wątek spadł jak woda na Bugu wrzucę kilka fotek może kogoś ośmielę ,bo ludzie łowią a nikt nie wrzuca zdjęć to ja pierwszy... 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Mario, co taki przestraszony na zdjęciach? :-) ale rybki zacne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Pewnie rejestr nie wpisany ;-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Ktoś łowi w okolicach Bużysk, Drohiczyna z jakimiś sensownymi sukcesami. Byłem dzisiaj i widziałem że woda aż się gotowała od potworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrus Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Ja byłem dzisiaj w okolicy Drażniewa od 3.30 do 6.00 ze spiningiem i lipa. Nawet brania. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pats Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Info z wizyt na obszarze - drohiczyn - serpelice Białej ryby jest sporo, są miejsca gdzie wystarczyło delikatnie podnęcić by w ostatni weekend brały płocie 30+ ( > 10 sztuk w 2 godziny ), są miejsca gdzie miałem 2 duże leszcze jako przyłów na blachę. Z drapieżników - przyłów suma, jeden malućki, drugi > 150 odpłynął sobie zostawiając mi pustą szpulę , dodatkowo pare pistoletów.Większe szczupaki są bo je widzę, w odróżnieniu od poprzednich lat żerują głównie wcześnie rano, niestety jeszcze nic większego nie padło, są poza strefą rzutów. Edytowane 6 Czerwca 2018 przez pats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam Was koledzy i koleżanki serdecznie:) Jak tam z Sumem na Bugu? Obserwuje od pewnego czasu tendencję, że jak ktoś coś złowi to wali w łeb.. Okolice Mierzwic tam to jest tragedia wędkarzy multum, każdy coś z czasu trafi, ale wszystko na patelnie do czego to prowadzi?. Każdy na prawo rybę skosztować, no ale sum ponad 160 na co komuś? Nie robią sobie nic z górnych wymiarów( obowiązuje w tym miejscu chyba jeszcze 150 cm). Żal patrzeć, na takie coś ta ryba nie wróci a presja coraz większa.. Kontroli PSR lub SSR w ogóle istna samowolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabss Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ten sum padł na weekendzie, żal było patrzeć na ten zakręt a ilość bojek mnie powaliła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Tak i ja słyszałem że na weekendzie:(, i taka sytuacja ma miejsce od początku sezonu... nawet maluch się tam nie uchowa. .. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Dziadzia Bimber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Tak to jest, jeśli ZG PZW i zarządy okręgów "wszystko walą", to czemu nie mają tego robić z rybami pieprzone gumofilce? Ryba psuje się od głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Znam Alex gumofilcow, od których można się ce end era uczyć ... Wypuszczali ponad 30 lat temu i wcześniej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Niestety Sławku, ja nie znam takich... Być może bywam w złym towarzystwie, na złych łowiskach...Od sierpnia 1992 r. nie zabrałem żadnej złowionej ryby, niestety widziałem w tym czasie pełne wiadra zabieranych ryb, a i spotkałem się z Takimi, którzy wręcz patrzyli na mnie jak na raroga gdy wypuszczałem złowioną rybę i miałem propozycje typu - panie jak pan nie chcesz to daj mi pan tę rybę... Gdy odmawiałem, komentarz był jeden - sam pies kości nie ogryzie i drugiemu nie da... Edytowane 8 Czerwca 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Witam Was koledzy i koleżanki serdecznie:) Jak tam z Sumem na Bugu? Obserwuje od pewnego czasu tendencję, że jak ktoś coś złowi to wali w łeb.. Okolice Mierzwic tam to jest tragedia wędkarzy multum, każdy coś z czasu trafi, ale wszystko na patelnie do czego to prowadzi?. Każdy na prawo rybę skosztować, no ale sum ponad 160 na co komuś? Nie robią sobie nic z górnych wymiarów( obowiązuje w tym miejscu chyba jeszcze 150 cm). Żal patrzeć, na takie coś ta ryba nie wróci a presja coraz większa.. Kontroli PSR lub SSR w ogóle istna samowolka Niestety nie obowiązuje górny wymiar, to już woda Białej Podlaskiej. Także do nich należy obowiązek kontroli (PSR woj. lubelskiego), mimo to siedlecki PSR i SSR czasem tam zagląda, ale z oczywistych względów rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dzisiaj wodowanie pontonu chociaż jak patrzę na pogodę to obrzydzenie mnie bierze . Upał,zero chmur i bez wiatru. No ale poznawczo w końcu muszę. Popływam, włączę echo tylko nie wiem czy zadziała przy głębokościach 0,5m do metra bo wygląda że tyle jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Niestety nie obowiązuje górny wymiar, to już woda Białej Podlaskiej. Także do nich należy obowiązek kontroli (PSR woj. lubelskiego), mimo to siedlecki PSR i SSR czasem tam zagląda, ale z oczywistych względów rzadko. Zawsze tam były kontrole PSR Z BP jak i Siedlec i uważałem, że wymiar suma jest jak na Siedleckim Okręgu 150 cm, ale widać myliłem się. Co nie oznacza, że takie ryby, których powyżej 160 cm nie ma aż tak dużo w Bugu należy walić w łeb... Nie rozliczam nikogo ponieważ sam musiałem dorosnąć, ale później siedzi się nad tą wodą jak nad studnią. Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Dziadzia Bimber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dzisiaj wodowanie pontonu chociaż jak patrzę na pogodę to obrzydzenie mnie bierze . Upał,zero chmur i bez wiatru. No ale poznawczo w końcu muszę. Popływam, włączę echo tylko nie wiem czy zadziała przy głębokościach 0,5m do metra bo wygląda że tyle jest. Sprzedam ponton, silnik i echo . Używane 4h ale nad wodą były 7h bo 3h ponton składałem . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Sprzedam ponton, silnik i echo . Używane 4h ale nad wodą były 7h bo 3h ponton składałem .W rozliczeniu spodnio-buty , czy kalosze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 W rozliczeniu spodnio-buty , czy kalosze? Upatrzyłem sobie gumofilce i nowy fotel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Wrażenia z rzeki. Głębokość na zdecydowanej większość trasy między Niemirowem a Wajkowem to ......... 30 do 60 cm , miejscami dobija do metra. Dwie rynny ok. 2-2,5m w najgłębszym miejscu 3,5. Echo konieczne żeby nie wpierniczyć się na piach ale i tak kilka razy trzeba było użyć wioseł bo na silnik za płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi