Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Często łowię w Modlinie.Ta urocza rzeczka z Mostem to Wisła,a to bliżej to jak to wszyscy mówią Bugo-narew :D Kiedyś bardzo dobre łowisko.

A co do mojego dzisiejszego wędkowania,to mimo zasiadki na klonka trafił się szczupły ok.50cm(oczywiście błyskawicznie trafił do wody) :D

fiu fiu... pięknie tam... Szczeglnie podoba mi się ta wysepka na środku :D mogłbym tam spędzić z tydzien urlopu... tylko kto mi ten urlop da :mellow:

Zabierz od razu rodzinę, bo dookoła tej wysepki jest piękna plaża... Najlepsze miejsca to wzdłuż brzegu Narwii (przy widocznych koszarach w kształcie trapezu), przy spichlerzu od strony Narwii oraz z lewej strony zdjęcia, przed niewidocznym już mostem na trasie gdańskiej.. Tam, jakieś 50-100 metrów od brzegu tworzy sie fajny lej powstały z połączenia dwóch nurtów.. I częste poważne skupisko łodzi na małej przestrzeni

Niestety,do najlepszych łowisk trzeba brzegiem drałować z buta.Niedługo pewnie tam pojadę więc zobaczę czy od ostatniej wizyty coś się zmieniło,ale wątpię.Gadałem kiedyś z miejscowym,powiedział,że można samochodem objechać i zostawić go na górze koło jakiś bloków.Zawsze to parę kilometrów mniej do przejścia.Powiem szczerze,że trochę strach tam samochód zostawiać,mój wujaszek już ze 3 razy szyby wstawiał :(

Niestety,do najlepszych łowisk trzeba brzegiem drałować z buta.Niedługo pewnie tam pojadę więc zobaczę czy od ostatniej wizyty coś się zmieniło,ale wątpię.Gadałem kiedyś z miejscowym,powiedział,że można samochodem objechać i zostawić go na górze koło jakiś bloków.Zawsze to parę kilometrów mniej do przejścia.Powiem szczerze,że trochę strach tam samochód zostawiać,mój wujaszek już ze 3 razy szyby wstawiał :(

No to nieciekawie to wygląda,być na rybach i ciągle mieć w głowie to czy czasem nasze auto zastaniemy w takim samym stanie jakim pozastawiamy,w najgorszym wypadku czy w ogóle tam jeszcze stoi :wacko: ,na szczęście w mojej okolice takie rzeczy nie maja miejsca

Samochodów raczej tam nie kradną,zabierają to co zostawisz w środku.W bliskich okolicach W-wy to normalka,jak nie porysują czymś samochodu to wybiją szyby.Niestety w Modlinie nie masz samochodu na oku,bo trzeba go zostawić na górze a do rzeki zejść parę metrów w dół.

teraz za 300zł można kupić aparacik który robi całkiem przyjemne zdjęcia - jeszcze zależy od fotografa

Myśle że powinieneś pomyśleć o czymś takim :D

Zdaje sobie sprawę Ze moje zdjęcia są kiepskiej jakości,ale to sie zmieni już w kwietniu,proszę o wyrozumiałość :D