wisniowy21 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 i ja byłem na Podlaskim ze spławikiem, coś tam połowione, ludzi jeszcze nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Rzeka w końcu ożyła (dla mnie). Ostatni sobotni wypad nad wodę przyniósł mi wiele radości - 5 złowionych ryb z czego 3 pobiły moje dotychczasowe PB - 2 Jazie, 2 Klenie i Boleń Także Panowie kto może to nad wodę! Ja niestety muszę czekać do weekendu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 pewnie duży ten boleń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dziecko Bolenia - 50 cm ale na lekkim sprzęcie i tak było wesoło (chodziłem za kleniem i Jaziem - wobler 3,5 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 a jak wygląda sytuacja na Bugu w odcinku Lubelskim/Zamojskim, był ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Na dziś stowarzyszenie "Przyjazne Mierzwice" zaplanowało akcję sprzątania Bugu - przede wszystkim na odcinku w okolicy kolana Trojan, oraz mostu we Fronołowie. Trochę późno się dowiedziałem niestety. Akcja cyklicznie powtarzana co roku. Smutne jest, że sprzątają głównie po wędkarzach... Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Tydzień temu wędkarze z Siedlec też działali nad Bugiem - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/130676/60/wiosenne_sprzatanie_rzeki_bug_20192-go maja też będzie się działo - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/184630/61/operacja_czysta_rzeka_2019_sprzatanie_bugu_kraina_bugu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Niedługo będzie akcja dolewanie wody do buga ???? jak żyje nie było tak.niskiej wody o tej porze roku ...kto wie czy to nie najniższą wodą w historii ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Tydzień temu wędkarze z Siedlec też działali nad Bugiem - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/130676/60/wiosenne_sprzatanie_rzeki_bug_20192-go maja też będzie się działo - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/184630/61/operacja_czysta_rzeka_2019_sprzatanie_bugu_kraina_buguNo i cudownie Oby więcej! Wybierasz się Bartek? Wpadnij na obiad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Wielkie dzięki Dominik, ale będę kilkaset kilometrów na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Niedługo będzie akcja dolewanie wody do buga jak żyje nie było tak.niskiej wody o tej porze roku ...kto wie czy to nie najniższą wodą w historii ?Można z mojego podwórka wiadrem nosić, raptem z 500m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Możesz Darek nosić ode mnie, jakieś 10x bliżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Prom w Niemirowie po 9 dniach przestał pływać z powodu braku wody , w ubiegłych latach też przestawał kursować ale jakoś tak pod koniec maja.Czyli stan wody wyprzedza kalendarz o co najmniej miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Niestety zimy mamy coraz cieplejsze, trzeba będzie się jakoś przyzwyczaić, do niskiego stanu wody w Bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Pierwszy maj u mnie na zero ...na plus kontrola państwowej straży ! Wow !!! Znalazłem na jednej miejscówce ładne jazie ...o ile miałem jedno konkretne wyjście do woblera praktycznie można powiedzieć pudło ale napewno miał chęć zjeść ... Rybki troszkę się spłoszyły ale wiedziałem że wrócą na żarcie jak się ściemni ...nie myliłem się weszły tak jak się spodziewałem ale jeszcze tak podstępnych januszy nie widziałem ????tracaly nosem albo tylko odprowadzały przynętę ...a pół metra odemnie żerowały na ślimakach ...moze właśnie to jest powód że mnie tak na mieciutko wyrolowali ????ale ogólnie na plus kontrola i jakaś lekcja od mądrych ryb ????jak u was z rybami ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ja dziś przez 3h małego szczupaczka na boleniowego wobka trafiłem.Z plusów, chłopaki z wypożyczalni kajakowej z Mielnika urządzili sprzątanie brzegów, trochę się dołączyłem. A z ciekawości, gdzie kolega znalazł kontrolę?Ja słyszałem o ich istnieniu, ale nigdy nie widziałem na żywo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Chłopaki jeździli po dość obleganych miejscówkach trojan Drohiczyn no i słyszałem niestety że brania mieli ????na pusto nie jeździli ktoś tam się znalazł z małymi szczypaczkami niestety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 tracaly nosem albo tylko odprowadzały przynętę ...a pół metra odemnie żerowały na ślimakach ..W takim wypadku trzeba prowadzić w tempie 1m / 2-3h . Przez cały dzień wykonasz jakieś 4-5 rzutów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ja słyszałem o ich istnieniu, ale nigdy nie widziałem na żywo A Ty często pod Mielnikiem ? Na 6 lat widziałem ich 2x , PSR Siedlce kontroluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Na działce w Sutnie siedzę do niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dzisiejszy wypad, kierunek wywłoka dzika pierwsza, stan wody ledwo idzie wirówka 3 nad zielem ,zero aktywności zembatego, chyba PSR i ryby razem się dogadały, jednych i drugich dziś nie widziałem [emoji848] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) A Ty często pod Mielnikiem ? Na 6 lat widziałem ich 2x , PSR Siedlce kontroluje. PSR Siedlce i Małkinia o od lat robi dobra robote byli teraz 2 razy podczas moich 3 dni pobytu nad Bugiem .A w zeszłych 4-5 latach 50% moich wypadów bylo z wizytami jak nie z lądu to z wody . Brawo panowie ,wasza robota nie idzie na marne ,ludzie wiedza ze bywacie często a fama szybko się roznosi i wiadomo- przynosi wyniki . Edytowane 3 Maja 2019 przez Viking 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 A Ty często pod Mielnikiem ? Na 6 lat widziałem ich 2x , PSR Siedlce kontroluje. Na działce w Sutnie siedzę do niedzieli.Nie żartujcie, że obaj siedzicie na działce w Sutnie i każdy na innej i do tego się nie znacie...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Nie żartujcie, że obaj siedzicie na działce w Sutnie i każdy na innej i do tego się nie znacie...? Poznaliśmy się 2 lata temu bo Włóczykij był .............za płotem u naszej sąsiadki a swojej teściowej . On jest, ja ani 1 ani 3 nie miałem wolnego, life taki. Ale ja w tym roku Bug nieprędko, wkrótce Norwegia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Się nie poznaliśmy wcześniej, bo ja w ostatnich latach częściej z kajakiem na treningi przyjeżdżałem, niż na ryby. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi