tomchaf11 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Wczoraj tylko 1 szczupaczek 50cm, no i piękna pogoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Trafiły się jakieś ryby? Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu TapatalkaW sobotę 12.12 strasznie pizgało, padał śnieg, ale co najważniejsze brak kontaktu z rybą. Niedziela 13.12 trochę zimniej, ale nie wiało i nie padało, więc dużo przyjemniej - udało się trafić jak dotąd życiowego sandacza 80 cm i miałem jeszcze jedno solidne pobicie, ale się nie wciął. Generalnie pierwsza ryba odkąd zacząłem pływać łódką. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 U mnie tylko jedna ryba -50cm szczupaczek i żadnych innych brań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Dziś krótki wypad na Mazowiecki Bug i trafił się jeden maluch 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Bardzo ładny sandaczyk gratulacje w jakich rejonach lowiles?Ja w okolicy Wyszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Bardzo ładny sandaczyk gratulacje w jakich rejonach lowiles?Ja w okolicy WyszkowaNo to ja ze 20km wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Witam, był ktoś w ostatnie weekend w okolicach Szumina, Wywłoki, Lipieńca czy lód już zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artzgodka Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Lodu nie ma, woda dość wysoka i mega zimna ... ale próbować złowić już coś można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Karbowy jest wszędzie:https://www.facebook.com/saturnin.jabaji/videos/10221864351450604 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Przydało by się więcej tych karbowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Witam, czy ktoś może pochwalić się kontaktem z rybą początkiem maja? Boleń / kleń? Czy wszędzie taka nędza jak u mnie (okręg Zamość). Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Klenie łowię już od połowy marca, o boleniach nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo "majówkę" rozpocząłem dopiero dzisiaj. Fakt, że ataków powierzchniowych (i to takich subtelnych, widziałem w tym roku raptem kilka). Jeżeli chodzi o klenie to nie szukaj ich jeszcze na letnich miejscówkach. Zresztą woda jest wysoka jak na ten czas i ryby są w innych miejscach (jeżeli chodzi o moje rewiry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 To,że kleni nie ma na letnich miejscówkach wiem. Trochę ich w życiu połowiłem, ale odnoszę wrażenie (również po wywiadach z innymi wędkarzami) że w wodzie nie ma niczego. Brak efektów u spinningujących i stacjonarnych wędkarzy to już jest dla mnie martwiące. Dodam, że w zasadzie jesień była podobna. Zostaje czekać i mieć nadzieję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Wyskoczylem na dwie godziny popoludniu 1maja z bratem nad graniczny za szczupakiem. Zrobilismy trzy slupki fajnie wygladajacej wody i studnia kompletna. Spotkalismy jednego spiningiste i jednego grunciarza. Nie bylo nawet widac jeszcze drobnicy. Wiosna jest opozniona o dwa tygodnie w tym roku. W czerwcu trzeba wrocic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Dzisiaj na granicznym pusto kilka a dokładniej 4 osoby z federami i jeden spiningista. Boleń jeszcze chyba śpi. Normalnie studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Boleń chyba jeszcze na tarliskach.PozdrawiamDaniel Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Ja pływałem na granicznym 1.05 od słupka 203 do Woroblina. To był bardziej rekonesans niż łowienie stąd taki duży obszar. Fajna wysoka majowa woda, jak na ostatnie lata w Bugu (rok temu był 1,2 metra mniej), może wreszcie tarło będzie bardziej owocne, choć temperatura wody była poniżej 10 stopni. Miałem jedno uderzenie niewielkiego szczupaka na starorzeczu tuż przy łodzi. Ponadto niestety najechane dwa sumy, ale dzięki temu przynajmniej przetestowałem swój pierwszy zestaw castingowy. Na pralni siedziało z 10 osób na żywca i nic. Generalnie obserwuję zanik populacji szczupaka na tym odcinku w ostatnich latach, inni wędkarze też to potwierdzają. Bolenie, klenie itp. nie są celem moich wypraw, więc nie mam zdania. Z napotkanych wędkarzy nikt się nie chwalił, raczej narzekał, a trochę ich spotkałem. Białorusini chwycili w podrywkę 2 spore leszcze. Tyle wieści z majówki nad Bugiem. Generalnie właściwy start sezonu chyba się przesunie ze względu na niskie temperatury, ale ichtiologiem nie jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Zanik populacji szcZupaka na całym bugu jest widoczny gołym okiem .. chyba właśnie ze względu na bardzo niskie stany wód ,rzeka jest bardziej boleniowo kleniowa czyli mniej smaczna ????może to i dobrze ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Witam, w drugiej połowie nadchodzącego tygodnia wybieram się na Bug graniczny. Jakieś wieści, coś się ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 W niedzielę, odwiedziłem odcinek od Wywłoki do Broku z zamiarem wydłubać jakiegoś szczupłego, ale niestety totalna cisza i brak brań, przerzuciłem wszystko od gum po woblery itp.. Zero..... [emoji45]. Wydaje mi się że jednak za chłodno. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Andrzej może widziałeś ujście Wywłoki do Bugu da rade wypłynąć łódką z Wywłoki . Dawno tam nie byłem jak woda . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Andrzej może widziałeś ujście Wywłoki do Bugu da rade wypłynąć łódką z Wywłoki . Dawno tam nie byłem jak woda . .W niedzielę nie doszedłem do samego ujścia ale woda jest podniesiona. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Akurat w tym miejscu gdzie uchodzinie nie byłem, ale może się i da, bo woda dosyć spora. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMBIOZA Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Na razie dasz radę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Andrzej może widziałeś ujście Wywłoki do Bugu da rade wypłynąć łódką z Wywłoki . Dawno tam nie byłem jak woda . . Znajomy co tam łowi opowiadał mi że połowił przedwczoraj ale jakiś rewelacji to nie było woda ponoć ostro opada bo z ciekawości zapytałem o stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi