Przemo85 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Stan wody w Wyszkowie jutro 244 cm. Płynę, zobaczymy cz się da... A powiedzcie panowie jest taki zapis w regulamienie PZW: "Zakaz używania jednostek pływających z silnikami spalinowymi, poza szlakiem żeglowym w obszarze Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego..." Poza szlakiem żeglowym czyli na starorzeczach Bugu nie można pływać na silnikach spalinowych czy gdzie? Dzięki. Edytowane 19 Maja 2022 przez Przemo85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Kto to będzie sprawdzał nawet jeśli coś takiego istnieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Stan wody w Wyszkowie jutro 244 cm. Płynę, zobaczymy cz się da... A powiedzcie panowie jest taki zapis w regulamienie PZW: "Zakaz używania jednostek pływających z silnikami spalinowymi, poza szlakiem żeglowym w obszarze Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego..." Poza szlakiem żeglowym czyli na starorzeczach Bugu nie można pływać na silnikach spalinowych czy gdzie? Dzięki.Hej, Na starorzeczach jest zakaz plywania na silniku spalinowym. Moj ojciec trzyma lodke w Prostyni, wiadomosci od znajomych ze strazy. Zostaje elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Kto to będzie sprawdzał nawet jeśli coś takiego istnieje ? Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to po co okresy, limity i wymiary ochronne. I mamy co mamy. Rynce opadajo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Kto to będzie sprawdzał nawet jeśli coś takiego istnieje ?Jak cie chlopaki ze strazy w Malkini zlapia to wlepia mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1977 Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Jakieś 4 lat temu dzwoniłem do straży w Małkini z pytaniem o ten zakaz. Oni nic o tym nie wiedzieli i nie pilnują takich zakazów. Podobno może to policja ewentualnie jakaś straż parkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to po co okresy, limity i wymiary ochronne. I mamy co mamy. Rynce opadajo.Jak wejdzie kolejny głupi nakaz np: łowienia ryb w garniturze też będziesz go zakładał w obawie przed mandatem ? Nie było mowy o wymiarach limitach itp nie odwracaj kota ogonem tylko realnie spójrz na sprawę. Edyta: mam elektryka i spalinę na Łodzi mogę tak pływać jak nakazuje prawo nie mam z tym problemu. Edytowane 20 Maja 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Zakaz spalin poza torem wodnym jest również na Narwi:"Zakaz używania jednostek pływających z silnikami spalinowymi, poza szlakiem żeglownym w obszarze Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego, który swym zasięgiem obejmuje lewobrzeżną część doliny Dolnego Bugu od ujścia rzeki Tocznej w miejscowości Drażniew w gminie Korczew do ujścia rzeki Liwiec w pobliżu miejscowości Kamieńczyk, a także fragment dolnej Narwi od miejscowości Zambski Kościelne (powyżej Pułtuska) do umownej granicy wsi Stawinoga i Pogorzelec – 47 km rzeki Narew."W sumie szkoda że nie jest respektowany .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) To już się wyjaśniło ja łowię na prawej stronie więc temat mnie nie dotyczy Edytowane 20 Maja 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 A na Bugu cisza jak makiem zasiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Czy na prawdę nikt nic nie łowi na Bugu i starorzeczach ? .Szczupaczki troche gryzły w tygodniu ale drobnica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Czy na prawdę nikt nic nie łowi na Bugu i starorzeczach ? .Szczupaczki troche gryzły w tygodniu ale drobnica .I rzeka i starorzecze wczoraj. Jeden pistolet z stojącej. Rzeką płynie straszny syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist-off Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Mogę potwierdzić …same maluchy/drobnica nie udało się przez dwa dni spotkać wymiarowego szczupaka. Natomiast z złowieniem pistoleta nie było większego problemu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Słabiej teraz z rybkami, choć bolki troszkę gryzą. Inna ryba u mnie jakby spała bo nie widać aktywności ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Przez ostatni cały dzień biczowania wody zero brań. Taki urok Bugu jak jedno branie to jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Ciekawi mnie czy ten syf też płynie powyżej Małkini .Woda po opadach deszczu do góry i syf zabiera z brzegu .Co do pistoletów popieram znajomy kilka sztuk wytarmosił jeden 60 cm bez 4 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 W tym roku póki co nie będę narzekał. Względem posuchy totalnej z lat ubiegłych (a już w szczególności poprzedniego sezonu) w tym sezonie jest nieźle. Szczupaków nie szukam, raczej klenie i bolenie, choć zdarzają mi się przyłowy - najważniejsze że coś w tej wodzie jeszcze pływa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Podobno graniczny mają przedłużyć zakaz do września, ale kto ich tam więc moje nadzieję na połów coraz mniejsze, ale dobrze że u was cos sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 [...] znajomy kilka sztuk wytarmosił jeden 60 cm bez 4 cm . W sumie można powiedzieć, że to metr bez 44 cm . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Dziś to samo . Same maluchy .Wszystko musicie zauważyć .Wymiar 60 cm bez 4 cm ładnie wygląda , 56 cm to lipa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Pierwsza wizyta w tym sezonie i tragedia. Woda brudna. Dwa okonie i krótki szczupaczek. Jeden bolek doprowadził wobka pod nogi i pomachał ogonem na pożegnanie. Trochę rozczarowanie bo zazwyczaj efekty miewałem dużo lepsze na tej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) No właśnie woda w starorzeczu syf a nie brudna .Przy burtach jak wiaterek powiał skupiska mazi na wodzie .Zero kontaktu z rybką bardziej wypad rekreacyjny z wnuczkami .Łódka nadaje się do myjni taki osad na burtach , to nienormalne w czasie opadania wody . Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Tabor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Temperatura wody 20.5 "C brunatna, syfiasta. Na łódce tak jak kolega pisze pozostawia szłam jakby w błocie się pływało. Stan wody niski.Pojedyncze bstrykniecia, przyłów sumika 73cm.Na wodzie pojedyncze aktywności ryby, szału nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 'sprawdzić, czy nie ksiądz'.....a w tym przypadku trawy, trzciny.....na Narwi podczas pylenia na powierzchni unosi się brunatny szlam, jakby sprytny rolnik spuścił zbiornik szamba nieco powyżej, często aż obrzydzenie bierze, gdy rękę trzeba do wody włożyć, czy nawet łódką przez to przepłynąć.....zapewne na Bugu jest podobnie.....i z pyleniem, i z rolnikiem* niestety nikt z Was nie ma alergii na pyłki? oczy nie łzawią? kataru brak? * porządnych rolników, a takich jest zdecydowana większość, proszę o wyrozumiałość, po prostu miałem nieprzyjemność spotkać kiedyś pewnego idiotę, który w miejscu, z którego było widać oczyszczalnię ścieków, ładował cały dobytek wozu asenizacyjnego do jednego z dopływów Narwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Jeśli chodzi o pylenie to jeszcze Oki, ale to może być kwestia dnia lub kilku. Co do ryb, to jakby bolenia wyraźnie mniej dużo mniej, pewnie to temu, że każdy je łowi. Kiedyś Kowalski chodził z algą dziś z trilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi