tomchaf11 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 zakaz zabierania ryb od konca listopada byłby najlepszym rozwiązaniem, wędkarze jeżdziliby wędkowac a reszta pseudo kłusoli wędkarzy nie brałaby ryb, a tak jeżdżą teraz tylko kłusole i kłusole wędkarze, szarpia koło zimowisk jak w Woroblinie czy koło Pralni koło Janowa Podl. Sam widziałem jak spływają łódkami w Pratulinie z workami wypełnionymi sumami i to wędarze z okolic Białej Podl.!!!a pozatym czas wprowadzić widełki ochronne na wybrane gatunki jak sandacz okoń czy szczupak. pewna smażalnia ryb w Białe Podl. ma juz zapewniony zapas ryb do wiosny od pewnego pana z MAŁASZEWICZ!!! Każdy z okolic wie o kogo chodzi Patologia będzie zawsze w każdej dziedzinie czy tego chcemy czy nie.Jak czytam te opisy zakaz od listopada, zakaz silników do pewnej pojemności, karta po 1000zł itp to się nóż w kieszeni otwiera. Zróbmy zakaz dla wędkarzy przebywania nad wodą z wędką.Zimowiska powinny być oczywiście chronione.Każdy normalny kto podhacza drugą rybę chyba widzi gdzie ryba się grupuje i przepływa w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Norma to większość, co za tym idzie "normalny" człowiek z wędką katuje miejsce do upadłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Norma to większość, co za tym idzie "normalny" człowiek z wędką katuje miejsce do upadłego Bartek JA NIE WIDZE NIC ZŁEGO W ZŁOWIENIU TRZECH SUMÓW I 5 SANDACZY ZA OGON KTÓRE WRACAJA DO WODY ŻLE ZAPIĘTE I EWIDENTNIE ZIMOWISKO. A JEŻELI ZAMIAST MNIE STOI TAM GOŚĆ I WYJMUJĘ TĘ SAMĄ ILOŚĆ I ZABIERA NAWET ZACIĘTE W OKOLICY GŁOWY DWA SANDACZE I SUMA BO TYLE MOŻE LEGALNIE TO ON JEST MIESIARZ ?CZY JA NIE PRZESTRZEGAM REGULAMINU ROBIE ZDJĘCIE NA TRAWIĘ ITP.ITD.ALE RYBY WYPUSZCZAM ?JAK MNIE BY TAM NIE BYŁO TO ZABRAŁ BY WSZYSTKIE RYBY!!!! ALE PEWNIE SIĘ MYLĘ JAK ZAWSZE I SAMO TO ŻE TAM BYM SIĘ POJAWIŁ TO JUZ PRZESTEPSTWO I HEJT.LEPIEJ POJAWIAĆ SIĘ W TAKICH MIEJSCACH BO TO ZAWSZE DIAŁA NA WYOBRAŹNIĘ .MOŻE STRAZNIK MOŻE YOUTUBER MOŻE POLICJANT PO CYWILNEMU .ZAWSZW PARĘ RYBEK SIĘ URATUJĘ. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Ależ Andrzeju drogi, zgadzam się z Tobą w dużej części Twojego wpisu. Mój wpis to czysty sarkazm, niestety wynikający ze złych doświadczeń od lat. Z przykrością konstatuję, że wśród młodzieży nie jest wiele lepiej. Jedyny argument, jaki słyszałem w rozmowie między młodymi wędkarzami, za wypuszczeniem złowionych ryb, to "Chce ci się to skrobać?" Co do łowienia "za kapotę", to zwykle zmieniam miejsce po drugim kontakcie. Super, że wypuszczasz ryby, ale Twoja argumentacja sankcjonuje łowienie wszędzie i zawsze, bez oglądania się na jakiekolwiek zasady, bo "przecież wypuszczam wszystko". Mimo wszystko zdecydowanie wolałbym, żeby wędkarze łowili na zimowiskach i wszystko wypuszczali niż żeby wszystko walili w łeb zgodnie z regulaminem. Nie mnie oceniać, czy mylisz się, czy masz rację, ale chyba zbyt emocjonalnie podchodzisz do niektórych słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Argument o skrobaniu nie jest najgorszy. Też go używałem. Retorykę dostosowujemy do odbiorcy.Co do kłucia ryb na zimowiskach - stanowczo nie. Na prawdę nie można dać im spokoju?Najlepsze późno-jesienno/zimowe łowisko - Mierzwice. To może lepiej już na Pokaniewo.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Piotrek, jest ich wiele więcej, ale to pewnie wiesz.Niestety okręg w BP od lat ignoruje problem, chociaż w kilku innych miejscach zakazał łowienia zimą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Wiadomo, nie powinno się tu wszystkich wypisywać.No niestety. Może za jakiś czas coś się ruszy. Na przykład na warszawskim odcinku Wisły mamy trochę zmian na plus.Chociażby zakaz łowienia na słynnym tarlisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Jeszcze nie widziałem zezwoleń na przyszły rok, poczytamy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 W tym tygodniu dwóch łowiących na zimowisku zostało ukaranych przez PSR mandatami po 300 zł. PSR zna problem i będzie tam w miarę możliwości zaglądać. Dodam tylko, że strażników PSR w Białej Podlaskiej jest tylko dwóch. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Norbert, wszyscy wiemy o problemach kadrowych i finansowych PSR, dotyczy to całego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Dziś i wczoraj również byli kłusole z wędkami w okolicy zimowiska w Woroblinie, podchaczonego karpia wyjęli osełką przez druty tzw. koncertine, to było około 100m poniżej zimowiska w dół rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopytko Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Dwóch strażników PSR na tyle różnych wód??? Czy to nie pomyłka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Dziś też kłusole chodzą koło zimowiska w Woroblinie i widzę, że łódki pływają. Przez dwa tygodnie nie widziałem żadnej kontroli z PZW ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 To się zapisz do SSR i pokaż nam jak się działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Dwóch strażników PSR na tyle różnych wód??? Czy to nie pomyłka???Niestety to nie pomyłka. W PSR Lublin - oddział Biała Podlaska jest dwóch strażników. Strażników SSR jest znacznie więcej, ale mało ich widać. Jestem w SSR, w zeszłym roku byłem na 60-ciu patrolach, w tym roku tylko 24 razy byłem na patrolu, powód jest jeden - cena paliwa. Jeep kolegi z którym jeździłem pali 15 litrów na setkę, każdy patrol to około 120 km. Kumpel sponsorował paliwo i użyczał auta, ale paliwo było po niecałe 6 zł, teraz każdy wie jakie są ceny. Z koła nie braliśmy żadnych pieniędzy. W środę mamy walne zebranie, na którym ustalimy co dalej ze strażą w naszym kole. Do tego muszę dodać, że pracuję od 9:00 do 17:00 więc o tej porze roku niewiele mogę zdziałać nad Bugiem. Kolego NAD BUGIEM jeżeli dysponujesz terenówką i masz jutro czas, napisz do mnie na priv. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Nie mam terenówki,mam łódkę, Ale powiedz co im zrobisz jak szarpią przed zimowiskiem 50 metrów na wędki?!Można ich tylko napiętnować!!!Opisywać jak łowią i wypisywać w publicznych miejscach kto to jest. Tu wchodzi tylko w grę powiększenie zimowiska do następnego słupa granicznego w dół rzeki.Rozmawiam z SG ale z chłopaków mało kto wędkuję, żeby ich gnębili tam! Ciągle to te same osoby, nad Bugiem dowiedziałem się, że jeden z nich to prezes jakiegoś koła z Małaszewicze, chyba kolejarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 To się zapisz do SSR i pokaż nam jak się działa.A Ty jesteś w SSR ? Jak się zapisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Bolesław Zadzwoń do swojego koła wędkarskiego albo okręgu. Udzielą Ci pełnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Widzę, że szarpakocy którzy nazywają się wędkarzami już rzadziej jeżdżą nad Bug w okolicach Woroblina ???? czyżby już zamrażarki były pełne i somsiedzi nakarmieni ????????????????A i w smażalni w Białej Podl. można zamówić smażonego soma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Widzę, że szarpakocy którzy nazywają się wędkarzami już rzadziej jeżdżą nad Bug w okolicach Woroblina czyżby już zamrażarki były pełne i somsiedzi nakarmieni A i w smażalni w Białej Podl. można zamówić smażonego soma!Myślę że bardziej chodzi i krę i śnieg poczekaj na odwilż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 To rób zdjęcia tych kolesi szarpiących daj mi cynę na priv i pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Kiedyś z św. pamięci,,Koniem,, kilka razy żeśmy ich poganiali. Kilku nawet wyroki wychaczyło. Ale to stara historia a teraz nie ma czasu i z kim. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Kiedyś z św. pamięci,,Koniem,, kilka razy żeśmy ich poganiali. Kilku nawet wyroki wychaczyło. Ale to stara historia a teraz nie ma czasu i z kim.Jeden z najlepszych wędkarzy w okolicy, z takimi burakami jak teraz wędkują/szarpią to się niepier---ił! Jak pływał ,,Koniu,, to oni/mięsiarze odpływali, szkoda go bardzo, super kolega dla uczciwych,normalnych ludzi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Teraz widzę kręcą się kłusole w Woroblinie ale rzeka im z brzegu przymarzła Jak mi przykro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Jak przedstawia się sytuacja z krą na wodzie i wysokością wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi