Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Nie rozumiem ludzi . Jak tak to nie chcą żeby nachodcy przybyli do ich miejscowości i kraju .

teraz raptem najważniejsza sprawa to zwierzęta .

Boją sie chyba że dla nich mięsa nie starczy .

Takie czasy są  i tyle  . Profesorek się  oburza  trudno w tych czasach o normalność .

Nie chciałbym żeby mój Bug i starorzecza ktoś ogrodził kolczastym drutem widok nie fajny .

Gdzie profesorek był jak trzeba było walczyć o dodatkowe zarybienia po kilku tam przyduchach na Bugu

i ciagłym zatruwaniu go przez oczyszczalnie ścieków .

Gdzie profesorek był jak zaczęła się  plaga bobrów i kormoranów .

Teraz martwią się o kilkanaście jeleni i saren .

• Like 3

Racja. Choć w pewnym sensie człowiek to też zwierzę,lecz jako jedyny w drodze ewolucji posiadł zdolność mowy i lubi nazywać sie istotą wyższą???? nasza piękna rzeka ma wiele problemów ale mało ludzi którzy o nią dbają ???? szkoda że wątek przepełniony jest smutnymi wiadomosciami zamiast pieknymi widokami i okazami ryb.

A czy ma ktoś jakieś bliższe informacje dotyczące możliwości łowienia na Bugu w najbliższym sezonie? Końcówkę poprzedniego łowiłem w okolicach Mierzwic, ale jednak odcinek graniczny w moim subiektywnym odczuciu dużo bardziej urokliwy.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Dzień dobry,

Na prawdę nie wiem czy w dobrym dziale piszę - jeśli nie to przepraszam i proszę o wskazówkę...Temat wydaje mi się odpowiedni. Mam pytania i będe wdzięczny za odpowedź. A mianowicie czy możliwe jest pływanie po Bugu pontonem z silnikiem (powoli) na odcinku Brańszczyk - Brok ? Jaki musi być minimalny poiom wody aby dało się pływać?  Teraz mamy w Wyszkowie 276 cm stan średni czy przy takim stanie można bezpiecznie pływać? W ogóle czy ponton z silniekiem powyżej Kuligowa się sprawdzi na Bugu? 

Dziękuję.

• Like 1

Przy tym poziomie wody, to wskazany odcinek jest do pokonania niemal w całości w ślizgu... Rafek na całym odcinku jest kilka, ale - mimo, że trzeba uważać - to raczej wszędzie przelecisz górą. A "do pokonania" to ten odcinek jest nawet przy skrajnej niżówce, chociaż wtedy to faktycznie męka i miejscami niebezpiecznie (dla silnika:)

• Like 1

Trzeba znać rzekę, czytać wodę przed sobą. Kilka pułapek jest na tym odcinku jak piszą Koledzy. Nie pływałem po Bugu ale te rafki przyciągają śruby.

W zeszłym roku widziałem gościa który spływał z prądem. Uwaga na dmuchanym różowym flamingu.

???????????? Darł mordę na całą rzekę, może to ktoś ze stołecznego teamu na P.

• Like 1

Tylko samobójcy spływają z prądem Bugu .

Jak nurt łódkę lub ponton wepchnie na łachę lub kamienie to pozamiatane . 

Ostatnie kilka lat   nie próbuje pływać po Bugu , szkoda sprzetu .

Co do rybek to mizerne wyniki na Bugu koło Kiełczewa .

Nadal próbuje się  nauczyć łowić ryby  po nowemu  .

tz; coś  złowić jak ryb nie ma  :(

• Like 1