Norbert 78 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Chyba będę musiał pokazać Ci jak rozkładać i składać ponton. Po pierwszym razie też chciałem się go pozbyć, teraz jest o niebo lepiej. Jutro rano ruszam z promu w Gnojnie na ryby, wolę pływać w górę rzeki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Chyba będę musiał pokazać Ci jak rozkładać i składać ponton. Po pierwszym razie też chciałem się go pozbyć, teraz jest o niebo lepiej. Jutro rano ruszam z promu w Gnojnie na ryby, wolę pływać w górę rzeki ;-)Zapaliła się iskierka nadzieji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Sprzedam ponton, silnik i echo . Używane 4h ale nad wodą były 7h bo 3h ponton składałem . :) Chyba będę musiał pokazać Ci jak rozkładać i składać ponton. Po pierwszym razie też chciałem się go pozbyć, teraz jest o niebo lepiej. :( Zapaliła się iskierka nadzieji Eh, taką super transakcję mi popsuć. A już się napaliłem , jak szczerbaty na suchary Edytowane 10 Czerwca 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 A już się napaliłem , jak szczerbaty na suchary To jest taka malutka iskierka . Na tą chwilę sprzedaję. W ten upał przed chwilą go pompowałem i myłem , gotowy do prezentacji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pats Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 jakieś wieści znad wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Raczej z nad piaszczystych łach Wody prawie brak i nie wiele się dzieje. Byłem w sobotę i niedzielę i nic poza małymi kleniami się nie trafiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 jakieś wieści znad wody?w ub. sobotę na odcinku Niemirów-Wajków było 30-60cm. Przez tydzień opadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicek90 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Bzdura. Byłem na odcinku wajków niemirow. Boleń wali aż woda się gotuje. W nocy żerowanie suma też przyprawia o ból głowy. Wody nie brakuje, na jamkach kotwica na sznurku o długości 3 m nie sięgała dna. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 W Serpelicach też wielkie głębiny, wody w najgłębszych miejscach 1-1,2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Pocieszające to wszystko co piszecie koledzy.Od poniedziałku zaczynam urlopową okupację odcinka granicznego.Oby nie było tylko gorzej niż w ubiegłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Bzdura. Byłem na odcinku wajków niemirow. Boleń wali aż woda się gotuje. W nocy żerowanie suma też przyprawia o ból głowy. Wody nie brakuje, na jamkach kotwica na sznurku o długości 3 m nie sięgała dna.Na jamkach , znalazłem wszystkie dwie. Faktycznie jest miejsce 3,8m pod Niemirowem a cała burta to 1,5 do 2,5m. Pod Sutnem burta ok. 2, w najgłębszym miejscu 2,8. Ale ile tych dołów jest ? 300m, może 500 na odcinek kilka km. Ale pływanie z silnikiem jest upierdliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knd Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Kotwica na sznurku to nie te forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicek90 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Kotwica na sznurku to nie te forum Kolego, twierdzisz że na belly boat lepszy będzie łańcuch? ;p Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knd Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Aaa to co innego, kotwica na sznurku skojarzyła mi się z pewną metodą często uskutecznianą przez głodnych ludzi na "jamkach". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Stan wody na Bugu odzwierciedla te zdjęcie .Ujście starorzecza Szumin do Bugu można przejść bez woderów . Normalnie jest tu od 1 do 1,5 metra wody . Edytowane 24 Czerwca 2018 przez Tabor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 W większości rzek stan wody niski, brak opadów robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jeżeli się utrzyma taki stan wody ,to znikome wejście ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Nie wierze w to zdjęcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Nie wierze w to zdjęcie ...Ujście nie wejście ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Stan wody na Bugu odzwierciedla te zdjęcie .Ujście starorzecza Szumin do Bugu można przejść bez woderów . Normalnie jest tu od 1 do 1,5 metra wody . Przy tym stanie wody czyli około 180 cm na wodowskazie w Wyszkowie 3 lata temu był tam ten 1/1.5 metra w połączeniu ,więc niska woda niską ale to głównie efekt nasienia łachy piachu. Od lat Bug już nic dobrego nie odkrywa tylko zasypuje. Może ma już dość płynięcia przez ten kraj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Maciek ma rację... piach jest wszędzie. Ciężko znaleźć miejsce głębsze niż 1.5 m na Mazowieckim odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pats Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Sytuacja nie napawa optymizmem, pomijając warunki pogodowe w ten weekend nic nie ustrzeliłem. Co więcej sytuacja jest o tyle dziwna, że w sobotę było widać wyjścia i ruch drapieżników, ale kompletnie ignorowały moje przynęty. Coś dziwnego się dzieje w regionie, nie twierdzę, że złego. Białej drobnicy sporo, sporo dużej białej ryby, może poprostu drapieżnik ma żarcia pod dostatkiem? Z drugiej strony nie widzę klasycznych polowań szczupaka, tego 50-70cm, wszystko co widzę to solidne lochy > 80cm, aczkolwiek kompletnie nie współpracujące. No i bolenia jakby wymiotło. Oczywiście potwierdzam w/w stan wody, nisko, ale bywało niżej. Jak się jednak utrzyma tendencja to w tym roku pewnie padną kolejne rekordy niskiego stanu wody. Edytowane 25 Czerwca 2018 przez pats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Tak wyglądało wejście Szumina do Bugu pod koniec maja 2018 r mafijas .Zdjęcie zrobione z burty przy lasku sosnowym . Po prawej widać część drzewa wystająca ponad lustro wody .Teraz leży na piachu 50 cm ponad wodą . Tak wyglądał Przerwaniec wczesna wiosną 2018 Edytowane 25 Czerwca 2018 przez Tabor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 W przyszłym roku wiosną przyjdzie wysoka woda, rozmyje łaszkę i będzie normalnie. Może i dobrze że jest jak jest bo bolki odeszły pewnie w inne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie ma w tym nic dziwnego, że gdzieś zasypie, a w innym miejscu odkryje, przy takim poziomie... W sumie to i dobrze, cześć dobrych miejsc się spieprzyła i kto nie szuka nie połowi... :-) to jest w tej rzece najpiękniejsze... :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi