mentnooki Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 A zaglądasz tam jeszcze, to moje rodzinne strony Mokre Zyzdrój Spychowskie Kierwik Zdróżno Kołowin Nawiady Kiełbonki ,zaglądam tam co roku w maju czerwcu i jesienią .Z rybami coraz gorzej brygada Andrzeja Tomka i Janka ciągnie do spodu ,ale czasami coś się uda złowić.101 cm z przed dwóch lat szczupły .pojawił się sandacz ale z okoniem jest coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 A zaglądasz tam jeszczeNie, od 2002 albo 3 . Wybierałem się do A. do Spychowa ale powiedział mi żebym koszyk na grzyby zabrał a jak będę chciał rbę to może będą coś mieli z sieci. Pojechałem do Zgonu jak spływali i mieli kilkanaście płotek i okoni w wymiarze 20-25cm , 3 węgorze ok. 40cm i 3 podobne szczupaki. Nie chciało mi się stać w kolejce bo było kilka osób po ten połów, jak się podzielili nie wiem. Później miałem fazę na Narew w ok. Wizny a od 2007 na Bug mnie wzięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Koledzy, czy na Bugu, Narwi w mazowieckim też kra jak na Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Bug w miejscowości Nur wyglada tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Bug dziś w Kuligowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Chyba po ptokach. Nawet ocieplenie w połowie tygodnia niewiele pomoże. Woda schłodzona, dzisiejszej nocy ma być 13 stopni mrozu. Czas ostrzyć łyżwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) No fajnie Chłopaki, że te zdjęcia wrzuciliście. Tyle, że już po tym jak się wybrałem na ryby 135 km Wrzuciłbym moje zdjęcia, ale chyba wszystko zostało w tej sprawie powiedziane. Maciej W. pytał: "to wracasz do domu?"NIE! Będę jak ninja! Edytowane 30 Listopada 2018 przez Fossegrim 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Może spłynieNadzieja zawsze umiera ostatnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 No fajnie Chłopaki, że te zdjęcia wrzuciliście. Tyle, że już po tym jak się wybrałem na ryby 135 km Wrzuciłbym moje zdjęcia, ale chyba wszystko zostało w tej sprawie powiedziane. Maciej W. pytał: "to wracasz do domu?"NIE! Będę jak ninja! Pisałem Ci Dominik,że przy takich temperaturach nie będzie dobrze Nie spodziewałem się jednak ,że Bug prawie stanie Znajdziesz inne zajęcie na mroźny weekend Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Liczyłem się Tomku z tym, że dostanę w kość. Ale żeby takie cuda... Będę walczył, będę jak Tommy Lee Jones w "Ściganym"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Jedyny ratunek dla rybostanu tej rzeki to płynąca kra 12 miesięcy w roku. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Maciek jak zawsze optymistycznie z akcentami humorystycznymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Ktoś mi nadepnął na odcisk mojego pesymizmu. Jeśli nie zmarzłeś tej mroźnej nocy, pozwolisz że natchnę Cię nadzieją i optymizmem. Prognozy na najbliższe dwa tygodnie nie zwiastują nadejścia zimy. Może miał rację znakomity meteorolog i noblista Al Gore i sylwestrowy poranek spędzimy nad Bugiem z kieliszkiem szampana w jednej, a wędką w drugiej ręce. Oczywiście w sweterkach i z gołymi łepetynami. Wszak szakal złocisty nie mógł się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Rzeka w lodzie (jaka grubość?), czy płynie kra? Edytowane 1 Grudnia 2018 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Piotrek rzeka płynie dużo kry. Info z pierwszej reki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Piotrze pisz do Dominika. Był, widział, wrócił (cały) ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Dzięki za info. Jeszcze chyba zawalcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Podobno lód trochę za cienki, żeby wmaszerować ze świdrem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Ja mam plan pojechać na wieś w I albo II dzień świąt i siedzieć z tydzień więc może pochodzę ze spinem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Darek A jak wyniki u Ciebie na Bug w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Darek A jak wyniki u Ciebie na Bug w tym roku ?Krótkie szczupaczki w ilości sztuk 2. Tyle że w/g rejestru prowadzonego solidnie na Bugu wędkowałem 11x i to jak sobie przypominam po 3-4 godziny. 4x Siemianówka i 2 takie pod 60cm ale raz że poniżej wymiaru a dwa że nie leżą w strefie zainteresowań konsumenckich. Więcej czasu poświęciłem wędzarni i winorośli niż chodzeniem na ryby. Odkryłem w Auchan łososia z polskiej hodowli który w/g mnie jest smaczniejszy niż norweski a wędzony drewnem owocowym jest rewelacyjny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Ten z Polski jest hodowany bez użycia antybiotyków, woda jest pompowania z głębi ziemi, więc nieskażona. Na pewno zdrowszy niż norweski. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ten z Polski jest hodowany bez użycia antybiotyków, woda jest pompowania z głębi ziemi, więc nieskażona. Na pewno zdrowszy niż norweski.Nie tylko zdrowszy ale dużo smaczniejszy. Jadłem z grilla, z patelni i 3x wędziłem - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 W okolicach Gnojna rzeka stoi. Na starorzeczu pokrywa lodowa około 10 cm. Mam nadzieję, że popływam jeszcze w tym sezonie pontonem ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Krótkie szczupaczki w ilości sztuk 2. Tyle że w/g rejestru prowadzonego solidnie na Bugu wędkowałem 11x i to jak sobie przypominam po 3-4 godziny. 4x Siemianówka i 2 takie pod 60cm ale raz że poniżej wymiaru a dwa że nie leżą w strefie zainteresowań konsumenckich. Więcej czasu poświęciłem wędzarni i winorośli niż chodzeniem na ryby. Odkryłem w Auchan łososia z polskiej hodowli który w/g mnie jest smaczniejszy niż norweski a wędzony drewnem owocowym jest rewelacyjny.Czereśnią wędziłeś ? Na ciepło czy zimno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi