Tabor Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Traq możesz zwodować jeśli masz elektryka na Wywłoce po lewej stronie i dopłynąć na elektryku do Bugu .Jest gdzie zostawić samochód z przyczepką .Drugie miejsce to w Kamieńczyku przy przeprawie promowej ale nie byłem tam ostatnio nie jestem pewien , trudno o parking samochodu z przyczepą zjazd dobry .Przy plaży w Broku jest bardzo stromy slip lub z samej plaży ale podobno nie wolno .Parking jest i dużo imprezowiczów w sobotę i niedzielę .Jest jeszcze takie miejsce przy starorzeczu Zielone od strony zachodniej .W pobliżu są fajne główki , przed miejscowością Rażny jadąc przy wale od strony Wyszkowa .Tylko terenówka po tych deszczach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Już wędkować i pływać po granicznym Bugu nie można. Stan wyjątkowy ogłoszony.Dwa kilometry od Bugu. Czołgów co prawda jeszcze nie widać, ale policji na gęsto ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Popływane, połowione Dla zainteresowanych - zgodnie z sugestią Wojtka zwodowałem łódkę w miejscu nieczynnej przeprawy promowej Kamieńczyk-Brańszczyk, od strony Brańszczyka.https://goo.gl/maps/oFKeZw2jc713R2Ks8 Trochę stromo, lekki nurt, ale udało się zwodować w sumie bez problemów. Przy wyższym stanie wody powinno być lepiej, przy niższym może być trudniej. Dzisiejszy stan wody w Wyszkowie 244cm. Edytowane 3 Września 2021 przez Traq 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Traq super .Jaką mocą dysponujesz przy swojej łódce .Daleko od miejsca wodowania pływałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Traq super .Jaką mocą dysponujesz przy swojej łódce .Daleko od miejsca wodowania pływałeś .25KM. Standardowy pełny dzień na wodzie to u mnie obławianie odcinka rzeki o długości ok. 15-20 km. Dzisiaj też. Niecierpliwy jestem, jak nie bierze to płynę dalej Edytowane 3 Września 2021 przez Traq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Dwa kilometry od Bugu. IMG_20210903_103925_copy_1984x1488.jpg Czołgów co prawda jeszcze nie widać, ale policji na gęsto Czy to przypadkiem nie jest zdjęcie z Janowa Podlaskiego (na tyłach Bakalland'u)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Czy to przypadkiem nie jest zdjęcie z Janowa Podlaskiego (na tyłach Bakalland'u)?Dokładnie ????. Z okna z pracy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Dwa tygodnie biczowania Bugu w okręgu zamojskim, stwierdzam martwicę totalną. Grunciarze potwierdzają. Brak oznak żerowania drapieżnika zmusił mnie do sprawdzenia paru miejsc deeperem. Generalnie pustynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio191 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 (edytowane) Ryba jeszcze jakaś jest ale potwierdzam, kilka lat temu pływanie z echo pokazywało sporo ryby teraz znacznie mniej i mniejszej ???? pływałem w sobotę z echosondą, dwa lata temu był tam fajny dół 5m dzisiaj 1,30m. Cztery metry piachu ???? wszystko okolice Małkini Edytowane 7 Września 2021 przez radzio191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 (edytowane) Bez przesady. Szału nie ma, ale pustynia to też nie jest. Idzie coś jeszcze wydłubać Nie narzekać, tylko łowić! Piękna pogoda, warto skorzystać. PSNa echu nic nie widać... Edytowane 8 Września 2021 przez Traq 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Panowie inny odcinek, łowienie z brzegu co tu porównywać. Bug PL/UA a odcinek podlasko/mazowiecki to "dwie" różne rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio191 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Racja choć przedstawiłem tylko swoje obserwacje, nie miałem na celu nikogo zniechęcić do wyprawy nad tą nadal piękną rzekę???? zbliża się jesień i trzeba korzystać, bo pozornie pusta woda potrafi zaskoczyć jak widać na powyższych zdjęciach. Gratulacje i do zobaczenia nad wodą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Dziś zaliczyłem z Gżybkiem starorzecze Bugu .Było widać drapieżnika na wodzie .Jeden szczupak 53 cm się przeliczył i wylądował w łódce .Pogoda super , powietrze jeziorno-leśne żyć nie umierać . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 A na granicznym odcinku już ktoś coś łapał? Wymyślił już ktoś jakiś patent? Bo wiem że np wyżej wspominany Pan Józef Pliszka wędkuje normalnie na granicznym odcinku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) Patent jest taki, że musisz być zameldowany w miejscowości które są objęte stanem wyjątkowym. Edytowane 13 Września 2021 przez nox66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Wędkować można z brzegu natomiast nie można po Bugu granicznym pływać tak mówi straż graniczna. Ale też można wytrzymać jeszcze te parę dni aż zapad się skończy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Z tego co mi wiadomo to okres ten ma być przedłużony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 (edytowane) Nawiązując do swojej wcześniejszej wypowiedzi w temacie pustyni na Bugu okręgu zamojskiego, co mi nie dawało spokoju od końca lipca (bo w lipcu jeszcze coś szło namacać później ryby się wyprowadziły?) zgłębiłem temat. Dla zainteresowanych tematem naszej dzikiej, "nieuregulowanej" rzeki (przepływ jest jak najbardziej regulowany) link: https://tiny.pl/97x38 Dla osób nie znających języka, w skrócie po stronie ukraińskiej ugotowano ryby zrzutem wody o temp. prawie 40 st. Myślę,że to nie pozostaje bez wpływu na to co dzieje się u nas. Oczywiście woda do nas tak ciepła nie dotarła, ale należy na skutki patrzeć szerzej. Skoro ryby "pagibły" gdzieś to zwolniły się miejsca, żerowiska być może dogodniejszej niż te z którymi miały do czynienia na danym odcinku. Tak sobie to tłumaczę... Edytowane 15 Września 2021 przez Aspius Rapax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 (edytowane) Przykra informacja z tym zrzutem wody, pytanie czy woda była tylko podgrzana czy miała jeszcze jakieś zanieczyszczenia, bo w tej materii informacji brak. Niestety to jest i zapewne jeszcze długo będzie jeden z głównych problemów tej rzeki. Edytowane 16 Września 2021 przez roberto_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Witam, Chciałbym popływać na odcinku Zabuże - Mierzwice, zacząć jak najbliżej Trojana i spływać w dół. Gdzie tam można się zwodować? Mam lekką łódkę i mały odczepiany silnik, niestety terenówki się jeszcze nie dorobiłem , więc dojazd też istotny, szczegolnie, że pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Możesz spróbować w samych mierzwicach lub między mierzwicami a trojanem jest tam slip betonowy co prawda ale bardzo strony ... Korzystalem z niego zwykla osobówka ale bardzo ciezko wyjechać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Witam, Chciałbym popływać na odcinku Zabuże - Mierzwice, zacząć jak najbliżej Trojana i spływać w dół. Gdzie tam można się zwodować? Mam lekką łódkę i mały odczepiany silnik, niestety terenówki się jeszcze nie dorobiłem , więc dojazd też istotny, szczegolnie, że pada.A próbowałeś może na przeprawie promowej w Zabużu ?? Z tego co mi wiadomo to jest dobry dojazd i slip jeżeli to tak można nazwać. A czy z Bugu da się wpłynąć na Trojan? Zaczynam dopiero przygodę na pontonie na Bugu i ciekawe jestem tego zbiornika. Będę atakował w następny weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Na starorzecze na trojanie raczej nie wpłynieszale da tam radę zwodować się z brzegu.Żeby przepłynąć na trojan najłatwiej zwodować się na dość stromym slipie pomiędzy domkami wypoczynkowymi. Jest zjazd z tego co pamiętam to chyba za nr 108 jest droga bædz w mierzwiach przed zakrętem pod wierzbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Możesz spróbować w samych mierzwicach lub między mierzwicami a trojanem jest tam slip betonowy co prawda ale bardzo strony ... Korzystalem z niego zwykla osobówka ale bardzo ciezko wyjechać ...W sobotę, zgodnie z sugestią, zwodowałem się między Mierzwicami a Trojanem. Faktycznie slip stromy i trochę zapiaszczony stąd sporo śladów po oponach, więc nie ryzykowałem zjazdu i ręcznie znieśliśmy łódkę. Na starorzecze na trojanie raczej nie wpłynieszale da tam radę zwodować się z brzegu.Żeby przepłynąć na trojan najłatwiej zwodować się na dość stromym slipie pomiędzy domkami wypoczynkowymi. Jest zjazd z tego co pamiętam to chyba za nr 108 jest droga bædz w mierzwiach przed zakrętem pod wierzbąPotwierdzam, na Trojan od strony Bugu nie ma szans wpłynąć. Też miałem ochotę tam popływać, ale po rozmowie z miejscowymi zrezygnowaliśmy. Przy wyższej wodzie ponoć trudniej łowić tam z brzegu i wtedy ma to jeszcze sens, natomiast przy obecnym poziomie zazwyczaj są tam jacyś amatorzy i wtedy robi się mało miejsca na pływanie. Może kiedyś zaryzykuję, ale najpierw z brzegu muszę obadać teren. Podsumowujac sobotni wypad - 2 uderzenia, 1 niewymiarowy szczupaczek wypiął się przy łodzi,poz tym nic. Miejscowy miał szczupaka 55 cm. Odcinek Bugu bardzo fajny do łowienia, ale duża presja. Tyle wieści znad Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi