lenny Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/mur-na-granicy-straz-graniczna-mowi-kto-zbuduje-bariere-elektroniczna-na-bugu/5nnl5b0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Ciekawe co to znaczy ? Chodzi o wędkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 (edytowane) To już wiadomo było pod koniec tamtego roku, ale nadal ciekawi mnie jak to ma wyglądać w rzeczywistości. Budowa barieryw podlaskim w lesie a u nas nad Bugiem to całkiem dwa inne światy. Mam nadzieję , że można będzie łowić i nie zrobią pasa 200-300 metrów wolnego od wszystkiego, krzaków, drzew, zieleni czegokolwiek..... Wojsko i straż jak pytałem w tym roku to albo nic nie wiedzą, albo mówią ze będzie oki a druty jeszcze na dodatek zdejmą... Edytowane 17 Stycznia 2024 przez jarekbialapodl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Z tego co piszą, to ma być zapora elektroniczna: kamery, czujniki.Tylko, czy wtedy będzie można poruszać się nad Bugiem. Czy nie zakażą dostępu do wody. Chodząc z wędką, co chwilę byśmy im jakieś czujniki uruchamiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Tylko żeby to zamontować to trzeba wykarczować i wykopać kawał terenu od rzeki. No tak, ale teoretycznie bardziej w nocy potrzebne by to było dla straży, ale czas pokaże.Jak rozmawiałem z wojskiem to maja na ta wywalone bo oni są tu rotacyjnie, ale straż graniczna , zresztą od wielu lat przed uchodzćami, najlepiej by zamknęła wszytko i już, takie ich podejscie. My wędkarze jesteśmy dla nich utrapieniem, przeszkadzamy we wszystkim, niestety jezdze tam czesto i widze ich podejscie do wędkarzy. Całe szczęście , że pobyt nad rzeką można zgłaszać przez aplikację rownież, żeby nie słuchać " po co? na co" i " wogole po co pan dzowni" Za nasze podatkli.. Raczej jestem pewny ze poki nie zrobią nic sie nie dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Jaka aplikacja? Proszę o nazwę bo już mam tego dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2024 Sorry nie aplikacja a link do strony: https://www.nadbuzanski.strazgraniczna.pl/nos/form/dodaj20,Formularz-zgloszeniowy-polowu-ryb-i-turystyki-PSG-Bohukaly.html Ale każdy oddział Janów, Terespol ma oddzielną stronę na googlach odnajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 No to zobaczymy czy to już koniec wędkarstwa ma Bugu , w tym roku zobaczymy jak przebiegnie budowa i koniec ostatniej dzikiej rzeki. https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/12997,Zapora-elektroniczna-na-rzekach-granicznych-z-Bialorusia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 No to zobaczymy czy to już koniec wędkarstwa ma Bugu , w tym roku zobaczymy jak przebiegnie budowa i koniec ostatniej dzikiej rzeki. https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/12997,Zapora-elektroniczna-na-rzekach-granicznych-z-Bialorusia.html Po przeczytaniu cytowanego artykułu nie stwierdziłem jakiegokolwiek zagrożenia wędkarzom. Być może czegoś nie zrozumiałem, zatem skąd taki dystopijny obraz przyszłości ? Wpływ na wędkarzy będzie taki, że jak będziesz robił siusiu w krzaczkach obok rzeczki, bądź zostawisz puszkę po kukurydzy to ktoś to po prostu ktoś to zobaczy - straż graniczna, bynajmniej ja tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Widzę, że temat bużański niemrawy. Jak tam Panowie i Panie łowicie co w tej rybnej inaczej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Byłem tylko raz 3 maja to szczupaczek 45 cm się trafił. Rybka trochę chodziła, ale to pojedyncze spławy. Ogólnie nikt z kim rozmawiałem się za bardzo nie chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 To ja byłem myślę, że z 5 razy o różnych porach. Nic totalnie, na wodzie zero ruchu. Żadnych plusknięć, czy ataków. Boleń jakby się wyprowadził. Raz pistolet się przyłowił. Nawet dziadki mówią,że takiego początku sezonu to jeszcze nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Ja u siebie trochę bolenia widziałem, ale to jeszcze nie to, poczekam ze dwa tygodnie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Co tu pisać , jesień kich , wiosna nie lepsza .Jedynie co to sandaczowe przyłowy maluchy .Okonia zero ze szczupakiem wymiarowym nie lepiej .Na starorzeczach porażka nikt się nie chwali wędkarzy ze spinningiem wczoraj zero na Wywłoce .To się do tej pory nie spotykało żeby choć by jeden pontonik nie pływał a to początek maja .Wody dużo , pogoda wczoraj szczupakowa deszczyk i wiaterek .Woda smutna nic się nie chlapało . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Witam. Moze ktoś wędkuje w okolicach Sławatycz i moze powiedzieć jak sytuacja tam z boleniem wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 29 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 Panie, Panowie - woda płynie a ryb ni ma?kilka razy nad wodą i praktycznie zawsze z jakimś wynikiem, nie było potworów ale PB w boleniu pobite :-)żeby tylko mniej robactwa było .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 Może to mały offtop ale chciałem bardzo podziękować koledze z Białegostoku spotkanemu wczoraj nad Bugiem za użyczenie szczypców dzięki który wydłubałem kotwiczkę z palca. Bez nich wracałbym 50 km z kolczykiem. Wielkie dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1224 Opublikowano 12 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2024 A jak wyniki lowicie coś nad tym Bugiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 Witam. Coś tam ostatnio złowiłem. Parę szczupaczków do 60 cm, klenika i parę wyjść. Bolenia bardzo mało widać. Ogólnie to nawet grunicarzy w weekendy dużo nie ma a to o czymś swiadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 U mnie dwa wypady na Siedlecki odcinek Bugu bez kontaktu z rybą. Widać późnym wieczorem żerujące bolki ale nie chciały współpracować. Spotkać za to można pseudo sumiarzy łowiących na zrywki w okresie ochronnym oraz widać znanego wszystkim pewnego delikwenta z pobliskiej miejscowości, który pływa sobie z kwokiem ,, za szczupakiem,, i wszystko co złowi wali w beret..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Na granicznym, połowiłem kleni, nawet w sensownym rozmiarze. Bolenie widziałem w jednym miejscu, reakcji zero. Masa mikro szczupaka (do 30 cm). Woda brudna, widoczna ilasta zawiesina. Dość duże wahania poziomu wody w ostatnim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbialapodl Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Byłem w sobotę na granicznym to martwa woda, jakieś tłuste plamy na wodzie. Poza szczupaczkiem 35 cm nic się nie działo. W tamtym tygodnia pojamłem jednego 78 cm i sporo puknięc boleni wiec nie jest zle. U mnie na wiosce już zwożą slupy ok 100sztuk , chyba pod perymetrie, ale zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Coś dziwnego się podziało (okręg zamojski ) dwa tygodnie temu jeszcze w wodzie było widać życie. Szło coś wydłubać. Trafiły się wędkarzom stacjonarnym węgorze.Teraz woda podebrała i podbiera, ochłodziła się, nie jest już taka ciepła zupa. Jest za to bardzo mętna i totalnie martwa, na echo w ogóle nie widać ryb. Pojedyncze krótkie szczupaczki, ani kleni ani boleni na metach nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) Dawno mi się tak nie chciało na ryby, a tu proszę 87 cm szczęścia.Kijek na blanku SLS 10015 - świetne uniwersalne narzędzie do połowu ryb na takich rzekach jak Bug - płytkie z niewielkim uciągiem Przynęta wobler Janusza Widła Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez tibhar 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi