Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

@biosteron,

A propos ostatniej fotki - zawsze przejeżdzam przez ten most jak wracam z Olsztyna lub tam jadę (autobusem jeżdżę).

Pozdr.

Salmo

Salmo_Salar

To wiem nawet o której godz. przejeżdżasz przez most na rz.Bug :)w samo południe :unsure:

@biosteron,

A propos ostatniej fotki - zawsze przejeżdzam przez ten most jak wracam z Olsztyna lub tam jadę (autobusem jeżdżę).

Pozdr.

Salmo

Salmo_Salar

To wiem nawet o której godz. przejeżdżasz przez most na rz.Bug :)w samo południe :unsure:

Od popatrz :mellow: Jasna sprawa B)

Pozdr.

Salmo

• 2 tygodnie później...

Tak, to Mielnik na obrzeżu miasta - w górę rzeki. Znajomi mają domek 300 m od miejscówki z której zrobiłem zdjęcia i zaglądam tam 1-2 razy w roku. Co do ryb to na pierwszym planie zdjęcia widac po lewej stronie wyspę - regularnie widuję koło niej żerujące bolenie (niektóre bardzo duże) ale niestety do tej pory nie udało mi się tam dostac, wyprawa pontonem na razie tylko w planach..-brak pontonu :( Po prawej stronie jest zakole zakończone małym przelewem - można tam złowic szcupaka. Na burcie z której zrobiłem zdjęcia trafiły mi się dwa sumiki i okonie. Dalej w dół rzeki jest jescze kilka mniejszych wysp i prom w okolicach którego miejscowi łowią naprawde duże sumy (niestety zawsze na grunt.) Ogólnie to ryb jest tam jeszcze sporo, rzeka jest bardzo dzika i przyjemnie się łowi. Na penetrację dalszej okolicy z wędką jeszce nie miałem czasu, ale jeżdżąc w górę rzeki rowerem widziałem mnóstwo ciekawych miejsc.

Poleceam również samą miejscowośc i okolicę - bardzo malownicza

pozdrawiam

Dużo dobrego słyszałem właśnie o Trojanie, podobno można tam uzyskac dużo lepsze efekty niż po mojej stronie. Niestety zzazwyczaj przyjeżdżam tylko na weekend i nie chce mi się przeprawiac na drugą stronę rzeki - prom pływa rzadko a do mostu daleko

pozdrawiam

Może warto pomyśleć o zbudowaniu pychówki,bardzo to ułatwia łowienie na rz.Bug

Trojan jak Trojan, dużo tam szczupaka małego, ładnie bije w powierzchniowce. Piękny jest sam zakręt przy wylocie Trojana, ciekawa miesjcówka na bolka i sandałka. Ach kusi mnie zgadać ten odcinek aż do końca lasu po mojej stronie.

Jak zobaczysz cwaniaka z mutlikiem i w zielonych woderach to napewno ja, nikt inny :mellow: B)

Pozdr.

Salmo

PS. Tylko w mordę nie lej!! :lol:

• Like 1