tomi101 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Jak przedstawia się sytuacja z krą na wodzie i wysokością wody?Miałem jutro jechać ale...zrezygnowałem. Kry nie ma, ale od piątku woda mocno przybiera. W trzy dni prawie 50 cm i rośnie????Brudna, pośniegowa i niosąca zebrane z brzegów różne śmieci woda, nie wróży skutecznego łowienia????. Chyba, że się mylę. Pozdrawiam Tomi ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Mimo wysokiego stanu wody,byłem dziś nad Rzeką. Nie żeby celowo połowić kabanów, tylko symboliczne zakończyć sezon. Miejsce które wybrałem gwarantowało bezpieczny dojazd i powrót z łowiska bez udziału życzliwego traktorzysty z najbliższej wioski. Rzeka nie zawiodła. Miała być duża woda i była ????. Zalane brzegi, podtopione wikliny i łęgi. Głównym korytem co jakiś czas przepływały całe drzewa porwane z brzegów. Przez 2 godziny nie miałem kontaktu z rybami.Nie zerwałem też żadnej przynęty, a jedyną zdobyczą był Chiński wobler znaleziony w zalanych chaszczach i używana zapalniczka na parkingu. Wszystkim łowiącym i wypuszczajacym ryby w Bugu życzę dużo zdrowia i sukcesów w Nowym Roku. Pozdrawiam Tomi ????. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Jeszcze kilka fotek z wczorajszego zakończenia sezonu. Pozdrawiam Tomi ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesleyand Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Pisałem kiedyś post - strona 282- od tamtego czasu brak możliwości, a uprzedzając - przepustkę od żony mam zawsze w kieszeni Ciągnie mnie dalej nad tę rzekę. Kiedy tam bywałem dzika i piękna rzeka, och piękna. Trochę wody w ostatnich czasach mało i w tej rzece i w innych rzekach także. Cóż, taki mamy klimat, jak rzekła nasza minister w poprzednich latach. Chyba miała dar widzenia? Suma nie zaprosiłem na ryby, nie miałem takiej okazji, a telefonu nie zostawił, Może kiedyś go odwiedzę z zaskoczenia i wyciągnę go z domu. Wróci, wróci nie martwcie się, drogę zna do swojej chaty.Mi pozostałyby piękne wspomnienia. Trochę boję się sam samotnie wyjeżdżać na ryby, pijaczki młodociane mnie postraszyli i dziury bobrowe także mnie zaskoczyły niemile na wyjazdach, a kompana (lub kompanii) nie mam na ciut dłuższy wyjazd. Chyba, że ktoś kiedyś... ?Wspomnienia, wspomnienia. To właśnie jest piękne - nikt ich mi nigdy nie zabierze i ukradniePowodzenia i do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesleyand Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Witaj Bielsku Podlaski na forum o tak póżnej godzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPT Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 https://www.kronikatygodnia.pl/artykul/34643,kogo-czeka-sciecie-za-takie-ciecie-nad-bugiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 https://www.kronikatygodnia.pl/artykul/34643,kogo-czeka-sciecie-za-takie-ciecie-nad-bugiemmasakra 7km wyczyscili , a u me na wsi chcieli ukarac sasida za wycinke jego swierka na prywatnej posesji i chyba nawet ukarali, a tu nikt nic nie wie ,kto zlecił kto wykonał, dziwne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Co za głupoty piszą ja właściciela działki tz drogi nad Bugiem ustalałem 30 min. w Gminie Sadowne Oni pismaki nie wiedzą co to geomapa ustalenie nr działki i wniosek do gminy opłata i znasz właściciela .Prokurator z uprawnionym geodetą ustali właściciela w parę minut .Tak jak Viking napisał zwykły śmiertelnik tego nie zrobił .Mój znajomy dostał mandat nad Bugiem za podpórkę zrobioną z krzaka .Zaobserwowałem ze nie ma znaczenie kto jest u władzy robią kur....a co chcą nie ma na nich kary .Możemy sobie pisać użalać się kłócić miedzy sobą i tak to nic nie da .Temat ,, ODRA " znikł i to się pod dywan zamiecie . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Witam. Ktoś coś słyszał nowego o drutach na granicznym czy nadal cisza? Bedą sćiągać czy nie? Mam informację z dwóch niepewnych zródeł, ale oba się wykluczają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Na Bugu granicznym bez zmian . Sytuacja z relacji SG nie odwołania o demontażu koncertina. Odcinek Słowatycze i Krzyczew odgodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Część koncertiny leży w korycie rzeki część wrosła w trawę. A przybysze z za Buga masowo idą także wątpię żeby ściągnięta będzie koncertiny i siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Wojsko co robiło zaporę wykonało to bardzo prowizoryczne podejrzewam, że po następnej zimie wszystko będzie w korycie rzeki. Także pływanie pontonem będzie ryzykowne już nic nie mówię o czepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) A właśnie się zastanawiałem czy te druty już pływają czy jeszcze nie?(widząc stan wody jakiego dawno nie było na odcinku PL-UA) Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Aspius Rapax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Sesja wieczorna na Szuminie na zero. Brodziłem w spodniobutach, woda jeszcze na tyle chłodna że wytrzymałem ok. 3 godziny. Aktywność drapieżnika minimalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 U mnie dwa pobicia , jeden wypięty przy brzegu szczupak na Wilczogębach .Brania agresywne na dużą blachę z dna .Brat zero kontaktu , używał tylko obrotówek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 U mnie woda stan ostrzegawczy, praktycznie bez możliwości dojścia i wykonania rzutów. Drzewa, krzaki i dużo zielska, wszystko jeszcze wysoko podlane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Dziś z Gżybkiem zaliczyliśmy Wilczogeby .Ja zero Krzysiek jedno pobicie .Pogoda super , płuca napowietrzone .Nasza baza wypadowa . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 W środę 3.05 pływałem po Bugu w okolicy Janowa Podlaskiego, niestety bez echa. Woda wysoka, duży uciąg, ciężko namierzyć rybę. Drobnicy też nie widziałem. Przeczesaliśmy pobliskie dwie zatoki i przykosę jako jedyne sensowne miejsca z mniejszym uciągiem, zero kontaktu ze szczupakiem, w bolka nie celowałem,ale brak oznak jego zerowania. Odniosłem wrażenie, że szczupak jeszcze nie zszedł z tarlisk do koryta tylko tam został, żeby się stołować. Na pralni miejscowi z żywcem też bez szału, jakiś glut się uwiesił. Odnośnie koncentriny twierdzili, że na powrót mają rozkładać, ale nie wiem na ile w tym prawdy. Podzielam zdanie, że raczej marne szanse żeby kontynuowali zdejmowanie. Na moim odcinku dramatu z nią nie było, bardzo krótkie odcinki w wodzie, reszta na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Byłem wczoraj na Bugu w okolicach Krzyczewa ze spiningiem i niestety nic. Poza jednym atakiem na wodzie cisza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Kolejny weekend nad wodą. Totalna cisza na wodzie, parę kursujących bobrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 W weekend byłem nad Bugiem i zameldował się bolek 55 cm i okoń 31 cm więc całkiem udany wypad. 1 na 3 z rybami. Poza tym straszna cisza na wodzie, dosłownie pojedyńcze ataki boleni. Woda przez dwa tygodnie spadła ok 70 cm. Bardzo zaniepokoiło mnie to, że mimo, że jest dużo zalanych traw, wypłyceń idealnych na szczupaka to są puste, nie wiem co ze szczupakiem sie stalo.Mała prośba, jeśli ktoś z was miałby kiedy na granicznym Bugu wolne miejsce w łódce z chęcia bym spróbował z kimś popływać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Jarek wyślij numer na priv. Pływam czasem po granicznym pontonem. Możemy się umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Dziś Bug obdarował 10 okoniami i jednym niewymiarowym szczupakiem .Wirujący ogonek na topie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Mam pytanie do osób wędkujących w Bugu na odcinku który płynie tylko w PL jak wygląda sytuacja z komarami , muchami , meszkami na chwilę obecną ? za kilka dni robię spływ pontonem od Niemirowa do Kuligowa i nie wiem ile brać repelentów , jakiej mocy czy może mechaniczne zapory przeciwko komarom .Patrząc przez pryzmat Warty nad którą nie ma w ogóle komarów wolę dopytać jak wygląda nad BUgiem bo jednak starorzeczy więcej , łąk itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Na odcinku przed Wyszkowem komarów jakoś mało,miejscami meszki jeszcze atakują natomiast pojawiło się sporo gzów,ślepaków czy jak je tam zwą...miejsce miejscu nie równe ale patrząc na odcinek na którym bywam to w tym roku koniec maja i czerwiec najgorzej było z mieszkami Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi