Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj nie chciało mi się pisać z telefonu.
Co tu dużo mówić, mięsiarski ogół wybiera mięsiarskich przedstawicieli i w konsekwencji powstają mięsiarskie zasady.
Możliwość łowienia i zabierania ryb na największym zimowisku, na prawdę dużym zgrupowaniu. I nie chodzi tu przecież o nie wprowadzenie okresowego zakazu, tylko o jego zniesienie.
Biała jest beznadziejna, moim zdaniem najgorszy z okolicznych Okręgów. Wolałbym opłacać składkę członkowską wszędzie, tylko nie tam.
Ale jakbym już z przyczyn wyższych musiał, nie widzę problemu, by w sposób dosadny krytykować mięsiarstwo na zebraniu Koła.
Zawody na martwej rybie w swoim Kole obrzydzałem, do widełek przekonywałem. I to wiele lat temu. Tak się złożyło, że nastąpiła już częściowa wymiana pokoleniowa.

• Like 5

To ja podziałam   :angry:

Główny Kapitanat Sportowy przy ZG podjął działania w stosunku do ZO PZW w Białej Podlaskiej i zawody odbędą się zgodnie z ZOSW, czyli ryby zostaną wypuszczone po zmierzeniu:

http://www.pzw.org.pl/sportokregi/wiadomosci/211435/60/okregowy__towarzyski____spinning__bugu___dn_11102020r_rz_bug__m_

http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/211435/60/okregowy__towarzyski____spinning__bugu___dn_11102020r_rz_bug__m_

:P  :rockon:

• Like 25

Główny Kapitanat Sportowy przy ZG podjął działania w stosunku do ZO PZW w Białej Podlaskiej i zawody odbędą się zgodnie z ZOSW, czyli ryby zostaną wypuszczone po zmierzeniu:

http://www.pzw.org.pl/sportokregi/wiadomosci/211435/60/okregowy__towarzyski____spinning__bugu___dn_11102020r_rz_bug__m_

http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/211435/60/okregowy__towarzyski____spinning__bugu___dn_11102020r_rz_bug__m_

[emoji14] :rockon:

Bartek masz u mnie flachę! [emoji6]

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 1

????????????????????????????????????????????????????

Dobrze byłoby ich przypilnować. Żeby nie było, że to tylko na papierze to wypuszczanie.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Fajnie by było, żeby ktoś mógł zajrzeć na zakończenie zawodów, ja niestety nie dam rady. Może ktoś, kto ma bliżej? Kilka chwil na miejscu plus dojazd.

W zawodach brało udział ponad 30 zawodników. Proszę nie oceniać że wszyscy to są "k... i złodzieje". Nie zauważyłem aby jakieś ryby były zabierane. Sędzia podchodził do zawodnika, który zgłaszał złowioną rybę i rybka była wypuszczona po zmierzeniu. Widziałem to osobiście. Pozdrawiam [emoji3]

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• Like 7

• 2 tygodnie później...

Dla otworzenia tematu piszę,że coś się ruszyło. 

Wcześniej pustynia. Obecnie 2 wyjazdy nad Bug  i coś się udało wydłubać. W pierwszym wyjeździe 60,61 i 40- piękny  łaskawy dzień. W 2wyjeździe 1branie i  60cm.  Dla podtrzymania tematu wrzucam zdjęcie -bo już nie wiem kiedy ostatnio ktoś coś wrzucał i zachęcam do tego samego. Tylko czekać jak ktoś napisze, że źle trzymam albo coś takiego. Z góry podkreślam jedna z ryb została zabrana.

post-64721-0-44908600-1603387810_thumb.jpg

• Like 3

Zwłaszcza pozna jesienia. Dobry sandaczyk, wiaderko okoni, no i te leszcze. Pod drzewami śmietnik. Problem ryb, ze sie grupuja, głupie.

Nie wiem jak czesto łowisz na graicznym Bugu, pewnie wcale ale zapewniam Cie ze takich smieci, syfu jak na warszawskich i podwarszawskich miejscowkach TAM nie uswiadczysz. 

• Like 1

Wszystko jasne :)

Polecam dla kolegi hade poczytać wcześniejsze posty, już raz się wypowiadałem na temat moich zdjęć. Jeżeli dalej są jakieś nie jasności, to może wystarczy popatrzeć, że w "moich miejscówkach" jest ładna ryba :)

A koledzy coś za bardzo się nie chwalą zdjęciami ????

A co do gumiaków, to tylko zmyłka,to są wodery ????

• Like 1

Wszystko jasne :)

Polecam dla kolegi hade poczytać wcześniejsze posty, już raz się wypowiadałem na temat moich zdjęć. Jeżeli dalej są jakieś nie jasności, to może wystarczy popatrzeć, że w "moich miejscówkach" jest ładna ryba :)

A koledzy coś za bardzo się nie chwalą zdjęciami [emoji848]

A co do gumiaków, to tylko zmyłka,to są wodery [emoji6]

A jesteś w stanie zrobić zdjęcie jak wypuszczasz [emoji6]

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jak czesto łowisz na graicznym Bugu, pewnie wcale ale zapewniam Cie ze takich smieci, syfu jak na warszawskich i podwarszawskich miejscowkach TAM nie uswiadczysz. 

Niestety nie mam czasu na graniczny, dobrze, jak uda się wyskoczyć na przygraniczny. Zgadzam się, że w co lepszych leszczowych miejscówkach jest totalny syf, ale nie zmienia to faktu, że coś takiego na pięknym bużańskim zakręcie wywołuje większe zdenerwowanie.

Elarek1,

nie bierz do siebie. Przeróbka z sumami zaje.. super ;) Po prostu humor sytuacyjny, nic złośliwego.

Edytowane przez korol
  • Like 1