Radbraw Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Po prywatnym terenie … no niewiem. Sąsiad ogrodził swoją działkę 8 m od rzeki, planuje budowę domu, wątpię by puszczał ludzi nad wodę przez własne podwórko Poszukaj, sam chętnie się dowiem co senatorzy uradzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Po prywatnym ?! Nie ma takiego obowiązku , można dojść i iść wzdłuż brzegu ale jeśli jest droga lub ścieżka między prywatnymi działkami i teoretycznie nie można grodzić do wody żeby sobie taki turysta czy wędkarz mógł iść. Ale przez działkę ? absolutnie nie , może jeszcze miałbym np. o 3:40 iść i bramę wędkarzowi otworzyć żeby mógł przejechać ? I sfinansować bramę od strony wody ? Czy może auto by zaparkował u mnie na trawniku ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Absurdem jest walka jednego własciciela czy tylko użytkownika z wieloma wędkarzami czy turystami oraz wszelkim bydłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Szanuje własność prywatną ale prawo jest jasne mamy wszyscy dostęp do wód płynących wędkarz , turysta czy menel .Podstawa prawna . Uzupełnienie dyspozycji art. 27 ust. 1 zawarto w art. 28 ust. 2, który stanowi, iż właściciel nieruchomości przyległej do wód objętych powszechnym korzystaniem jest obowiązany zapewnić dostęp do wody w sposób umożliwiający to korzystanie. Jak wynika z powyższych przepisów, do dyspozycji wędkarza pozostaje nie tylko pas brzegu o szerokości 1,5 m, którego nie wolno grodzić, ale także dostęp do tego pasa, nawet gdyby dostęp ten oznaczał przechodzenie przez nieruchomość stanowiącą cudzą własność.A co przepisy mówią o tym 1,5 metrowym pasie brzegowym ? Czy wtedy po prostu ma zastosowanie definicja tego pasa brzegowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Właśnie w tym artykule nr 28 us.2 potwierdza się że wszyscy obywatele mogą korzystać z tego pasa 1,5 metra i mają prawo do niego dojść .Największym złem są geodeci i gminy którzy dzielą i zatwierdzają podziały gruntów bez tz ścieżek dostępu do wody za które powinna zapłacić gmina .Wiadomo jak chętnie gminy wypłacają kasę . Wracając do pięknej i urokliwej rzeki Bug dziś zaliczyłem kilkugodzinny spinning na starorzeczach i Bugu .Zero kontaktu z rybą , nie tylko ja ale jeszcze kilku wędkarzy . Woda w starorzeczach super czyta widać to po burtach łódki , nie trzeba było ich myć .Presja wędkarska znika tak jak znikły ryby .Na uschłych wierzbach przez cały poranek siedziało kilka kormoranów .Chyba też im się nie powiodły łowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Kormorany na Bugiem zdechną z głodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Panowie jak tam Bug ? Graniczny i kawałek Gnojno-Trojan? Dzieje się coś >? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Ja łowię wyżej, na wysokości Janowa Podlaskiego. Zaliczyłem w ostatnim czasie kilka krótkich wypadów na łódce, z brzegu i praktycznie zero kontaktu z rybą. Z relacji znajomych i napotkanych wędkarzy biała ryba trochę bierze, ale w ostatnim czasie też przysiadła. Bolek się spławia, ale ja się za nim nie uganiam. Po frekwencji też widać, że jest słabo, więcej aut widać w lesie (grzybiarze) niż nad wodą, kolega też raz już nie wytrzymał, zakończył wcześniej wędkowanie i pojechał na grzyby ???? Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez roberto_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 W sobotę troszkę popływałem po granicznym Bugu w okolicach Łęg. Kilka drobnych okoni, jedno uderzenie bolenia (spadł) i to wszystko. Nad wodą żywej duszy, kilka razy boleń pogonił drobnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Panowie zna ktoś jakąś miejscówkę na okonki nie daleko Gnojna +/- 20 km w górę bądź w dół rzeki ? Chodzi mi o podłubanie nawet malutkich okonków na staroczechach nie wymagam nic wielkiego. Bubel, Gnojno nic nie daje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Czyżby koniec wędkowania nad Bugiem granicznym po wprowadzeniu stanu wyjątkowego ? ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Czyżby koniec wędkowania nad Bugiem granicznym po wprowadzeniu stanu wyjątkowego ? ????????????Zależy którym odcinek PL-UA chyba będzie dostępny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 U mnie na odcinku nadal słabizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Na Bugu się poprawiło co jest fajne większa część ludków nie umie spinningować na rzece .Młócą puste starorzecza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Na Bugu się poprawiło co jest fajne większa część ludków nie umie spinningować na rzece .Młócą puste starorzecza . co masz na myśli że się poprawiło? pochwal się wynikami proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Stanu wyjątkowego jeszcze nikt nie wprowadził, więc dalej można pływać po Bugu granicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 To nie jest najrozsądniejszy moment, aby teraz pływać po granicy, niezależnie od tego kiedy zostanie wprowadzony stan. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 DominikPB co prawda nie super wyniki ale drapieżnik się ruszył i białoryb .Szczupaki pod wymiar to norma ale tylko na Bugu , starorzecza to chyba już pustynie . W tygodniu chce zaliczyć Morzyczyn i Kiełczew trochę daleko jak na popołudniowy wypad .Troche u nas popadało ciekawe jak tam poziom wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin89 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Cierpliwość czasem popłaca.Zbój złowiony w weekend. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Czy coś wiadomo na temat wodowania/dojazdu na konfliktowe starorzecze na terenie gminy Sadowne o którym było pisane wcześniej? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Cześć, czy na odcinku Wyszków-Udrzyn jest jakiś slip lub dzikie miejsce, w którym można bezpiecznie zwodować łódkę? Lubię ten odcinek, ale od czasu przesiadki z pontonu na łódkę przestałem tam łowić. W czerwcu widziałem jednak w okolicach Brańszczyka aluminiową łódkę podobną do mojej więc da się gdzieś zwodować. Będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) To wygląda dobrze: Molo w BrańszczykuZdjęcie Edytowane 2 Września 2021 przez minkof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Już wędkować i pływać po granicznym Bugu nie można. Stan wyjątkowy ogłoszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 To wygląda dobrze: Molo w BrańszczykuZdjęcie Chciałbym... W Barańszczyku zawsze wodowałem ponton,ale łódki zrzucić się tam niestety nie da. Nie ma zjazdu do wody. Przypomniało mi się że jest jeszcze slip w miejscu przeprawy promowej w Kamieńczyku (tylko tam nie ma miejsca żeby auto z przyczepą zaparkować) oraz pod podobne po drugiej stronie (tam słabo, bo wodowanie w nurcie...). Wodował się tam ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Bartek, ja sie wodowałem na początku czerwca, można w miarę bezproblemowo. W ubiegłym roku był szlaban (do objechania z boku terenówką), a w tym zupełnie bez problemu. Jedynie jak popada to mnóstwo błota na tym pseudo-slipie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi