slawek_deep Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 ... Może jakieś sankcje dla szczupaków za niesubordynacje?Tak, najlepszą sankcją będzie patelnia z głębokim olejem.Piotrek, nie wiem po co w ogóle chwalisz się w lutym takim przyłowem. Złowiłeś, okej Ty wypuścisz, ale są tacy co przeczytają taki właśnie post jak Twój i to zmobilizuje ich do wyjścia nad wodę "bo szczupłe biero". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Witam ruszyła się już może płoć gruntowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Raczej na tym forum będzie ciężko z odpowiedzią na takie pytanie???? Na jakim odcinku wędkujesz? Ja już dawno na Bugu nie słyszałem o płoci gruntowej, przynajmniej tam gdzie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 A ja widuję i to często,z daleka widać, że 10 cm. to minimum. Tydzień temu na Szuminie chłopcy szli i rzucali na stawianego żywca, po zobaczeniu, że stoimy ze spinningami zwinęli się.A może poprostu warto odpuścić sobie łowienie w tym okresie ? Choć fakt.. to i tak nic nie da w hipokryzji tej..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Wedkuje okolice Wyszkowa nie martw się zwracam wolność każdej rybie która jest przed tarlem więc spokojnie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 A może poprostu warto odpuścić sobie łowienie w tym okresie ? Choć fakt.. to i tak nic nie da w hipokryzji tej..Myślę, że można odpuścić ale nasza obecność chociaż trochę powstrzymuje kłusoli i powoduje przestrzeganie pewnych norm. Poza tym ja nie jadę po rybę tylko żeby spędzić czas nad wodą w miłym towarzystwie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Widzę że nie potrzebne było te bo widzę że za kulsownika już mnie macie nawe. Przejdź się kolego do Udrzyna na starozecza czy czegoś się boją tam kulsownicy. Można tam w mordę dostać tylko jak się odezwiesz ach szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Mi nie chodziło o wypuszczanie????, jest to forum poświęcone łowieniu ryb na sztuczne przynęty. Dlatego napisałem że, będzie ciężko z odpowiedzią na takie pytanie. Choć sam czasami lubię posiedzieć z gruntówką nad rzeką ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) ................. można zjeść kotleta sojowego? Próbowałeś ? Ja tak i próba zakończyła się fiaskiem. Smakowo zdecydowanie odbiega od białka pochodzenia zwierzęcego. Innymi słowy - kotlet sojowy jest ch.....wy. Edytowane 15 Marca 2020 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 <...>Ostatnio w 2013 a były czasy że wylewał co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Proszę o powrót do tematu wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Dzisiaj wybrałem się na pierwsze w tym sezonie pływanie po Bugu. Przy okazji wypróbowałem nowy zakup, okoniówkę. Niestety nie zaliczyłem nawet brania, za to odpocząłem i choć przez chwilę zapomniałem o tym, co się dzieje wokół nas. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Kolego ja bym poczekał do Kwietnia z tym pływaniem . A też nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Kolego ja bym poczekał do Kwietnia z tym pływaniem . A też nie mogę się doczekać.Dlaczego byś poczekał do kwietnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Przeczytaj kolego regulamin. Bo te pływanie by Ci się odbijalo podejrzewam przyszły sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Maly1224 o co chodzi z tym pływaniem po Bugu to jakaś tajemnica .Rozwiń temat . Czyżby był zakaz pływania rekreacyjnego łódką lub pontonem po Bugu Mam zamiar niedługo łódką popływać jak woda jeszcze jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Potamolog Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Spokojnie Panowie. Na Bugu w zarządzie Okręgu w Białej Podlaskiej oraz Siedlce nie ma żadnych ograniczeń co do łowienia ze środków pływających w okresie do 30 kwietnia. A wydaje mi się że kolega właśnie tam sobie pływał (i łowił). Ograniczenia są na Bugu (i nie tylko) w Okręgu Mazowieckim. Edytowane 23 Marca 2020 przez Potamolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Spokojnie Panowie. Na Bugu w zarządzie Okręgu w Białej Podlaskiej oraz Siedlce nie ma żadnych ograniczeń co do łowienia ze środków pływających w okresie do 30 kwietnia. A wydaje mi się że kolega właśnie tam sobie pływał (i łowił). Ograniczenia są na Bugu (i nie tylko) w Okręgu Mazowieckim.Dokładnie tak. Jestem członkiem koła w Białej Podlaskiej, u nas nie ma żadnych ograniczeń jeżeli chodzi o łowienie z łodzi, nie ma również żadnych stref ciszy. Zdarzyło mi się w poprzednich latach, że inni wędkarze zwracali mi uwagę na to, że pływam po naszych zbiornikach na spalinie i grozi mi mandat. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości zadzwoniłem nawet do dyrektora okręgu Biała Podlaska i dyrektor rozwiał moje obawy słowami "może Pan pływać nawet Titanickiem, oby tylko było na tyle głęboko" [emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Spokojnie Panowie. Na Bugu w zarządzie Okręgu w Białej Podlaskiej oraz Siedlce nie ma żadnych ograniczeń co do łowienia ze środków pływających w okresie do 30 kwietnia. A wydaje mi się że kolega właśnie tam sobie pływał (i łowił). Ograniczenia są na Bugu (i nie tylko) w Okręgu Mazowieckim.Witam, orientuje się ktoś czy w Okręgu Lublin takie obostrzenie obowiązuje ? W regulaminie nic takiego nie widzę. Edytowane 23 Marca 2020 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) § 2 .2 Technika połowu w OM PZW Od 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia „na żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm (nie dotyczy wód górskich). Dla mnie to tyle w przepisach PZW tz. ograniczeniach .Może będą ograniczenia na ZZ w czasie MŚ w spiningu ale nie teraz na wiosnę .Przepisy PZW nie dotyczą pływania rekreacyjnego . Edytowane 23 Marca 2020 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Potamolog Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Witam, orientuje się ktoś czy w Okręgu Lublin takie obostrzenie obowiązuje ? W regulaminie nic takiego nie widzę.W zezwoleniu wydawanym przez Okręg w Lublinie nie ma takich ograniczeń. Są tylko całoroczne zakazy połowu ze środków pływających w przypadku niektórych zbiorników jak np. Wola Rudzka czy też zbiorniki w Chodlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 witam może ktoś z Was ma dostęp do książeczek okręgu Biała Podlaska?nie dostałem jak opłacałem składkę na ciechanowski i teraz muszę jechać do jakiegoś koła żeby ją pobrać a po prostu nie mam jak tego zrobić, na okręg siedlecki też potrzebuję, jak coś proszę o info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) § 2 .2 Technika połowu w OM PZW Od 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia „na żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm (nie dotyczy wód górskich). Dla mnie to tyle w przepisach PZW tz. ograniczeniach .Może będą ograniczenia na ZZ w czasie MŚ w spiningu ale nie teraz na wiosnę .Przepisy PZW nie dotyczą pływania rekreacyjnego .Dokładnie. Można pływać bez wędkowania o ile przepisy ogólne i miejscowe nie mówią inaczej. Sam planuje mapować sobie łowiska bez wędek w okresie do maja. Edytowane 23 Marca 2020 przez K-Pon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Nie ma opcji "ktoś ma dostęp do książeczek"Skarbnicy są rozliczani z ilości wydanych zezwoleń, w zezwoleniu masz datę wydania i swoje nazwisko, w niektórych hologram.Musisz udać się do skarbnika, u którego opłacałeś składki i on ma obowiązek wydać ci zezwolenie. Nie rozumiem, co znaczy "nie dostałem". Skarbnik nie ma obowiązku "dawania" każdemu opłacającemu składki zezwoleń na wody wszystkich okręgów, z którymi są porozumienia. Jeśli życzysz sobie jakieś zezwolenie, to trzeba to powiedzieć skarbnikowi, a on ma obowiązek wydać je. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi