Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Był ktoś może w ostatnim czasie w tych rejonach na Bugu? Nie łowiłem w rejonach od Mężenina do Kózek, warto tam zajrzeć?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Niedawno mieliśmy tam zawody okręgowe. Wyniki słabe. Kleniem 31 cm zrobiłem 4 miejsce.

A ja byłem w niedziel nad  rzeką.W sumie do lasu pojechaliśmy  rodzinnie na grzyby ale wiedziałem że kijek  trzeba włożyć do bagażnika i pudełko.    Kilka rzutów strzał i sandacz 55 może 57 melduje się na kijku.Szkoda było wracać bo zaczynałem się rozkręcać ale obiecałem tylko 20min.  :(

Ostatnio byłem dwa razy na łódce  na starorzeczach może nie duże ale kilka sztuk szczupaków padło jeden 68 cm złowiony  za drugim podejściem  .

Okonki pod 30 cm .kilka sztuk znajomy z łódki złowił . 

Nie narzekać tylko szuka miejscówek gdzie rybka się zbiera i łowić . :D    

Na Bugu podobno bryndza z drapieżnikiem ale to zasłyszane wieści .

W niedzielę na zawodach w Broku na prawie czterdziestu zawodników złowilo 6 ryb,największy był sandacz 57cm.Brania były do ok.10.30 potem studnia.

Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez modesty wand

W niedzielę na zawodach w Broku na prawie czterdziestu zawodników złowilo 6 ryb,największy był sandacz 57cm.Brania były do ok.10.30 potem studnia.

A widzisz, weź teraz zobacz wyniki z Mazowieckiego Spiningu Bugu bodaj dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj byłem na chwilę. Nawet dotyku w miejscach dla mnie bankowych. Trzeba poczekać.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Ja akurat na wyniki nie mogę narzekać, na ostatnie pięć wypadów nad Bug, tylko we wtorek nic nie złowiłem. Złowiłem sandacze, szczupaki i bolenia. Ryby nie były może wielkie, ale wszystkie wymiarowe, największy był boleń 63 cm. W przyszłym tygodniu biorę się ostro za Bug [emoji476][emoji6]

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 1

A widzisz, weź teraz zobacz wyniki z Mazowieckiego Spiningu Bugu bodaj dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj byłem na chwilę. Nawet dotyku w miejscach dla mnie bankowych. Trzeba poczekać.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Mam porównanie bo sam startowalem.[emoji16]

W ostatnich 3 tygodniach (weekendy) złowiłem na starorzeczu kilka szczupaków w tym 94cm i 72 cm. Na rzece 2 bolenie 72 i 66 i jednego sandacza 52. W ostatni weekend nie miałem nawet dotknięcia.Pogoda zmieniła się na jesienną, więc trzeba czekać aż to się ustabilizuje - tak mi się wydaje.

• Like 1

Albo trzeba poszukać innych miejsc bytowania ryb :)

Masz rację z tym, że zaobserwowałem dużą liczbę drobnicy na typowo letnich miejscówkach, więc drapieżnik powinien jeszcze też tam być. To są moje obserwacje z ostatniego weekendu teraz może być zupełnie inaczej. Jakie są Wasze bardziej aktualne obserwacje? Był ktoś nad wodą niedawno?

Biorąc pod uwagę ilość wody w jakiej te opryski się rozcieńczyły na pewno nie pozostanie to bez echa dla rybostanu także w Bugu. Łowię poniżej Huczwy i innej smródki trucicielki - Ługi. Na swoim odcinku po słynnej "przydusze" sprzed paru lat w dole Bugu zauważyłem bardzo duży spadek w rybostanie. Zwalniają się żerowiska, ryba migruje, rozproszenie populacji jest moim zdaniem ogromne. Mam wrażenie, że są odcinki kompletnie bezrybne, gdzie oprócz bobra i norki w wodzie nie ma niczego.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...