sacha Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Się nie poznaliśmy wcześniej, bo ja w ostatnich latach częściej z kajakiem na treningi przyjeżdżałem, niż na ryby. Jak tak dalej będzie z wodą to i kajakiem po Bugu nie popływasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 1-3 maja odwiedziłem swoje stare boleniowe miejscówki. Rybki są i mają się dobrze, brania naprawdę atomowe, w niektórych przypadkach wyrywało kij z ręki . Wielkościowo szału nie było największa ryba nie miała więcej niż 70, ale spuściłem bolka którego oceniałem na jakieś powiedzmy 75. Kolega 1 maja złowił szczupaka........102 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pats Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Ryba jest i ma się dobrze, choć stan wody pozostawia wiele do życzenia. Okolice mierzwic, efekt kilku popołudni: boleń (> 70cm), sandacz (> 65), pare szczupaków pistoletów i kilka trochę ponad wymiar, plus pare okoni, oczywiście wszystko nadal pływa Nie widać tylko śladów białej ryby, tak jakby ją wywiało, ale może jeszcze za wcześnie (zimno i wietrznie). Edytowane 5 Maja 2019 przez pats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Ja dziś od 5:00 do 9:00 pomiędzy Sutnem a Niemirowem, zero, nawet trącenia. Rzucałem za boleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Ja dziś od 5:00 do 9:00 pomiędzy Sutnem a Niemirowem, zero, nawet trącenia. Rzucałem za boleniem. Pływałem dzisiaj za szczupakiem w tych okolicach między 7:00 a 10:00, ryb nie złowiłem, nie zaliczyłem nawet brania. Chciałem spróbować w okolicach Gnojnej Góry, ale po drodze były zawody feederowe i nie chciałem płoszyć ryb zawodnikom. ps.Gdy rano podpinałem ponton, na pokrowcu były zamarznięte krople, może to przyczyna braku aktywności ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 U mnie dziś na wysokości Rytele betony jeden niewymiarowy szczupły, po za tym zero, wiatr jak w lutym, zero aktywności płycizna, mniejmy nadzieję że poleci deszczyk i będzie cieplej, [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W majówkę spływałem dwa razy kajakiem na trasie od promu w Niemirowie do Sutna oraz od Sutna do pierwszego promu w Mielniku. Jedno co dopisało to widoki... Bug niesamowicie płytki. Echo wskazywało w większości miejsc nie więcej niż 50cm. Jedyne głębsze miejsce jakie znalazłem to zakręt pod Gnojnem - około 3m wody. Miejsca takie gdzie jest 1,5m wody są są bardzo rzadkie. W czasie tych dwóch spływów miałem jedno (!) branie , a obrzucałem szmat rzeki. Z pozytywów - poznałem Włóczykija.PS. @Włóczykij Udało Ci się dogadać z właścicielem Burzyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Mi się nie udało spotkać obu Panów kajakarzy. Złowiłem kilka krótkich szczupaków w Zabużu i Klepaczewie. Jeden z nich wyciągnięty multikiem od Pana kajakarza. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Bo tylko jeden pływał z tego co wiem. Drugi łaził wzdłuż brzegów. Zapomniałem napisać że z brzegu złowiłem bolenia takiego około 50 centów, ale na okoniówkę więc się nie liczy.Multik działa? Sprawdził się? Przepraszam że się nie zdzwoniliśmy, ale byłem z dzieciakami na majówce i czas nad woda był określony co do minuty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W majówkę spływałem dwa razy kajakiem na trasie od promu w Niemirowie do Sutna oraz od Sutna do pierwszego promu w Mielniku. Jedno co dopisało to widoki... Bug niesamowicie płytki. Echo wskazywało w większości miejsc nie więcej niż 50cm. Jedyne głębsze miejsce jakie znalazłem to zakręt pod Gnojnem - około 3m wody. Miejsca takie gdzie jest 1,5m wody są są bardzo rzadkie. W czasie tych dwóch spływów miałem jedno (!) branie , a obrzucałem szmat rzeki. Z pozytywów - poznałem Włóczykija.PS. @Włóczykij Udało Ci się dogadać z właścicielem Burzyska?Niestety, musiałbym dostać zgodę wszystkich 3 właścicieli co jest raczej nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) W tych rejonach szybciej złowisz metrowego bolenia niż uzyskasz zgodę trzech właścicieli. Chyba, że każdego z osobna zbajerujesz brakiem zgody dwóch pozostałych. Taka podlaska socjotechnika. Edytowane 6 Maja 2019 przez Maciej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Niestety, musiałbym dostać zgodę wszystkich 3 właścicieli co jest raczej nie możliwe.U Adama B ? czy tam gdzie ja łowię u Witka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 To chyba będzie u Witka, bliżej Bugu, po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Witek i Ziutek z tego co wiem. Witek jest moim sąsiadem. Jego zgodę mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Witek i Ziutek z tego co wiem. Witek jest moim sąsiadem. Jego zgodę mam To znaczy że razem tam łowimy ale idą zmiany. Jest jeszcze córka trzeciego P. ze swoim mężem i oni mają jakieś plany łowiska zamkniętego na co nie bardzo Witek ma chęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokilok Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W jakim sensie zamkniętego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W jakim sensie zamkniętego?Zajrzyj na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/78050/60/XV%20Ogólnopolskie%20Zawody%20SpinningoweBardzo fajne zawody na Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Smutne informacje dotarły do mnie z moich rodzinnych stron,Wola-Uchruska.Nie dość,że ginie wszystko co miarowe to i na sandacza sezon już się rozpoczęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/78050/60/XV%20Ogólnopolskie%20Zawody%20SpinningoweBardzo fajne zawody na Bugu.Nigdy nie brałem udziału w zawodach, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Zawody na żywej rybie... Mam niby ze złowionymi rybami w siatce, przemieszczać się brzegiem Bugu i co chwilę wyjmować siatkę z wody, za chwilę do wody, z wody... I tak przez cały czas zawodów? Czy co chwilę ktoś się będzie pojawiał i mierzył mi te ewentualne ryby?Rozumiem, miarka z numerem, fotka, i ryba do wody. Ale tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Nigdy nie brałem udziału w zawodach, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Zawody na żywej rybie... Mam niby ze złowionymi rybami w siatce, przemieszczać się brzegiem Bugu i co chwilę wyjmować siatkę z wody, za chwilę do wody, z wody... I tak przez cały czas zawodów? Czy co chwilę ktoś się będzie pojawiał i mierzył mi te ewentualne ryby?Rozumiem, miarka z numerem, fotka, i ryba do wody. Ale tak?Są sędziowie rozstawieni po terenie zawodów. Po złowieniu zgłaszasz, przychodzi sędzia, mierzy, wpisuje i ryba zostaje wypuszczona. Wszystkie zawody PZW tak wyglądają. Fotki raczej tylko na zawodach towarzyskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 W moim kole wystarczy foto ze zdjęciem na tle specjalnie przygotowanej miarki, którą uczestnicy zawodów otrzymują tuż przed zawodami. I tak jest na zawodach zaliczanych do grand prix, z tego co wiem tak to wygląda na większości zawodów, a przynajmniej powinno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Skora tak, to ok.Dzięki Michał za wyjaśnienia. Edytowane 14 Maja 2019 przez lenny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 W moim kole wystarczy foto ze zdjęciem na tle specjalnie przygotowanej miarki, którą uczestnicy zawodów otrzymują tuż przed zawodami. I tak jest na zawodach zaliczanych do grand prix, z tego co wiem tak to wygląda na większości zawodów, a przynajmniej powinno.Na kołowych robię dokładnie tak samo. Natomiast od okręgu w górę już zawsze jest sędzia. Nawet na zawodach z łodzi zgłaszasz ryby poprzez chorągiewkę lub kamizelkę i podpływa łódź sędziowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/78050/60/XV%20Ogólnopolskie%20Zawody%20SpinningoweBardzo fajne zawody na Bugu.Byłem polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi