WildEast_dzikiwschod Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 To może i ja coś rzucę od siebie, w górnym odcinku (granicznym) ostatnio duże wahania wody (już leciała ostro w dół, teraz znów w górę), ryba chyba zgłupiała, woda jak to w takich sytuacjach koloru ilastego, oznak żerowania czy to białorybu czy drapieżnika zero. 3 dni chodzenia udało się wydłubać klenika. Bolenie jakby wyparowały, o sandaczu czy już chyba mitycznym szczupaku nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja byłem w długi weekend i pomiędzy Sutnem a Niemirowem pomachałem za Boleniem. Boleni 0, jeden okoń i sandacz 60cm.Byłem 3 razy o wschodzie słońca po 3h.Fajnie bo komary nie gryzły prawie wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Byłem w niedzielę w okolicach Broku za okoniem. Woda podniesiona sporo, ale to dobrze. Okonia brak, za to trzy szczupłe zamiast nich na okoniowe przynęty. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Wczoraj wybrałem się okolicę Rażny, i tak naprawdę nie wiadomo jakiej ryby szukać, brania słabe, jeden boluś maluszek i klenik, myślę poczekam do puźnego wieczora moźe coś się ruszy, ok godz 21 co chwila ataki sandaczyków, dwa wyjęte i to były ostatnie rybki jakie udało się wydłubać, komary pod koniec lepiej brały jak cokolwiek [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Wczoraj krótki zwiad w Kryłowie. Woda wysoka, ryb nie widać, komary gryzą cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Ja dzisiaj nad wodą od 4:30 do 9:00.Woda mocno mętna.Od przyjazdu do około 6:00 bolenie szalały. Potem się uspokoiło.Miałem niestety tylko lekki kij i przynęty głównie pod klenie. Czasami udało mi się sięgnąć do boleni, co większymi wobkami uklejopodobnymi. Kilka uderzeń było. Dwa zacięte. Jednego około 70cm miałem już prawie pod brzegiem gdy się wypiął.Drugi, to był chyba jakiś potwór????. Od razu po zacięciu, na dość mocno dokręconym hamulcu, zrobił odjazd na dobre 40-50m w nurt, i niestety, wykręcił za leżące drzewo????.Poza tym, jakieś drobne okonie i kleń pod 40cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Wczoraj wybrałem się ok godz 18- stej, w okolicę Wilczogęby, z lotnością trochę słabo, postanowiłem połowić na lekko zakładam obrotówkę 7 g kolegi Riomes myślę zobaczymy co się skusi, po dłuższym biczowaniu zauważyłem w nie dużej odległośći warkocz, myślę fajne miejsce godz była ok 21, drugi rzut i brańie kijek jaki wźiołem tego dnia nie był zbyt dobry 7-21 g ryba gnie kijek praktycznie na granicy wytrzymałości, walka jak w tenisa raz ryba raz ja ma przewagę, trwało to ok 30 min, na brzegu ląduje wąsaty ok 1,2m ciężko było ale dał satysfakcję, woda mętna bo przelotki białe od syfu, [emoji16] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Wczoraj krótki zwiad w Kryłowie. Woda wysoka, ryb nie widać, komary gryzą cały dzień. W tych okolicach ostatnio to chyba tylko komary dobrze "biorą" , nie wybrzydzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Panowie będę parę dni z rodzinką nad Bugiem w okolicach Małkini - podpowiedzcie co zabrać?Kleń/Boleń - rzeka, a może sandacz?Może jakiś okoń/szczupak starorzecza - tylko, które starorzecza?O brzanie ktoś tam słyszał?Łowię trochę na Bugu ale akurat tej okolicy nie znam - jak to coś zmieni to może będę miał łódkę dostępną. Edytowane 8 Lipca 2019 przez siatkaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Mągę ci tylko powiedzieć że ciężko nastawić się na jaką kolwiek rybę, wiatr, woda brudna, zero aktywności ryb, w zeszłym tygodniu trzy razy nad wodą ani jednego brania, łowiłem w okolicy mostu Brok, i poniżej w dół rzeki, ale możesz się wybrać i sam ocenisz, trzeba poczekać na zmianę pogody. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Byłem w okolicach kosmowa i nie złowiłem nic, oprócz zaczepow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) W nadchodzący weekend będę próbował, zobaczymy. Dzięki koledzy za rady, szczególnie na prv. Teraz jadę w tamte strony z rodzinką, dlatego wyjazd bardziej rozpoznawczo traktuję. Jak miejsca mi się spodobają to najpewniej tam wrócę już typowo wędkarsko. Podlaski Bug mi się podoba to zapewne i tam będzie ok. Edytowane 9 Lipca 2019 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Wczoraj 3 godziny biczowania wody w okolicach Mierzwic.Jedno mocne uderzenie i 2 wyjścia prawdopodobnie boleni, nie trafione. Zero aktywności ryb, tylko co jakiś czas pojedyncze ataki boleni.Woda opadła. Wczoraj płyną syf w kolorze kawy z mlekiem, przejrzystość może z 5cm , Do tego silny wiatr, co chwila deszcz, temperatura (auto pokazało 13 stopni), odczuwalna - miałem wrażenie że poniżej 10 stopni. Ale cóż, jestem nad wodą kiedy mam czas, nie wybieram pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Tak na Gorąco żeby odmulić troszkę wątek. Przysiadł około 17:30, 10cm Silikonu , 15g ołowiu , pletka 0.14mm , patyk do 28g. Do metra zabrakło niewiele. Rzucajcie a Zlowicie , pływa dalej w doskonałej Kondycji . 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 O kurłaaa....jeśli to nie styropian to grubooooo Gratulacje !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) Nieźle gratulacje. Kamil, chyba nie styropian bo by sie kruszył.. "na moim odcinku Bugu też jeden taki palnal 88 cm, zdjęć nie wrzucę bo słabe tlo wyszło.. Edytowane 12 Lipca 2019 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Tak na Gorąco żeby odmulić troszkę wątek. Przysiadł około 17:30, 10cm Silikonu , 15g ołowiu , pletka 0.14mm , patyk do 28g. Do metra zabrakło niewiele. Rzucajcie a Zlowicie , pływa dalej w doskonałej Kondycji . 80BD40E7-33DB-4078-8779-9CE621486DB3.jpegPiękna ryba, Wielkie Gratulacje !!!! ... wierzę w 120 cm Sandacza z Bugu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 U mnie na szczęście za dużo nie widać , tylko to drzewo charakterystyczne ale może niedługo będzie zjedzone to go nie będzie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly83 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Wybieram się do znajomych do Serpelic. Miałbym prośbę o podpowiedź, gdzie w okolicy udać się ze spinningiem z brzegu. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Tak na Gorąco żeby odmulić troszkę wątek. Przysiadł około 17:30, 10cm Silikonu , 15g ołowiu , pletka 0.14mm , patyk do 28g. Do metra zabrakło niewiele. Rzucajcie a Zlowicie , pływa dalej w doskonałej Kondycji . To w ramach miesiąca miodowego? Graaaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Taki prezencik na długie lata pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Dwa ostatnie fotogeniczne wydłubane wieczorem 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) Koledzy, jest ktoś chętny do wspólnych wypadów nad Bug? Mam ponton, mam echo brakuje mi silnika i chętnie dogadałbym się na wspólne łowienie z kimś kto ten zestaw uzupełni Celem byłyby sandacze i szczupaki, mogę porzucać za boleniem sprzętu na suma nie mam.Najchętniej popływałbym w okolicach Małkinii ale to już do dogadania. Jak ktoś, coś to zapraszam na priv. Edytowane 20 Lipca 2019 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Koledzy, jest ktoś chętny do wspólnych wypadów nad Bug? Mam ponton, mam echo brakuje mi silnika i chętnie dogadałbym się na wspólne łowienie z kimś kto ten zestaw uzupełniMam i ponton, mam i echo , mam i silnik nówkę sztukę ale ...........wody mi w Bugu brakuje.Sprzedam wszystko i kupię sobie fotek karpiowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Witam, pytanie do łowiących na wysokośći miejscowość Wirów kierunek od Sokołówa Podlaskiego, czy na obecną chwilę warto tam zajechać by coś wydłubać chodzi mi o sandacza, nie znam okolicy czy w dół rzeki czy w górę Z góry Dziękuję. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi