Victorinox Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 biosteron@ Bardzo ładne zdjęcia, fajne klimaty. ładna rzeka i miłe towarzstwo. Pamiętam jeszcze 3 miesiące temu kol. pirania 74 i Lukexio byli zafascynowani castingiem. Ale czas zmienia ludzi. Nawet długości kiji im się zmieniły widzę. Łukasz złapał widzę fajnego bolka. Brawo. pozdrawiam To niedopuszczalne! Jak Oni mogli łowić na ten spinning skoro byli tak zafascynowani castingiem!? I jeszcze te długie kije... Tego już za wiele A tak na poważnie to gratuluje Wam Panowie fajnej wyprawy w miłym towarzystwie. Bo głównie chyba o to właśnie chodzi w tym wszystkim, a nie o to kto jakim zestawem operuje nad wodą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 biosteron@ Bardzo ładne zdjęcia, fajne klimaty. ładna rzeka i miłe towarzstwo. Pamiętam jeszcze 3 miesiące temu kol. pirania 74 i Lukexio byli zafascynowani castingiem. Ale czas zmienia ludzi. Nawet długości kiji im się zmieniły widzę. Łukasz złapał widzę fajnego bolka. Brawo. pozdrawiam @Thymallus u mnie jak i u @Lukexio fascynacja castingiem nie minęła Uwierz mi na słowo Pierwszy raz na casting połowiłem na Kwisie - fakt Teraz łowię zwykłą korbą bo nie mam odpowiedniego kija na Wiślane rapki i nie tylko - kwestia finansów... Castingu jednak nie przekreślam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 biosteron@ Bardzo ładne zdjęcia, fajne klimaty. ładna rzeka i miłe towarzstwo. Pamiętam jeszcze 3 miesiące temu kol. pirania 74 i Lukexio byli zafascynowani castingiem. Ale czas zmienia ludzi. Nawet długości kiji im się zmieniły widzę. Łukasz złapał widzę fajnego bolka. Brawo. pozdrawiam @Thymallus.Miło że zdjęcia się podobają,Pawła aparatem były robione.A co do miłego towarzystwa. to masz racje,Paweł i Łukasz to fajni kompani do spinningowania,wytrwali łowcy, szczególnie Łukasz który zapomniał zabrać z domu kaloszy i przez pól dnia chodził w przemokniętych butach ( później pożyczyłem mu swoje kalosze ).Może już wkrótce koledzy ponownie mnie odwiedzą,teraz zaplanowane jest łowienie z pychówki, wiec będzie większa możliwość przeczesania dobrych miejscówek.A co do fascynacji castingiem przez Pawła i Łukasza to niech Oni sami się wypowiedzą jak to jest.Ja myślę że spinning z castingiem na pewno się nie pogryzie Spin z castingiem się nie pogryzą Raczej się pogodzą Marcin, gratki za bolesława juniora Czas na większe sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Przecie to takie maleństwo .Paweł ,nie ma czego gratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 No Panowie, we wtorek zerwałem na starorzeczu metróweczke. Jednak są wielkie szczupaki... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 No Panowie, we wtorek zerwałem na starorzeczu metróweczke. Jednak są wielkie szczupaki... Pozdr. Salmo Witam Na co się skusił ten olbrzym bużański i dlaczego się spiął?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Szczupak wziął na jedyną słuszną przynęte - jerkbaita Salmo o nazwie Slider 10 S. Poświęcam czas wyłącznie jerkingowi, narazie na rzece jako tako nie łowiłem. Ryba poszła bo okazała się sprytniejsza od wędkarza. Wyskoczył z konarów i tam też powrócił a że był silny to dał radę z moim zestawem z linką 0,20mm. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Jeszcze co... Odbiłem sobie to i w czwartek rano pojechałem na zbiornik niedaleko BP. Woda dała mi szczupaczka trójkę na pocieszenie na... Slidera 12 S Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 @ Salmo 20mm plecionke Ci porwal szczuply? Na Przerywancu? My w piatek zaatakowalismy Czarcia i Pratulin. Deszcz, mega blotnisty dojazd i zimno sprawilo ze przez trzy kilometry brzegu Bugu nie spotkalismy zadnego wedkarza . Woda bardzo wysoka, na szczescie przejrzysta. Dostep do wielu miejscowek powaznie ograniczony lub wrecz niemozliwy. Szczupak pomimo tych warunkow aktywny: zlapalem 53cm i 45cm a trzeci zaczepiony jerkiem za warge zszedl po krotkim holu. Kolega tez mial szczupaka na wedce ale spial sie. Za to bolenia ani widu ani slychu. Chyba jeszcze za zinmno. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Nie porwał ino się spiął bo wyskoczył z drzewa, zaczepił kotwiczką o konar i po zabawie. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Jak dla mnie wspaniale info ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 21 kwietnia 2008 r. w sprawie warunków uprawiania turystyki, sportu, polowań i połowu ryb w strefie nadgranicznej. Dz. U. 2008, Nr 80, poz. 481 Rozporządzenie określa warunki uprawiania turystyki, sportu, polowań i połowu ryb w strefie nadgranicznej. Na granicy państwowej z Republiką Federalną Niemiec, Republiką Czeską, Republiką Słowacką i Republiką Litewską przepisów niniejszego rozporządzenia nie stosuje się. Uprawianie turystyki, sportu i połowu ryb w strefie nadgranicznej na wodach granicznych, może odbywać się do granicy państwowej przez całą dobę, o ile umowy międzynarodowe nie stanowią inaczej. Uprawianie turystyki, sportu i połowu ryb z wykorzystaniem sprzętu pływającego w strefie nadgranicznej na wodach granicznych może odbywać się do granicy państwowej tylko w porze dziennej, zaczynającej się pół godziny po wschodzie słońca, a kończącej się pół godziny przed zachodem słońca, o ile umowy międzynarodowe nie stanowią inaczej. O zamiarze wykonywania czynności, o których mowa, osoba fizyczna, a w przypadku imprez zorganizowanych - jej organizator, powiadamia właściwego miejscowo komendanta placówki Straży Granicznej nie później niż na 2 godziny przed rozpoczęciem planowanych czynności lub imprezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Wczorajszy wypad nad Bugiem nie należał do udanych wędkarsko ,po 4h czesaniu wody,tylko jeden szczupak ok 60cm,spiął się dwa metry od brzegu (skusił się na twistera, jasna zieleń).Wykonał piękny piruet nad woda i tyle go widziałem .Woda dosyć wysoka,utrudnione łowienie z brzegu ,ponieważ daleko trawa zatopiona na wodzie nie daje możliwości manewrowania kijkiem.Ryba jakby ożywiona, bo co raz widziałem jej żerowanie.Natleniony pięknym zapachem skoszonej trawy bużańskiej, wróciłem do domu.Dzisiaj powtórka z rozrywki ,ale tym razem z pychówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dzisiaj w samo południe wyskoczyłem nad rz.Bug,postanowiłem że odwiedzę nieodwiedzana przeze mnie najdłuższa główkę w mojej okolicy,nastawiony na bolenia zaczepiłem bezsterowca łomżyńskiego (od jakiegoś czasu zwątpiłem w jego skuteczność )a tu dzisiaj przy trzecim rzucie mocne tarpniecie,plecionka odjechała może z dwa metry i czuje ze jest mój wytęskniony od dawna oczekiwany boluś,szybka fotka rybki,odczepiłem nie wyjmując go z w wody,tak na oko miał z 60cm.Widziałem że to nie był tylko ten jeden w tym rejonie,po uderzeniach na uklejki stwierdziłem że ten musi być jeszcze większy.Natomiast wczoraj, tylko szczupaczek wymiarowy. Zdjęcie robione tel.:/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Marcin, GRATULUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Marcin, GRATULUJĘ Przyjeżdżaj na bolenie i pogratulujesz osobiście .Mam zamiar jeszcze dziś wyskoczyć pod sam wieczór w to samo miejsce,może bolki będą intensywniej żerowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 @biosteron gratki, fajna fotka i co z tego, że z telefonu i tak jest fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Wybrałem się jeszcze wieczorem na miejscówkę z której dziś wyjąłem bolenia.Gdy dojeżdżałem na miejsce, z dala widziałem stojący tam samochód.Nie wróżyło to dobrze,oznaczało to że miejscówka jest zajęta.Wyjąłem torbę z przynętami, kijek w rękę i myślę sobie idę zrobić rozeznanie środowiskowe .Doszedłem na miejsce, faktycznie starszy pan łowił na spławik i na żywca,grzecznie zapytałem czy mógłbym w tym miejscu porzucać spinningiem,pan nie miał nic przeciwko,wiec uzbroiłem kijek w przynętę, łomżyński bezsterowiec.Po godzinnym rzucaniu nic :/ .Zmieniam przynętę na slidera ,którego podarował mi @Lukexio przy ostatniej wizycie. Rzucam za zalaną główkę,kręcę wolniutko przy samym dnie i nagle czuje mocny opór oooooooooooooooohoo myślę sobie szczupak i to dość spory,czuje to na kiju,po chwili oczom nie wieże boleń ,szybkie mierzenie 68cm,szybka fotka i rybka wraca do wody tam gdzie jej miejsce. @Janusz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Marcin, znowu składam szczere GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Gratulki i pełne uznanie. Świetne bolki @biosteron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dziękuje koledzy,@popper może ziomek @pirania74 kiedyś ściągnie Ciebie do mnie nad Bug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dziękuje koledzy,@popper może ziomek @pirania74 kiedyś ściągnie Ciebie do mnie nad Bug Widzisz Waldek? Pakuj manatki i hajda nad Bug Może @tornado się skusi i jakoś do mnie dopłyniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Gratulacje biosteron,też chcę spróbować w tym roku przygody z boleniami.Może i mnie się uda coś skuśić w zamierzony sposób a nie jako przyłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dziś byłem calutki dzień w pracy i ciągle myślałem, co się dzieje nad wodą,nie wytrzymałem i gdy przyjechałem do domku,szybko się przebrałem i hajda nad wodę.Dziś o zachodzie słońca bolenie totalnie szalały,jeszcze nie widziałem takiego eldorada w wykonaniu boleni,miałem trzy pobicia na bezsterowca białego,wyjąłem tylko jednego 50cm,ten jeden co się spiął musiał być duży bo zostawił na kotwiczce łuskę, wielkości paznokcia u kciuka.Meszki cięły nie miłosiernie,nawet Ultrathon nie pomógł.Jutro rano też je odwiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Jutro rano też je odwiedzę. Meszki czy bolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Jutro rano też je odwiedzę. Meszki czy bolenie? Wolałbym to drugie,bo brakuje rąk zęby się odganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi