tom_mich_ Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 A jednak ...kurwa mać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) W ostatnich dniach byłem codziennie nad Bugiem i nie zauważyłem oznak przyduchy czy smrodu. Darku na jakim odcinku te przyduchy ? Ja mówie o odcinku od Mielnika daleko w dół.. Edytowane 4 Lipca 2020 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Jesteśmy aktualnie na siedleckim odcinku i także zero oznak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Od Mierzwic w dół. Kilka brzan już widziano. Największa ok 90cm... Dzisiaj zrobiłem wywiad... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Na Krznie i Zielawie była przyducha, która się zaczęła tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Tyśmienica też. Niestety może być powtórka z 2009. Oby nie. Jedyne co możnaby zrobić w takiej sytuacji, to sformować ochotnicze oddziały z widłami i kosami na sztorc i udać się w miejsca ujścia małych rzeczek celem pogonienia etycznych wędkarzy. A takich na pewno nie zabraknie. Chłop żywemu nie przepuści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Splywalismy o 21.30 widać było intensywniwjsze płynięcia śmieci, kęp oraz gałęzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 W ostatnich dniach byłem codziennie nad Bugiem i nie zauważyłem oznak przyduchy czy smrodu. Darku na jakim odcinku te przyduchy ? Ja mówie o odcinku od Mielnika daleko w dół..W górę od Mielnika , ujścia starorzeczy . Pływał Janusz S. pracownik "Wody Polskie" , poinformował prezesa koła w Mielniku a komendant PSR z Siedlec wiedział o tym ale nie wiem skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Na Siedleckim odcinku woda czysta , wręcz krystaliczna (nie widziałem takiej od paru ładnych Lat). Rzeczywiście było widać pare ryb płynących do góry brzuchem , prawdopodobnie były to brzany lecz z Daleka Ciężko Ocenić. Ryby w dobrej kondycji bardzo Waleczne jak na Takie ciepłe Dni , mam nadzieje ze to co Padło wyżej to tylko spłynie , żadnych oznak braku tlenu w wodzie na Siedleckim odcinku nie zauważyłem. Na Dzien dzisiejszy uważam ze Ilość Ryby w Bugu jest porażająco Duża , oby nic złego się nie stało bo będzie katastrofa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 W Drohiczynie woda brunatna, pojedyncze ryby - brzany płyną brzuchami do góry. Oby skala przyduchy nie była taka jak w roku 2009. Co ciekawsze pojedyncze jednostki zaczynają korzystać z niedoboru tlenu w wodzie i na ujściach dopływów rzeczek "szarpią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 No to Beton i Mafijas łowiąc na tym samym odcinku widzieli dwie różne wody w tej samej rzece .Niestety ze wsi mam też info że brunatna a to odcinek BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 (edytowane) Bug Mazowiecki /Wywłoka dzisiaj widziałem dwie brzany +70-80cm do góry brzuchami... Na syarorzeczu woda kawa z mlekiem czasami atak Bolka w drobnice widoczny Edytowane 5 Lipca 2020 przez TTT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 No to Beton i Mafijas łowiąc na tym samym odcinku widzieli dwie różne wody w tej samej rzece .Niestety ze wsi mam też info że brunatna a to odcinek BP.Dziś ponownie odwiedziłem miejscówkę na Siedleckim odcinku , woda bardzo czysta i przejrzysta od paru ładnych lat takiej nie widziałem , rybki aktywne dość często się pokazywały , kondycja tez Ok zdrowe żwawe , waleczne wszystko w jak najlepszym porządku. Jeżeli chodzi o Brzany widziałem jedną sztukę płynącą jakieś 50-70m , ode mnie także tez do końca nie dam sobie ręki uciąć Ze to była Brzana ale fakt na pewno ryba 70-80cm. Byłem w godzinach 14-18. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Niestety sytuacja się pogarsza ...ryba zaczyna szukać tlenu robi się osowiała ... Brzany na siedleckim odcinku płyną regularnie ...proszę wszystkich etycznych chłopaków o zaglądanie na ... Odcinki natlenione w celu wyeliminowania patologi nad wodą ...dochodzą już wieści o szarpakowaniu ... Myślę że telefony terenowe każdy zna na swoje rejony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Na wysokości ujścia Liwca ryba rano normalnie żerowała. Rapy waliły w drobnicę z pełnym impetem. Woda jak na Bug bardzo czysta. Ostatni raz widziałem taką z 6 lat temu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Jest reakcja ZO PZW w Siedlcach - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/207808/61/zakaz_wedkowania_w_bugu_i_innych_rzekach_okregu_siedleckiego_dot 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Wszystko pięknie Bartek ...szybka reakcja za to pokłony ale powinno być wydłużone kilkukrotnie ...stanowczo za mało ...mam nadzieję że w miarę rozwoju sytuacji jeśli będzie taka potrzeba a uważam że już jest ..będzie to wydłużone ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Wszystko pięknie Bartek ...szybka reakcja za to pokłony ale powinno być wydłużone kilkukrotnie ...stanowczo za mało ...mam nadzieję że w miarę rozwoju sytuacji jeśli będzie taka potrzeba a uważam że już jest ..będzie to wydłużone ...Kompletnie nic to nie da , nie chodzi tu o wydłużenie tylko o Pilnowanie , jak dobrze przypilnują to starczy 200m Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Ważna jest wykładnia. Teraz można egzekwować przepis. Kontrolować, łapać troglodytów, dzwonić po straż. W 2009 były w tych miejscach awantury i dyskusje z "przypadkowymi spinningistami". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Super decyzja. Sam, jeśli będę mógł wezmę UŻ i popilnuje któregoś ujścia chociaż jeden dzień. Tamta tragedia byla straszna, populacja do dzis sie nie pozbierala. Oby sie nie powtorzylo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pats Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 od soboty/niedzieli będę regularnie przy ujściu sarenki jak co, do kogo najlepiej dzwonić jakby się coś działo? ktoś może podesłać nr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Na policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 od soboty/niedzieli będę regularnie przy ujściu sarenki jak co, do kogo najlepiej dzwonić jakby się coś działo? ktoś może podesłać nr? W książeczce masz numery na straż , chłopaki codziennie jeżdżą na dwa samochody. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Cały dzień dzisiaj patrole na ujściach, debili (na szczęście) brak. Ekipy na ujściach dziś nocują, kłusole nie mają szans. Jutro kolejne patrole ruszają w teren.Jest dużo lepiej niż w weekend, przyducha chyba skończyła się na górnej części naszego Bugu, w dół rzeki schodzi niestety fala beztlenowej wody z dużą ilością martwych brzan.Dzisiaj widziałem trupa brzany grubo powyżej metra, płakać się chce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dziś w Drohiczynie trochę martwej drobnicy w trzcinach,trochę ryb łapało powietrze na skraju nurtu. O dziwo drobny drapieżnik żerował. Woda śmierdzi i na trzcinach osadza się brunatny osad. Natomiast poniżej mostu we Frankopolu smrodu jak i martwych ryb brak. Większych ryb nie widziałem pomimo dość długich obserwacji wody ( przez lornetkę).Dziś przed wieczorem znajomy złowił 2 sandacze na wobka. Poniżej Granego drapieżnik żerował normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi