Tabor Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Ja w Łochowie dostałem 6 książeczek bez problemu i mam spokój . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Nie ma opcji "ktoś ma dostęp do książeczek"Skarbnicy są rozliczani z ilości wydanych zezwoleń, w zezwoleniu masz datę wydania i swoje nazwisko, w niektórych hologram.Musisz udać się do skarbnika, u którego opłacałeś składki i on ma obowiązek wydać ci zezwolenie. Nie rozumiem, co znaczy "nie dostałem". Skarbnik nie ma obowiązku "dawania" każdemu opłacającemu składki zezwoleń na wody wszystkich okręgów, z którymi są porozumienia. Jeśli życzysz sobie jakieś zezwolenie, to trzeba to powiedzieć skarbnikowi, a on ma obowiązek wydać je.jestem z Warszawy, opłaciłem na ciechanowski w Nasielsku, nic nie dostałem więc teraz szukam jakiejś opcji żeby zdobyć, więc zapytuję czy ktoś ma taką możliwość np. wysłać mi to pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Witam. Trochę namieszałem z tym pływaniem Ja jestem z okręgu mazowieckiego. U nas można pływać dopiero w kwietniu ale nie łowić. Ale można popłynąć na fajną miejscówkę. Dopiero od Maja można wędkować ze środków pływających. Edytowane 23 Marca 2020 przez Kosu33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Ja kiedyś zadzwoniłem do Białegostoku i za darmo wysłali mi pocztą do domu kilka książeczek z rożnych okręgów, które obejmowało porozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Wędkarz ma prawo pobrać niezbędne do wędkowania zezwolenie - dostępne wramach zawartych porozumień w siedzibie kół lub Okręgu na wodach któregozamierza wędkować. Jest też możliwość, po uprzednim umówieniu odebraćpotrzebne zezwolenie w siedzibie naszego Okręgu albo w siedzibie jednegoz naszych kół. tak mi z okręgu ciechanowskiego odpisali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Witam. Trochę namieszałem z tym pływaniem Ja jestem z okręgu mazowieckiego. U nas można pływać dopiero w kwietniu ale nie łowić. Ale można popłynąć na fajną miejscówkę. Dopiero od Maja można wędkować ze środków pływających. To pływać rekreacyjnie na Mazowszu można dopiero od kwietnia??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Tak od kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 No chyba zakaz wedkowania ze środków pływających jest do końca kwietnia. Pływać rekreacyjnie, bez wędki można cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Hmy czytam zasady wędkowania na ten rok. Tost masz rację 2. Czas połowu. Z brzegu i brodząc można wędkować całą dobę, z wyjątkiem wód górskich, gdzie wolno łowić w porze dziennej (od świtu do zachodu słońca - z tolerancją 1 godziny). Z łodzi wolno wędkować tylko w porze dziennej, z wyjątkiem zbiorników zaporowych, gdzie w okresie od 01 czerwca do 30 września wolno wędkować całą dobę. Od 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia „na żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm (nie dotyczy wód górskich). Wędkowanie „na żywca” jest dozwolone po 30 kwietnia i tylko z brzegu lub z zakotwiczonej łodzi. Wody o pow. do 40 ha mogą być objęte zakazem wędkowania bezpośrednio po zarybieniu – do 72 godzin, nie dłużej niż do godz. 6:00 w sobotę – ogłoszonym przez lokalne Koło PZW na tablicy informacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 No chyba zakaz wedkowania ze środków pływających jest do końca kwietnia. Pływać rekreacyjnie, bez wędki można cały rok.Właśnie tak mi się wydawało ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 O duże piwo bym się założył że dopiero w kwietniu w mazowieckim było można pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Nie było żadnej zmiany w regulaminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Nie było żadnej zmiany w regulaminie?Nie było żadnej zmiany odkąd wprowadzono przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 O duże piwo bym się założył że dopiero w kwietniu w mazowieckim było można pływać.Przecież pływanie rekreacyjne, bez wędki nie jest regulowane przez PZW Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Rozmawiałem dziś ze znajomym Strażnikiem Granicznym z Terespola. "Przyszło do nas zarządzenie. Zakaz polowań i pobytu w strefie przygranicznej. Dzisiaj jeszcze ludzie byli nad rzeką. Jak będzie dalej, powiem ci w Czwartek" Może być problem z łowieniem na granicznym odcinku. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Nie wytrzymałem i pojechałem nad Bug przy Kamieńczyku wędkarzy 1 szt. ludzi nad wodą zero .Dobrze że u nas nie ma strefy przygranicznej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ja dzis też byłem w tych okolicach. Ryb zero za to kleszczy od cholery. Po kazdorazowym przejściu przez jakąś wyższa trawę po 5-6 sztuk na spodniach, także uważacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 To co się dzieje z kleszczami to jest dramat. Mam taki swój odcinek z wysokimi trawami ale rok w rok chodziłem sobie tam w krótkich spodniach bo na wiosnę Bug "podlewał" brzeg i z traw do pasa nie miałem przez 3 ostatnie lata ani jednego kleszcza. Wczoraj przeszedłem się tam spacerowo zobaczyć jak się ma sytuacja, brzeg w tym roku niestety suchy przez niski poziom wody i po jednym kursie miałem stado gapowiczów. ABSOLUTNA MASAKRA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 To co się dzieje z kleszczami to jest dramat. Mam taki swój odcinek z wysokimi trawami ale rok w rok chodziłem sobie tam w krótkich spodniach bo na wiosnę Bug "podlewał" brzeg i z traw do pasa nie miałem przez 3 ostatnie lata ani jednego kleszcza. Wczoraj przeszedłem się tam spacerowo zobaczyć jak się ma sytuacja, brzeg w tym roku niestety suchy przez niski poziom wody i po jednym kursie miałem stado gapowiczów. ABSOLUTNA MASAKRA.Z kleszczami to prawda , ja wyczesałem z psa ponad 50 sztuk po około godzinnym spacerze na obrzeżach miasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Wielka prośba. Jeżeli będziecie w najbliższym czasie nad Bugiem w okolicy gminy Korczew i Drohiczyn zwróćcie uwagę na martwe zwierzęta. Ktoś prawdopodobnie wyłożył trutkę. Padł wilk,bocian,bielik i kilkanaście kruków. Szkoda zwierząt,a takiemu człowiekowi należy się wymierzenie sprawiedliwości. Otruty bielik był dorosłym osobnikiem,najbliższe gniazdo jest w okolicy Starczewic czyli prawdopodobnie teraz samica została sama na gnieździe z pisklętami. Lęgu w tym roku raczej nie wyprowadzi... . W razie (mam nadzieję,że nie),znalezienia padłych zwierząt dzwońcie na policję,ewentualnie przez FB Grzegorz Miezianko. Jeżeli wyższa instancja uzna,że można z tego utworzyć osobny wątek to proszę o utworzenie i zatytułowannie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Wiesz gdzie gniazdo? Jak za samca porobisz to wołowinę doślę, a jak nie to na LTO to kieruj. Zajmą się na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Wiem gdzie jest gniazdo,ale za samca nie będę robił. Mam lęk wysokości ????. Mysle,że Bocian już się tym zajmuje. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez trolinka666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam,planuję powrót do wędkarstwa w swoje dawne rewiry graniczny odcinek Woroblin - Janów Podlaski. Planuję majówkowy wypad i mam pytanie z tym związane.Czy zna ktoś przepisy, które zabraniają brodzenia w spodniobutach na granicznym odcinku Bugu (oczywiście bez przekraczania granicy, czyli głównego nurtu rzeki)?Taką informację uzyskałem od Straży Granicznej, ale nie chcąc być uciążliwym nie dopytywałem o akty prawne. Może ktoś ma rzetelną wiedzę lub zna kogoś takiego i chce się podzielić taką wiedzą? Ja dotarłem tylko do takich zapisów:https://www.nadbuzanski.strazgraniczna.pl/nos/informacje-praktyczne/uprawianie-turystyki-sp/11054,Polow-ryb-i-turystyka.htmla w nich takiego zakazu nie widzę.Znam zatokę, w której mógłbym pobrodzić, chciałbym nawet przejść na wyspę i tam powędkować. Strażnik jednak twierdził, że narobię śladów i nie wiadomo co z tym zrobić, i że nie wolno.Mam świadomość, że dla Nich to kłopotliwy gość do pilnowania, ale czy taki zakaz to ich wewnętrzne reguły czy ma umocowanie w aktach prawnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Można brodzić ale nie wolno przekraczać połowy szerokości rzeki to samo tyczy się pływania łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi