Tabor Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 W tamtym roku tak się skończyło wypłyniecie z Wywłoki na Bug . Mielizna i pchanie ale to było w sierpniu .Teraz jest szansa ale pogoda kiepska a ja stałem sie ciepłolubny . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Dzisiaj poszukiwanie boleni w okolicach Wyszkowa bez efektów. Łowiłem od 17 do 21. Dopiero po zachodzie słońca uaktywniła się drobnica. Ktoś w tych rejonach miał dzisiaj jakieś efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Witam, w dniach 28 i 29.05 łowiłem na Bugu granicznym. Pierwszy dzień bardziej turystyczny (4 osoby na łódce, w tym dwoje dzieci), więc i możliwości mniejsze, godziny też słabe 11 do 17:30. W ostatnich minutach na osłodę trafił się mały boleń ~50 cm. Generalnie nie nastawiam się na tą rybę stąd lekkie zdziwienie bo uderzył na slidera 7s prowadzonego w zatoce typowo pod szczupaka, z podszarpywaniem. Następnego dnia już tylko z synkiem i od ~6:00 do 14-tej na wodzie. Około 8-ej na 3" kopyto połakomił się sumik ~1m, jak dla mnie zdecydowanie jeszcze przed tarłem, gdyż brzuch duży/nabrzmiały i to raczej nie od przejedzenia. W godzinach południowych trafił się kolejny boleń, tym razem 72 cm, uderzył na ~14 cm mięsistą gumę. Wtedy prawie uwierzyłem, że umiem łowić bolenie . Poza tym jeszcze jedno pobicie i jeden nieudany atak na przynętę wyjętą nad powierzchnię tuż przy łodzi. Niestety brak kontaktu ze szczupakiem, i brak zauważalnych oznak jego żerowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Podjechałem raniutko na Bug , Rytele później Morzyczyn , Kiełczew .Woda brudna bez życia , zero kontaktu z rybą nie ja jedny . Woda mocno spada . Co mnie zdziwiło bardzo mało wędkarzy nad wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 No to kiepskie wieśći Sławku,[emoji45] właśnie wczoraj miałem zamiar na Rytele, jak widać podobnie i w okolicy Broku, ja we wtorek trafiłem sandacza na gumę J. Widła godz ok 18 - stej, 68 cm, natomiast wczoraszy czwartek, 0 brań. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 4 i 5 czerwiec Bug i starorzecza okolice Lipienca .Straszny syf płynie , piana zero kontaktu z rybką .Piana przy brzegu uniemożliwiała spiningowanie .Plecionka i przynęty oblepione tym syfem , tragedia .Niby widać o zmroku żerujące ryby .Jeden płynący bóbr ale zdechły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Dziś mieliśmy zawody. Nie będę dokładnie opisywał kto i jakie. 19 osób. Tylko 4 osoby bez ryby. Zwycięzca 2 szczupaki i dwa klenie. Ja na 5 miejscu z boleniem 51 i okoniem 37. Wyniki jak dla mnie rewelacja. A tu ciągle czytam że tak słabo na Bugu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 W weekend złowiłem życiówkę - bolo 78 centów. Gruby, silny, kwadratowy. Był jeszcze sportowy sześdziesiątak, kleń ze 25 i kilka pustych strzałów. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Napiszcie coś o Bugu jak ostatnie wyniki. U mnie ostatni wyjazd bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist-off Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 W ostatni week byłem i udało się złowić kilka małych szczupaków (Ok 40-45) i suma 86.... na małą okoniową obrotówke[emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Dla mnie ta rzeka jest trudna z pewnością nijak ma się Wiślane doświadczenie. To rzeka podobna w łowieniu do wieprza. Byłem wiele razy i po za rafkami gdzie idzie zlowic brzany i klenie to inne ryby trafiają się rzadko. Kiedyś połowiłem ładnych ryb w głębokiej rafie na zakręcie rzeki ale kombinacji na czyniłem od groma. Dopiero woblerek na długim troku z ciężkim ołowiem pozwolił zejść do ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Aż taka trudna nie jest jak się wydaje.Po prostu trzeba poświęcić trochę czasu a wynagrodzi napewno pięknym okazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Jestem baaardzo trudna i kapryśna do bólu. Mozna i tydzień bez brania przełazić.Wiem co mówię bo łowię w Bugu 35lat. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Dzisiaj jeden sandacz 65 i drugi niewymiarowy do tego piękne branie dużego szczupaka który poszedł w krzaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja głównie spinninguje nocą i nie narzekam na brak bran co w ciągu te miejsca wędkarze omijają je z daleka A w nocy tętnia życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 W weekend złowiłem życiówkę - bolo 78 centów. Gruby, silny, kwadratowy. Był jeszcze sportowy sześdziesiątak, kleń ze 25 i kilka pustych strzałów. Wrzuć fotkę jak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Dzisiaj jeden sandacz 65 i drugi niewymiarowy do tego piękne branie dużego szczupaka który poszedł w krzakiA na co się skusil sandaczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Jeden mniejszy na całego białego trapera a większy na 11cm gumę ga-ma białą z czerwonym ogonem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) W piątek bolo 66 cm, kilka minut później sporo większy, ale spadł po dwóch odjazdach i na koniec pusty strzał. W niedzielę długo się męczyłem, ale przed zmierzchem zameldowała się rapa równo 70. Tibhar, fotkę mam - wrzucałem gdzieś na fejsie. Jak zrzucę na kompa, to tu wkleję. Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 O, taki zwierzak. Stres był, bo nie widziałem czy jestem w kadrze - robiłem tylnym aparatem 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Czołem.Dwa krótkie, kontrolne wypady na Bużańskie klenie.Bardziej dla odwiedzenia starych miejscówek niż połowienia okazów.W zeszłym sezonie było raczej słabo ,ale jest progres i obecnie jest lepiej .Okazów nie było lecz kilka kleni udało się wyholować. Większość +/- 40cm ,ze dwa mniejsze i jeden 47cm.Tarło chyba dobiega już końca bo tylko jeden samczyk trochę lał mleczem, reszta poobcierana i chuda . Fotki słabe bo telefon połączony z brodzeniem i brakiem statywu nie pozwolił na więcej. Wszystkie ryby złowione na owadopodobne woblery własnego wyrobu- Mrówki w wielkości 35- 45mm . Pozdrawiam Tomi 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Dawno tak nie zmokłem . Opływaliśmy znajomego nowy ponton .Bardzo mnie cieszy że woda ożyła , drapieżnik szalał przy burtach i grążelach .Kilka pobić , jeden okoń wylądował w pontonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Tabor plywacie pontonem po Bugu? Jak sobie radzicie? Ja troche plywałem ale jest płytko a przez mętna wodę Bugu nie widać co jest pod powierzchnią. Edytowane 7 Lipca 2021 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Ja po Bugu gumiakiem co prawda nie pływałem ale wydaje mi się, że 90% to znajomość łowiska i obserwacja wzrokowa powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Witam, dzieje się coś na granicznym Bugu w te upały? Ja miałem w poprzednim tygodniu dwa krótkie wypady, ale bez efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi