wizard Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @Rutt jakim aparatem robione zdjecie ? Canon'em 350 D ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @Rutt jakim aparatem robione zdjecie ? Canon'em 350 D ? ? nie wiem czy pytasz serio, czy ironicznie bo ta fotka (jak wszystkie moje) robiona była aparatem: pentagram photon 434, czyli troszeczke niższa klasa (mam jednak zamiar za jakiś czas kupić nowy - dobry aparat bo fotografia i grafika troche mnie kręcą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 zadnej ironi z mojej strony tylko na poczatku wydawalo mi sie to zdjecie takie canon'owskie ... a co fotografi to kupuj dobry aparat bo robienie zdjec to extra sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @wizard, Po co?? Jak Ty pomiłeś model zamieniając go na lepszy to znaczy, że @Rutt jest dobrym fotografem i umie sie posługiwać nawet gorszym sprzętem Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ale salmo gdy sie przyjrzalem dokladnie to zobaczylem ze to nie Canon ... Canon'y maja taki fajny kolor wrecz piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uczeń Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Witam forum Mam pytanie czy był ktoś na Bugu za miętusem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo15 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam , również mam pytanie... czy ktoś wie jakie są ryby ( i czy w ogóle jakieś są żeby na spinning można połapać ) na Bugu w okolicach Małkini , Zawist ... oraz na Broku w okolicach ujścia tej rzeki do Bugu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam , również mam pytanie... czy ktoś wie jakie są ryby ( i czy w ogóle jakieś są żeby na spinning można połapać ) na Bugu w okolicach Małkini , Zawist ... oraz na Broku w okolicach ujścia tej rzeki do Bugu ??? Czesc, W okolicach Broku lapalem bardzo rzadko. Jesli chodzi o Malkinie ( stamtad pochodze) to sam odcinek nie jest za bardzo atrakcyjny. Jest jedna wiecznie zalana stara glowka, gdzie mozna liczyc na klenie. Idac w gore jest dosc nieciekawie. Nastepnym wartym odwiedzenie miejscem jest Podgorze z 300-400 metrowa kamienista rafa. Jest sporo klenia, brzany i bolenia. Wieczorem lubi pokazac sie sumek dalej w gore masz piekny zakret w Gasiorowie. Wysoka burta i nurt w nia bijacy i wyrywajacy drzewa jest siedliskiem sporych ryb. Z tego co wiem paru forumowiczow juz tam dotarlo. Ciekawym miejscem sa okolice dwoch mostow- drogowego na trasie Malkinia- Sokolow Podlaski i kolejowego, do ktorego daje sie dojechac walem. Pozdrawiam i zycze powodzenia, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A macie jakieś wspomnienia związane z ostatnim, pieknym meandrem niedaleko od ujścia Bugu do zz - przy Popowie. Na zumi wygląda, że może być tam ładna burta, a nieco w górę rzeki kilka główek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uczeń Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Bujo Mam pytanie a od gasiorowa w góre rzeki do Nura jest jakieś ciekawe miejsce ?Np wysoka burta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Czesc, Ciezko mi bedzie powiedziec poniewaz normalnie konczylem moje lowienie na Gasiorowie. Najlepiej bedzie zapytac sie Biosterona, ktory pochodzi z Nura. Drugim problemem jest to, ze oprocz odcinkow o jakich pisalem na pozostalych nie lowilem od ponad 7 lat ( pobyt w UK) wiec nie chcialbym podac zlych informacji. Ostatnio dowiedzialem sie ze jedno z moich ulubionych miejsc sandaczowych ( niby zwykla gleboka burta) juz nie istnieje :( Dla mnie samo Gasiorowo to caly dzien orania, szczegolnie jesli pojdziesz w dol na rafke. Pozdrawiam, Bujo P.S. Na jesien wracam juz nad moja ukochana rzeke to bede w stanie powiedziec cos wiecej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uczeń Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Gasiorowa nie lubię strasznie dużo ludzi .A co do Bugu to strasznie sie zmienia wiem .Trzy lata temu miałem miejscówkę po drugiej stronie Gasiorowa w gore rzeki komplet to nie było problemu złapać a teraz nic nie ma płycizna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam, Na Gasiorowo recepta jest prosta- srodek tygodnia i 3 rano- sa pustki nad woda :D Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo15 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki za odpowiedź @Bujo , mam zamiar niedługo wybrać się w tamte okolice...ale słyszałem od znajomego, że na Broku w oklocach Małkini są niezłe miejscówki na drapieżniki i nawet ładne rybki tam są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam, Broczysko plynie w okolicach Danilowki i Danilowa. Zobacz w watku o kleniach- napisalem tam pare zdan na temat tego odcinka. Jesli potrzeba ci wiecej wiadomosci zapraszam na priva Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A oto kilka fotek z dzisiejszej wyprawy nad Bugiem... bez wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 fajne fotki też byłem. Wieczorem Po pas w wodzie: W fajnych miejscówkach: Popływałem nawet troche pontonem: a że nic nie złowiłem to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ponton i wodery ale pomysł Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 pomysł faktycznie troche niebardzo ale myśle że w tej kamizelce ratunkowo-wędkarskiej bym sie utrzymał bo robiliśmy już testy zresztą z tego co zauważyłem to moje wodery pod wpływem ciśnienia w wodzie zaciskają się i mocno dolegają do nogi, także wydaje mi sie że nie powinny napełnić się wodą. Z tym że jak by nie patrzeć masz rację, dla usprawiedliwienia dodam że odpinam wodery od spodni (te klamerki) na czas pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Rutt wyglądasz jakbyś szedł na jakąś wojnę PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 przecież to jest pewnego rodzaju wojna z tym że niekrwawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 pomysł faktycznie troche niebardzo ale myśle że w tej kamizelce ratunkowo-wędkarskiej bym sie utrzymał bo robiliśmy już testy zresztą z tego co zauważyłem to moje wodery pod wpływem ciśnienia w wodzie zaciskają się i mocno dolegają do nogi, także wydaje mi sie że nie powinny napełnić się wodą. Z tym że jak by nie patrzeć masz rację, dla usprawiedliwienia dodam że odpinam wodery od spodni (te klamerki) na czas pływania Ciśnienie dociska, zgadza się ale jak wpadniesz do wody to woda wleje się tak czy siak. Przy powierzchni jest znikome ciśnienie w porównaniu do głębokości na jakiej znajduje się but zatem raz dwa i woda w woderach Potem to by śpiewali Zostawcie Titanica, nie wyciągajcie go... Dobrze, że odpinasz przynajmniej. Pójdą w cholerę na dno. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak - na dno pójdą wodery z właścicielem.Miałem taką akcję na Skawie.Chciałem troszkę dalej, dalej - potem mnie pociągnął prąd i jak spławik gruntowy przeniosło mnie po dnie płani.Dobrze, że zaraz było wypłycenie.Wody opiłem się jak bąk. Pomny tej przygody wodery noszę 2 rozmiary większe a na łódkę tylko meszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak - na dno pójdą wodery z właścicielem.Miałem taką akcję na Skawie.Chciałem troszkę dalej, dalej - potem mnie pociągnął prąd i jak spławik gruntowy przeniosło mnie po dnie płani.Dobrze, że zaraz było wypłycenie.Wody opiłem się jak bąk. Pomny tej przygody wodery noszę 2 rozmiary większe a na łódkę tylko meszty... Ja ma luźne wodery ale nigdy nie ryzykuję i nie brodzę za głęboko w rzece Co to są meszty?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak kiedyś mówiło się na tenisówki, półtrampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi