przemas107 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Przez ostatnie dwa tygodnie widziałem jak miejscowi łowią karpiki takie między 7 a 20 centymetrów na odcinku od Kodnia do Serpelic. na tym odcinku straszna lipa, nie miałem brań na spining i spotkani wędkarze to samo mówili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Był ktoś może w ostatnim czasie w tych rejonach na Bugu? Nie łowiłem w rejonach od Mężenina do Kózek, warto tam zajrzeć? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaNiedawno mieliśmy tam zawody okręgowe. Wyniki słabe. Kleniem 31 cm zrobiłem 4 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 A ja byłem w niedziel nad rzeką.W sumie do lasu pojechaliśmy rodzinnie na grzyby ale wiedziałem że kijek trzeba włożyć do bagażnika i pudełko. Kilka rzutów strzał i sandacz 55 może 57 melduje się na kijku.Szkoda było wracać bo zaczynałem się rozkręcać ale obiecałem tylko 20min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrus Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Ostatnio byłem w kilku miejscach, Burzyska, Meżenin, Drażniew, Kępa i nic. Nawet brania jednego nie miałem. Spotkałem kilka osób i też lipa. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Sandacz z przed dwóch tygodni ale teraz to faktycznie lipa z rybami na Bugu. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Czy coś się zmieniło z aktywnością ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist-off Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Sobota i Niedziela bardzo słabo... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Ostatnio byłem dwa razy na łódce na starorzeczach może nie duże ale kilka sztuk szczupaków padło jeden 68 cm złowiony za drugim podejściem .Okonki pod 30 cm .kilka sztuk znajomy z łódki złowił . Nie narzekać tylko szuka miejscówek gdzie rybka się zbiera i łowić . Na Bugu podobno bryndza z drapieżnikiem ale to zasłyszane wieści . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Dzisiejsza 80???? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Dobry skur...czybyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Guma, wobler, burta, opaska, dzień, wieczór? Napisz coś więcej, fajnie jest poczytać o ładnych rybach z tak pięknej, ale niestety mało rybnej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) W niedzielę na zawodach w Broku na prawie czterdziestu zawodników złowilo 6 ryb,największy był sandacz 57cm.Brania były do ok.10.30 potem studnia. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Października 2019 przez modesty wand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Witam Guma SG 12.5cm cannibal fireetiger na 10g, uderzył przy burcie w malutkim dołku godz. Ok 18.delikatne pstryknięcie nie zapowiadające tak ładnej ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Ciekawe czy dotrze do Bugu https://www.dziennikwschodni.pl/hrubieszow/katastrofa-ekologiczna-ktos-wytrul-zycie-w-rzece-niebezpieczenstwo-zatrucia-polawianymi-rybami,n,1000252104.html?fbclid=IwAR2ryCIUJXj3FV3E_N8Z9AR26CaKI-A72-tPOflUUv0LPYscDY635nTiPbI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 W niedzielę na zawodach w Broku na prawie czterdziestu zawodników złowilo 6 ryb,największy był sandacz 57cm.Brania były do ok.10.30 potem studnia. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu TapatalkaA widzisz, weź teraz zobacz wyniki z Mazowieckiego Spiningu Bugu bodaj dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj byłem na chwilę. Nawet dotyku w miejscach dla mnie bankowych. Trzeba poczekać. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Na co czekać trzeba zrobić krok do przodu albo kilka do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ja akurat na wyniki nie mogę narzekać, na ostatnie pięć wypadów nad Bug, tylko we wtorek nic nie złowiłem. Złowiłem sandacze, szczupaki i bolenia. Ryby nie były może wielkie, ale wszystkie wymiarowe, największy był boleń 63 cm. W przyszłym tygodniu biorę się ostro za Bug [emoji476][emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 A widzisz, weź teraz zobacz wyniki z Mazowieckiego Spiningu Bugu bodaj dwa tygodnie wcześniej. Wczoraj byłem na chwilę. Nawet dotyku w miejscach dla mnie bankowych. Trzeba poczekać. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaMam porównanie bo sam startowalem.[emoji16] Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 W ostatnich 3 tygodniach (weekendy) złowiłem na starorzeczu kilka szczupaków w tym 94cm i 72 cm. Na rzece 2 bolenie 72 i 66 i jednego sandacza 52. W ostatni weekend nie miałem nawet dotknięcia.Pogoda zmieniła się na jesienną, więc trzeba czekać aż to się ustabilizuje - tak mi się wydaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Albo trzeba poszukać innych miejsc bytowania ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Albo trzeba poszukać innych miejsc bytowania ryb Masz rację z tym, że zaobserwowałem dużą liczbę drobnicy na typowo letnich miejscówkach, więc drapieżnik powinien jeszcze też tam być. To są moje obserwacje z ostatniego weekendu teraz może być zupełnie inaczej. Jakie są Wasze bardziej aktualne obserwacje? Był ktoś nad wodą niedawno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Mam porównanie bo sam startowalem.[emoji16] Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu TapatalkaNo to razem tam byliśmy [emoji1] Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Dziś z rana sandaczyk, bolenik i szczupaczek, wszystko na dreszcza od Tomka Świderskiego @kieloAhhh ten Bug im widniej tym więcej syfu płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Ciekawe czy dotrze do Bugu https://www.dziennikwschodni.pl/hrubieszow/katastrofa-ekologiczna-ktos-wytrul-zycie-w-rzece-niebezpieczenstwo-zatrucia-polawianymi-rybami,n,1000252104.html?fbclid=IwAR2ryCIUJXj3FV3E_N8Z9AR26CaKI-A72-tPOflUUv0LPYscDY635nTiPbI Biorąc pod uwagę ilość wody w jakiej te opryski się rozcieńczyły na pewno nie pozostanie to bez echa dla rybostanu także w Bugu. Łowię poniżej Huczwy i innej smródki trucicielki - Ługi. Na swoim odcinku po słynnej "przydusze" sprzed paru lat w dole Bugu zauważyłem bardzo duży spadek w rybostanie. Zwalniają się żerowiska, ryba migruje, rozproszenie populacji jest moim zdaniem ogromne. Mam wrażenie, że są odcinki kompletnie bezrybne, gdzie oprócz bobra i norki w wodzie nie ma niczego. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Dziś turystycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi