Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

czyżby to były okolice Kamieńczyka ?

to mi sie udało :D

byłem na tym odcinku rzeki ( między Kamieńczykiem a Szuminem ) w listopadzie zeszłego roku z dwoma znajomymi z portalu Grono.net i musze stwierdzić, rzeka piekna, wysokie piaszczyste skarpy, tylko że według nas, atrakcyjna wędkarsko od czerwca do września :D

byłem na tym odcinku rzeki ( między Kamieńczykiem a Szuminem ) w listopadzie zeszłego roku z dwoma znajomymi z portalu Grono.net i musze stwierdzić, rzeka piekna, wysokie piaszczyste skarpy, tylko że według nas, atrakcyjna wędkarsko od czerwca do września :D

A październik lub listopad już nieeeeeeee :D?? ,w te miesiące które wymieniłem ryba drapieżna jest najbardziej aktywna a co za tym idzie chętniej połyka spinningowe przynęty :D

A październik lub listopad już nieeeeeeee :D?? ,w te miesiące które wymieniłem ryba drapieżna jest najbardziej aktywna a co za tym idzie chętniej połyka spinningowe przynęty :D

choc byliśmy tam pierwszy raz i spędziliśmy troszkę czasu mad wodą, to poza jednym malutkim zębatym pistolecikiem nie mieliśmy żadnego kontaktu z rybą :angry:

Tak przetestowałem Ugly Sticka (przypomniałeś mi własnie o zdjęciach które miałem zrobić Embarassed )

Założyłem na pare rzutów boleniową i szczupakową przynęte no i jestem bardzo zadowolony - kij pracuje tak jak powinien.

Jedyna wada to długość dolnika.

Testowałem też wobki i jestem zadowolony bo pływają ładnie. Mysle ze będą łowne.

Dziś jednak nie zaliczyłem żadnego kontaktu z rybą

Tak przetestowałem Ugly Sticka (przypomniałeś mi własnie o zdjęciach które miałem zrobić Embarassed )

Założyłem na pare rzutów boleniową i szczupakową przynęte no i jestem bardzo zadowolony - kij pracuje tak jak powinien.

Jedyna wada to długość dolnika.

Testowałem też wobki i jestem zadowolony bo pływają ładnie. Mysle ze będą łowne.

Dziś jednak nie zaliczyłem żadnego kontaktu z rybą

To prawda,Ugly Stik dolnik ma dość długi,a i jakoś producent zapomniał o zaczepie na przynętę,@Rutt zrobiłeś kilka fotek z dzisiejszej wyprawy???

To jest rzeka czy starorzecze ? :lol:

Jakie rybki tam pływają ? :D

@pafek,to jest rzeczka,wypływa gdzieś w woj.podlaskim,ta rzeka podlega pod Okręg Mazowiecki PZW,jest zarybiana dwa razy do roku,pływa w niej dużo klenia i jazia.Przyznam sie ze nigdy na niej nie łowiłem ,chociaż mam do niej zaledwie 17km :)Fotka była zrobiona w miejscowości Czyżew Osada

• Like 1

Witam,

Broczysko jest dosc ciekawa rzeczka. Odcinki spokojne, jak ten na zdjeciu, przeplataja sie z przelomami i szypotami. Z rybami nie jest za dobrze. Jedynie duze klenie radza sobie z miejscowymi klusolami.W glebokich dolach lapane sa niezle szczupaki. Kiedys podobno byly tez wpuszczone takie rybki z dziwnymi plamami ale juz sobie z nimi poradzono. Najlepsza przyneta byly Meppsy z gnoju :( :( :(

Polecam dla fanow lowienia kleni w bardzo trudnych warunkach.

Bujo

Witam,

@Pafek,

Zdjec nie robilem. Jezdzilem tam czesto wlasnie za kleniami glowinie w okolicach Danilowki. Jest tam sporo przelomow a przez jakis czas rzeczka plynie w malym wawozie.

Teraz mam za daleko ale zawsze podczas moich pobytow w kraju poswiecam pare godzin na odwiedzenie znajomych miejsc.

Bujo

Witam,

@ Biosteron,

Chlopakow z PSR z Malkini znam dobrze. Niestety maja za duzo wod do kontroli i ciezko im obleciec wszystko szczegolnie gdy panoszy sie klusownictwo na samym Bugu i starorzeczach.

Ostatni raz nad Broczyskiem bylem w lecie i jakos nie zauwazylem wiekszej ilosci ryb ale ciezko wysnuc jakies miarodajne wnioski na podstawie krotkiego wypadu.Jedno jest pewne- troche kleni tam jeszcze jest, ciezko za to je podejsc na odleglosc rzutu.

Bujo