Rutt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jak chodzi o mnie to na focie jest Broczysko, z Tym że chyba jednak chodziło o Ciebie PikeHunter i Twoje fotki z poprzedniej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 może i ja się kiedyś na bug wybiore... mój kolega chodzi do szkoły właśnie do wspomnianej dubienki... ale jak na razie to z nim w bugu tylko pływałem ryby wtedy co najwyżej z dynki mogłem łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 @WIŚNIA, dokładnie okolice Dubienki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Kiedys w okolicach Dubienki lowilem wraz WLW. I wyciagnelem miejscowy zestaw na suma z okonkiem na koncu. Juz kilka lat temu miejscowi uzywali krotkich wedek jerkowych zrobionych z zawiasu od szopy. Przepraszam za slaba jakosc zdjecia ale to jest skan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 czyżby to były okolice Kamieńczyka ? to mi sie udało byłem na tym odcinku rzeki ( między Kamieńczykiem a Szuminem ) w listopadzie zeszłego roku z dwoma znajomymi z portalu Grono.net i musze stwierdzić, rzeka piekna, wysokie piaszczyste skarpy, tylko że według nas, atrakcyjna wędkarsko od czerwca do września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 czyżby to były okolice Kamieńczyka ? to mi sie udało byłem na tym odcinku rzeki ( między Kamieńczykiem a Szuminem ) w listopadzie zeszłego roku z dwoma znajomymi z portalu Grono.net i musze stwierdzić, rzeka piekna, wysokie piaszczyste skarpy, tylko że według nas, atrakcyjna wędkarsko od czerwca do września A październik lub listopad już nieeeeeeee ?? ,w te miesiące które wymieniłem ryba drapieżna jest najbardziej aktywna a co za tym idzie chętniej połyka spinningowe przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 ja jutro skoro świt ruszam na bug wobki uczyć pływać i przy okazji uczyć się łowiania jazi i kleni. Pewnie jeszcze rybki nie żerują zbyt mocno ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 ja jutro skoro świt ruszam na bug wobki uczyć pływać i przy okazji uczyć się łowiania jazi i kleni. Pewnie jeszcze rybki nie żerują zbyt mocno ale... @Rutt,będziesz jutro sprawdzał nowy kijek Ugly Stik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 czyżby to były okolice Kamieńczyka ? to mi sie udało byłem na tym odcinku rzeki ( między Kamieńczykiem a Szuminem ) w listopadzie zeszłego roku z dwoma znajomymi z portalu Grono.net i musze stwierdzić, rzeka piekna, wysokie piaszczyste skarpy, tylko że według nas, atrakcyjna wędkarsko od czerwca do września A październik lub listopad już nieeeeeeee ?? ,w te miesiące które wymieniłem ryba drapieżna jest najbardziej aktywna a co za tym idzie chętniej połyka spinningowe przynęty choc byliśmy tam pierwszy raz i spędziliśmy troszkę czasu mad wodą, to poza jednym malutkim zębatym pistolecikiem nie mieliśmy żadnego kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Tak przetestowałem Ugly Sticka (przypomniałeś mi własnie o zdjęciach które miałem zrobić )Założyłem na pare rzutów boleniową i szczupakową przynęte no i jestem bardzo zadowolony - kij pracuje tak jak powinien. Jedyna wada to długość dolnika. Testowałem też wobki i jestem zadowolony bo pływają ładnie. Mysle ze będą łowne. Dziś jednak nie zaliczyłem żadnego kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Tak przetestowałem Ugly Sticka (przypomniałeś mi własnie o zdjęciach które miałem zrobić )Założyłem na pare rzutów boleniową i szczupakową przynęte no i jestem bardzo zadowolony - kij pracuje tak jak powinien. Jedyna wada to długość dolnika. Testowałem też wobki i jestem zadowolony bo pływają ładnie. Mysle ze będą łowne. Dziś jednak nie zaliczyłem żadnego kontaktu z rybą To prawda,Ugly Stik dolnik ma dość długi,a i jakoś producent zapomniał o zaczepie na przynętę,@Rutt zrobiłeś kilka fotek z dzisiejszej wyprawy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 faktycznie - zaczepu na przynęte też nie ma i troche mnie to drażni Tak dziś wyglądał Bug oraz jego starorzecze (niezbyt pięknie to narazie wygląda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Trochę dziwacznie to wygląda ,środek zimy a śniegu nie ma ,widzę po fotkach ze przybyło wody w Bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 A oto przedstawiam mało znaną i uczęszczaną przez wędkarzy rz.Brok ,uchodzi ona do Bugu koło miasta o nazwie Brok w Puszczy Białej w powiecie ostrowsko mazowieckim. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 To jest rzeka czy starorzecze ? Jakie rybki tam pływają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 To jest rzeka czy starorzecze ? Jakie rybki tam pływają ? @pafek,to jest rzeczka,wypływa gdzieś w woj.podlaskim,ta rzeka podlega pod Okręg Mazowiecki PZW,jest zarybiana dwa razy do roku,pływa w niej dużo klenia i jazia.Przyznam sie ze nigdy na niej nie łowiłem ,chociaż mam do niej zaledwie 17km :)Fotka była zrobiona w miejscowości Czyżew Osada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 aha, bo wyglada na zdjęciu jakby woda stała w miejscu a nie puszczają tam do niej ścieków ? Bo jak jest czysta to fajna musi być skoro płynie lasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam, Broczysko jest dosc ciekawa rzeczka. Odcinki spokojne, jak ten na zdjeciu, przeplataja sie z przelomami i szypotami. Z rybami nie jest za dobrze. Jedynie duze klenie radza sobie z miejscowymi klusolami.W glebokich dolach lapane sa niezle szczupaki. Kiedys podobno byly tez wpuszczone takie rybki z dziwnymi plamami ale juz sobie z nimi poradzono. Najlepsza przyneta byly Meppsy z gnoju :( Polecam dla fanow lowienia kleni w bardzo trudnych warunkach. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Bujo a zachowały się tobie zdjęcia z tej rzeczki ? Trudne warunki - chyba tylko w takich coś się uchowa przd meppsami z gnojowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Mapka rz.Brok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 @Bujo,a co do kłusownictwa nad rz.Brok to sie już zmieniło na dobre odkąd w Małkini została utworzona PSR,a w Czyżewie SSR,chłopaki starają sie jak mogą aby przetrzebić kłusowników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam, @Pafek, Zdjec nie robilem. Jezdzilem tam czesto wlasnie za kleniami glowinie w okolicach Danilowki. Jest tam sporo przelomow a przez jakis czas rzeczka plynie w malym wawozie. Teraz mam za daleko ale zawsze podczas moich pobytow w kraju poswiecam pare godzin na odwiedzenie znajomych miejsc. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam, @ Biosteron, Chlopakow z PSR z Malkini znam dobrze. Niestety maja za duzo wod do kontroli i ciezko im obleciec wszystko szczegolnie gdy panoszy sie klusownictwo na samym Bugu i starorzeczach. Ostatni raz nad Broczyskiem bylem w lecie i jakos nie zauwazylem wiekszej ilosci ryb ale ciezko wysnuc jakies miarodajne wnioski na podstawie krotkiego wypadu.Jedno jest pewne- troche kleni tam jeszcze jest, ciezko za to je podejsc na odleglosc rzutu. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Jeszcze sie pochwale że w mojej okolicy jest jeszcze jedna przepiękna rzeka Nurzec która wpada do rz.Bug ,jest to prawy dopływ Bugu o długości 100,2 km Widok z lotu ptaka,rz.Nurzec wpada do rz.Bug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi