andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 U mnie wczoraj bolki zaczęły intensywnie żerować godz 20.plus minus . w przyłowie trafił się mętnooki niewymiarowy . co najgorsze woda tak niska że w woderach praktycznie można przejść cała rzekę .Opisuje okolice Broku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Ja dzisiaj byłem 3 raz w tym roku na Bugu. Jeden Bolek skubnął i nie było szansy na wcięcie... później branie istnie boleniowe i mam rybę życia... Tak myślałem.a to był przebieraniec z wąsem na 107cm...na kiju do 21g chwilę pochodził Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Września 2018 przez Qcyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 To dokładnie miałem taki sam przypadek chodząc za sandaczem uwiesił mi się sum chodził 20 min ale mimo woli został wyjęty 100 cm. 7 kg. Pletka 0.12. Wziął na Woblera sandaczowego Widła Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Ryby w Bugu powoli zaczynają ruszać się, temperatura wody spadła w ciągu dwóch tygodni z 25 stopni do 18-stu. Przez dwa weekendy nie miałem nawet brania. Wczoraj rano kilka brań, kumplowi spadł ładny sandacz, w popołudniowej turze na brzegu wylądował piękny, prawie dwumetrowy sum. Niestety byłem tylko sternikiem, ale nie odmówiłem sobie fotki z taką rybą Edytowane 9 Września 2018 przez Norbert 78 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Gratulacje takiej rybki[emoji3] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Ładna sztuka! :clappinghands:Napisz kilka słów o sprzęcie.Przeżył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Jakoś długo nie chodził... do momentu kiedy pokazał ogon obchodziłem się z nim ostrożnie. Kiedy zorientowałem się ze to paskudnik...hamulec na beton i wszystko może 5-7minTo dokładnie miałem taki sam przypadek chodząc za sandaczem uwiesił mi się sum chodził 20 min ale mimo woli został wyjęty 100 cm. 7 kg. Pletka 0.12. Wziął na Woblera sandaczowego Widła Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Norbert szacun i zazdroszczę emocji! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Norbert szacun i zazdroszczę emocji!Co prawda to nie ja byłem łowcą, ale strasznie chciałem mieć go na brzegu. Sam przegrałem w tym sezonie walkę z dużym sumem, w zeszłym sezonie też. Gdy ryba była już na brzegu, trząsłem się z emocji jak osika, rybka na 192 cm. Gdyby dobrze ją zmierzyć pewnie byłoby trochę więcej, ale chcieliśmy jak najszybciej zwrócić jej wolność. Sum był bonusem przy sandaczach, złowiony na Kamisori do 22g od Mikado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Witam, w najbliższy weekend będę w okolicach Serpelic, chciałem pobiegać ze spinem. Doradźcie panowie jak tam wygląda rzeka ? na co się nastawić ?Z map gogle niewiele wynika, brzeg raczej mało urozmaicony. Może lepiej podjechać gdzieś w inne okolice ? pozdrawiam zorientowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Pływając po Bugu w ok. Bubla widziałem na brzegu dziwne konstrukcje zbudowane z drewna wyglądające jak pogańskie: palisada, coś jakby wieża, pień obudowany a nad samą wodą drewniana klatka na chrześcijanina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 dziś w pratulinie gość pana J. Pliszki złowił w Bugu szczupaka około 100cm i zberetował .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Jeśli nie stosuje zasady C&R to trudno mu coś zarzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Pływając po Bugu w ok. Bubla widziałem na brzegu dziwne konstrukcje zbudowane z drewna wyglądające jak pogańskie: palisada, coś jakby wieża, pień obudowany a nad samą wodą drewniana klatka na chrześcijanina . Darek, kilka lat temu, gdy jeszcze byłem na etapie poszukiwań chałupki dla siebie, miejscowy "podsklepowy" pokazywał nam z dumą takie konstrukcje nad Bugiem w Bublu. Był tam jakiś międzynarodowy festiwal kulturalny, ale On nie do końca potrafił zreferować, a też ja na tę chwilę średnio to pamiętam. W każdym razie budowali tam różne instalacje rodem z "Nie lubię poniedziałku"... Możliwe, że coś zostało z tamtego czasu. A może była kolejna edycja tego festiwalu... O! I już mogę zedytować post bo znalazłem: http://landart.lubelskie.pl/landart_place/stary-bubel/ W sumie to jestem ignorantem, bo fajne rzeczy się dzieją tuż pod nosem, a ja nic nie wiedziałem... Edytowane 13 Września 2018 przez Fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 rozumiem zjeść szczupaka 50-70 cm, ale 100cm to juz niezdrowe mięsiarstwo ... takie ryby powinne być już pod ochroną, a zwłaszcza szczupak w naszych wodach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Pływając po Bugu w ok. Bubla widziałem na brzegu dziwne konstrukcje zbudowane z drewna wyglądające jak pogańskie: palisada, coś jakby wieża, pień obudowany a nad samą wodą drewniana klatka na chrześcijanina . To była bodajże pierwsza edycja Land Art Festiwal, zrobiono kilka instalacji artystycznych wokół bużyska, nad samym Bugiem i nawet w Bugu. Po tych w rzece już dawno nie ma śladu. Gdybyś wyszedł tam na brzeg, zobaczyłbyś sporo "dziwnych" rzeczy Wczoraj kumpel złowił sandacza 85 cm, miałeś jakieś brania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Wczoraj kumpel złowił sandacza 85 cm, miałeś jakieś brania? Jeden szczupaczek ok. 50cm na woblera ale zapchałem chłodzenie w silniku (odetkałem już). Przesrane, chyba wystawię i silnik i ponton na Allegro bo przyjemności nie ma w pływaniu po mieliznach. 4-5km wracaliśmy na wiosłach bo chłodzenie nie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Darek, kilka lat temu, gdy jeszcze byłem na etapie poszukiwań chałupki dla siebie, miejscowy "podsklepowy" pokazywał nam z dumą takie konstrukcje nad Bugiem w Bublu. Był tam jakiś międzynarodowy festiwal kulturalny, ale On nie do końca potrafił zreferować, a też ja na tę chwilę średnio to pamiętam. W każdym razie budowali tam różne instalacje rodem z "Nie lubię poniedziałku"... Możliwe, że coś zostało z tamtego czasu. A może była kolejna edycja tego festiwalu... O! I już mogę zedytować post bo znalazłem: http://landart.lubelskie.pl/landart_place/stary-bubel/ W sumie to jestem ignorantem, bo fajne rzeczy się dzieją tuż pod nosem, a ja nic nie wiedziałem...Dzieją się dzieją i to co roku. Warto wysiąść i popatrzeć a jak jest chwil;a czasu przejechać się szosą od Bubla Starego do Buczyc. Ciekawe inatalacje tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Znajomy Gumofilc w okolicach Popowa złowił sandacza 74 cm 4 kg o 10 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Znajomy Gumofilc w okolicach Popowa złowił sandacza 74 cm 4 kg o 10 ranoi zeżarł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 A czemu się dziwić. Na tym forum też zjadają. W sumie, to nie byłem jeszcze świadkiem uwolnienia ładnego sandacza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dzisiaj na Bugu graniczym tragedia, wody mało rybki małe. Nawet jak rozmawialiśmy z Białorusią to narzekali, że nie bierze. Byliśmy w okolicach Janowa Podlaskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dzisiaj na Bugu graniczym tragedia, wody mało rybki małe. Nawet jak rozmawialiśmy z Białorusią to narzekali, że nie bierze. Byliśmy w okolicach Janowa Podlaskiego.Ja byłem za Janowem. Trafiłem szczupaczka sześdziesiątkę, sandacza 60+ i jednego sandaczyka niewymiarka. Wody faktycznie mało, może po zapowiadanych deszczach trochę się podniesie. Od jutra zaczynam trzytygodniowy urlop i zamierzam trochę popływać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Okonki po pierwszym przymrozku skubią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Za okoniami nie chodzę, a ze szczupakiem i sandaczem na odcinku od ujscia Nurcu do okolic Małkini jest tragedia. W tym sezonie złowiłem tylko trzy niewymiarowe ryby. Oprócz drobnicy, trochę bolenia w tej rzece nie ma wiekszej ryby i nie tylko piszę o drapieżniku ale też o bialorybie. Nie mam pojęcia co się dzieję z tą wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi