Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie do łowiących na wysokośći miejscowość Wirów kierunek od Sokołówa Podlaskiego, czy na obecną chwilę warto tam zajechać by coś wydłubać chodzi mi o sandacza, nie znam okolicy czy w dół rzeki czy w górę Z góry Dziękuję.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

O to kiepsko, a liczyłem na głębsze rynny, jak patrzyłem na mapę liczyłem na takim ostrym zakręcie nadzieję że może coś, przejadę, nic do stracenia. Dziękuję i pozdrawiam

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Obchód rejonów:

Przywitanie z wodą i 2 ataki starych ryb. Zaraz ucichło. Zmiana

Przywitanie z kołchozem. Rozmowy dziwnej treści. Zmiana

Przenosiny w mniejszy kołchoz. Bolki przestraszone, ale odprowadzenie pod nogi enigmy3, test pozytywny. I wtedy spław suma, na prawdę dużego (2+). Wracam do samochodu po inny zestaw, bo ten boleniowy wywołałby tylko u wąsa śmiech. Nie wziął. Zmiana.

Łowy właściwe, miejsce w dużym stopniu zasypane, ale nie całe. Branie i długie przeciąganie liny z brzaną zakotwiczoną w rynnie. Wygrała, nie dała się wyciągnąć. Zmiana.

Szarpnięcie w innej rynnie. Mam jazia, ładny 5 z przodu, taki ładny, jasny. Teraz większe woblery sandaczowe i spokojniejsza część rynny. Mocne uderzenie w 10cm glooga, niestety ryba się nie zacina. Niedługo po tym jeszcze jedno branie na mniejszy wabik. Ryba duża i silna. Wolno zatacza koła i robi leniwe odjazdy, czasem przyspieszające. Jest już blisko, jeszcze kawałek i będzie na spokojnej wodzie. Już czekam z przygotowanym podbierakiem. Ostatni zryw i spinka. Koniec  

post-57267-0-69121700-1564217664_thumb.jpg post-57267-0-29521800-1564217663_thumb.jpg post-57267-0-09878300-1564217666_thumb.jpg

• Like 20

Dzisiaj nad Bugiem przy ujściu starorzecza od 15 do 20:30 bez jerków i bez używania bajtów , wędkowanie robaczano-roślinne. 3 liny :rolleyes: 30-35cm i jedna 25cm płotka. Jak już poskładałem graty zmontowałem spina i na Algę 3 przyczepił się szczupaczek wielkości linów. Na 500m w górę i tyle samo w dół rzeki aktywność dosyć mizerna .

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

witam

Brzana 73cm

Bużańska na dreszcza mandarynka ,woda niska i bródna ,łowię już praktycznie tylko kolorami fluo.
Fajna jazda była ,wklejam zdjęcie wycięte z filmu 1f642.png ,dreszcze są idealne do łowienia na głębokościaxh między 1 - 1,8m ,
bardzo uniwersalne pod kątem gatunków ryb ,które można złowić ,rozmiar 6cm ,do tego ta praca i mały opór w silnym uciągu ,miodzio  :)

post-50876-0-19936500-1568822244_thumb.jpg

post-50876-0-35815800-1568822248_thumb.png

• Like 5