Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

u nas to samo..masakra, kumplowi drzewo na dom powaliły ostatnio. :D

A ja myślałem ze bobry starają się ścinać drzewo w ten sposób, aby przewróciło się ono w kierunku rzeki,widać nie wszystkie :D

moge narysować rysunek sytuacyjny jak trzeba, dom stoi nad rzeczką (Strug), bobry powaliły drzewo po drugiej stronie rzeki, przewracając je w kierunku wody. drzewo zniszczyło ogrodzenie a korona spadła na dom, nie wyrządzając większych szkód :D

teraz wszystkie drzewa zapakował w metalowe siatki:)

u nas to samo..masakra, kumplowi drzewo na dom powaliły ostatnio. :D

A ja myślałem ze bobry starają się ścinać drzewo w ten sposób, aby przewróciło się ono w kierunku rzeki,widać nie wszystkie :D

moge narysować rysunek sytuacyjny jak trzeba, dom stoi nad rzeczką (Strug), bobry powaliły drzewo po drugiej stronie rzeki, przewracając je w kierunku wody. drzewo zniszczyło ogrodzenie a korona spadła na dom, nie wyrządzając większych szkód :D

teraz wszystkie drzewa zapakował w metalowe siatki:)

Juź sobie wyobraziłem jak to sie stało :)wysokie drzewo a za wąska rzeczka ,trzeba przyznać ze to bardzo mądre stworzenia powalając drzewa do wody robią kryjówki dla rybek :D

Biosteron byłem w Twojej okolicy 2 dni,niestety nie na rybach.Widziałem Bug i muszę stwierdzić,że robi wrażenie.Super odcinek :mellow:

Cześć @abarth7 ,milo czytać ze podobają Ci sie moje okolice a szczególnie te nad rz.Bug :D,może zrobiłeś kilka fotek ??jeśli tak to wklej je do tego wątku :D ,jeśli będziesz może kiedyś w moich stronach to daj znać, chętnie sie spotkam i może będzie okazja razem pospinningować :D zdradzisz co robiłeś??coś niezwiązanego z wędkowaniem??

witam serdecznie :D

ja rz. Bug znam z miejscowości Kuligów, miałem tam dziełkę do zeszłego roku :(

jak sięgam pamięcią, woda szeroko rozlana i mało atrakcyjna- była kiedyś, a teraz już dawno nie byłem, tylko dwa razy z zeszłym roku, ale zgadzam sie, że rzekę trzeba poznać i dopiero można mieć jakieś sukcesy :D

ogólnie to rzeka ciekawa i do odkrycia :D

Witam

Jedyna zeszłoroczna wyprawa nad Bug.

Witaj @Marcelinho

Hmm...a gdzie to mogło być?? :D pytam ze zwyklej ciekawości,uwielbiam takie miejscówki jak na jednej z tych fotek,powalone drzewa lezące w wodzie,doskonała kryjówka dla drapieżników i nie tylko :D

Ja tam do rzeki zawsze podchodzę. Mniej się ryby płoszą no i bezpieczniej. Bo zwłaszcza nad Bugiem w bobrową dziurę wpaść można :mellow: :mellow:

A poniżej odcinek graniczny Bugu, który zeszłej jesieni tak mnie urzekł. Wtedy niósł mętną, wysoką wodę po gwałtownym przyborze.

.

post-788-1348913739,0917_thumb.jpg

post-788-1348913739,1442_thumb.jpg

Wow jakie superanckie miejscówki :D ,wydawałoby sie jakby woda w ogóle nie płynęła ,już sobie wyobrażam jak przy tych wystających konarach stoi olbrzymi metrowy esox :D ,z tego co widać,Bug graniczny jest bardzo wąski ,cudowna ta rzeka Bug :D