mentnooki Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie ma w tym nic dziwnego, że gdzieś zasypie, a w innym miejscu odkryje, przy takim poziomie... W sumie to i dobrze, cześć dobrych miejsc się spieprzyła i kto nie szuka nie połowi... :-) to jest w tej rzece najpiękniejsze... :-)Jest też opcja ,kto dzwoni ten łowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja już od kilku lat nie widziałem by gdzieś odkopało.... chyba że licząc pogłębiarki w Kani... reszta to coraz więcej piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Pewnie odsypało by ujście Szumina czy Wywłoki ale co ? Brak śniegu to brak wody w starorzeczu bo są zasilane wiosną wodą z roztopów z pobliskich lasów i łąk .Jeśli tak dalej pójdzie stracimy ostatnie tarliska bo rybka nie przeskoczy przez łachy piachu do starorzecza a jak przeskoczy to nie wróci do rzeki .Brak wymiany wody w starorzeczach doprowadzi zarośnięcia starorzeczy i częstszych przyduch . Wały zrobiły swoje i ograniczyły rozlewiska aby ludziska mogli więcej siać i zbierać pobudować domki ,tak było kiedyś . Teraz 90% łąk to ugory a domki stoją na sprzedaż . Dawno temu jak napisałem podobny tekst jeden z użytkowników napisał ,, co mamy zrobić nasikać do Bugu " pomóc przyrodzie jak jeszcze można a jak , nie mam pojęcia .Na pewno potrzebna jest potężna kasa a ja i tak nie dożyje do czasów kiedy leszcza 1 kg nazywano podleszczykiem a szczupaki pływały w rowach melioracyjnych bo do rzeki nikt przed majem nie doszedł było za dużo wody . Tracimy fajne łowiska wędkarze o tym wiedzą , najważniejsze są dyrektywy UE i Natura 2000 i zawody wędkarskie na prywatnych łowiskach specjalnych opłacane z naszych składek . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Tak dokładnie jak kolega pisze kiedys bo były na to miejsca odpowiednie , na tarlo itd .,... pory roku ,wiosna to wiosna , a nie zima i lato , Wczoraj byłem na bugu na wysokosci Wilczogęby wobler shodzacy 0.5 m szarżuje po dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Andrzej łowiłeś może na starorzeczu przy Wilczogębach interesuje mnie stan wody na starorzeczu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Tak , Powiem ci że jest gdzie rzucić, zielska jest sporo , przeszedlem całe te kotło jak to zwą zero brania , ale coć tam jeszcze jest , na brzegu widzialem oznaki że jest jam i wydra , bo leżały łby rybie, no i problem z dojechaniem betony w przejeżdzie nie da się wjechac , tylko pieszą mozna dojśc , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Dzięki . Podjadę w tygodniu na Kociołek . Betony leżą od dawna właściciele przestali lubić wędkarzy podobno niszczymy trawę a setki hektarów łąk leży odłogiem nie koszonych. Poczuli się właścicielami ziemskimi nie interesuje ich powszechny dostęp do wód płynących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Witaj dopiszę tylko do tego wątku że teraz ten kłusownik z zieloną łódką ma pole do popisu straż wogóle tam nie zaglada bo brak dojazdu , a oni lubią jechać samochodem i kontrolować przez szybę ,nie obchodzi ich czy tam jest ryba czy jej nie ma mają to gdzieś to nasz ból , z trawą jak piszesz tak jest nic nie koszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Wędkowóz się zesrał i odjechał na lawecie nici z rybek do końca tygodnia . Jak ostatnio tam byłem to wjechałem przez wał i w lewo do topoli do Bugu . Można by było spróbować w prawo jestmało uczęszczana droga gruntowa . Wiosna tamtego roku trafiłem tam na tarło leszcza widok bajka olbrzymie złoto-czarne łopaty pływały pod moimi nogami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Jak miałbym do wyboru obejrzeć powtórkę meczu Polska -Kolumbia czy jechać na ryby na Kotło wybrałbym to pierwsze ;) Takie to aktualnie żyzna i owocna woda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Jak miałbym do wyboru obejrzeć powtórkę meczu Polska -Kolumbia czy jechać na ryby na Kotło wybrałbym to pierwsze ;) Takie to aktualnie żyzna i owocna woda. Nie moje strony, ale zżera mnie ciekawość - dla zobrazowania sytuacji: a ostatni kwadrans Polska-Japonia? Edytowane 4 Lipca 2018 przez Fossegrim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Nie moje strony, ale zżera mnie ciekawość - dla zobrazowania sytuacji: a ostatni kwadrans Polska-Japonia? To można porównać już tylko do studni ,w dodatku bez wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Gdzie jest żyzna woda maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 W okolicy ciężko znaleźć i wybrałbym rzekę, bo łowienie tam i jeszcze o tej porze roku podchodzi już pod masochizm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Teraz trzeba łowić w najsilniejszym nurcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Na Bugu graniczym od Krzyczewa do Janowa Podlaskiego, cisza rybki sporadyczne i malutkie. Ludzie narzekają że nie bierze. A co ma brać jak woda pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Dla mnie bierze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Mam pytanie , łowi ktoś na Bugu w okolicach ujścia ? Interesuje mnie boleń ???? planuję na miesiąc zmienić port z Modlina do Wierzbicy i trochę popływać w okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Dla mnie bierze;)Podpadasz, nie może być żeby nikt nie łowił, a Ty łowisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Mnie też bierze ....ale kur......ica. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Witam ! czy ktoś z kolegów zna odcinek od mostu w Broku w górę rzeki , chodzi mi tu o przykosy , przelewy , główki , Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Na Bugu graniczym od Krzyczewa do Janowa Podlaskiego, cisza rybki sporadyczne i malutkie. Ludzie narzekają że nie bierze. A co ma brać jak woda pusta.pewnie nie pusta ale jaką ma temp. ? pewnie bliżej 25C . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Wczoraj byłem nad Bugiem bez wędki. Zauważyłem, że bardzo mętna woda płynie. Wiem, że czasy kiedy w Bugu płynęła bardzo czysta i przejrzysta woda minęły zanim się urodziłem. Ale wczoraj się zaniepokoiłem bo coś z wodą jest nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 No właśnie, też wczoraj byłem i zauważyłem, że woda znacznie brudniejsza niż jakieś dwa tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Woda jest , aż zielona i śmierdząca . Bolenia nie widać już od kilku dni . Okonek nie bije , nawet maluszki w kamieniach , nie chlapią . Jedyne co widać , to sieczka pływająca przy powierzchni . Śmiałem się jak czytałem posty narzekających , ale sam już narzekam . Po ostatnich deszczach woda stała się brudna , ale brązowa . Myślałem, że spłynie i będzie ok . Teraz jest jeszcze gorzej . Jeszcze bym zrozumiał , jakbym tylko ja nie łowił. Ale stare kalosze są załamani . Gadałem z dziadziusiem , który tydzień nęcenił miejscówkę, codziennie nad wodą i zero brań. Edytowane 9 Lipca 2018 przez Piotrek454 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi