wujek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Jeszcze z ciekawostek. Wyczytałem że dwie obserwacje eskulapa dokonane w rejonie Roztocza były jednym z głównych powodów utworzenia RPN w 1974r. Mimo to później już go nie widziano w tamtym rejonie Na innej stronie zdjęcie z podpisem wąż eskulapa, a tam jak byk żmija zygzakowata Ciekawe czy potem próbował tego eskulapa złapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Panowie, co wy pier..... :/ - nie zgłaszać broń Boże bo jakiś rezerwat/park krajobrazowy zrobią ? Spośród wielu zakazów w parkach są też zakazy np. wszelakich prac budowlano/melioracyjnych ... a gdyby tak bolenie były na wyginięciu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nie chciałem wczoraj pisać po mojej wpadce z jaziem w wątku kleniowym, że to nie jest zaskroniec, bo rzeczywiście go nie przypomina. Nie byłem tylko pewny co do właściwej nazwy, ale Janek rozwiał moje wątpliwości-gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Panowie, co wy pier..... :/ Spokojnie i bez takich tam wyrazów,słyszałeś może o czymś takim jak Nadbużański Park krajobrazowy???.Przyroda - Rezerwaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 To źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Chciałem ci tylko uświadomić że już coś takiego istnieje jak Nadbużański Park Krajobrazowy oraz znajdujące się w nim rezerwaty przyrody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Wczoraj z Pawłem zrobiliśmy sobie spływ pychówką od Nura do Gąsiorowa.Po drodzeobrzuciliśmy prawie wszystkie miejsca gdzie przynajmniej nam się zdawało , że być może w tych miejscach żeruje boleń,niestety tym razem też bez rewelacji.Paweł złowił tylko małego bolenia.Pogoda jak zwykle dopisała,lecz bolenie nie za bardzo:)Dzięki Paweł,Bartek za miłe towarzystwo i wspólne łowy. Popołudniu dołączył do nas kolega Bartek(Traq).Spotkaliśmy się w Gąsiorowie.Po półtoragodzinnym rzucaniu zaproponowałem abyśmy zmienili miejscówkę i udali się do Ołtarzy,na miejscu byliśmy o g.20:00.Bolenie żerowały i to dość intensywnie,lecz niestety żaden z nas nie umiał je zwabić do przynęty. A oto kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Fajne fotki,okolica super,szkoda,że rybki nie dopisały-ale to chyba wszędzie jest jednakowa bryndza,nie zależnie od tego,czy to Wisła,Narew,czy Bug:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 I jak, nic się u Was nie dzieje nad Bugiem?? U mnie bryndza... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 W weekend byłem ze znajomymi nad Bugiem, totalna niżówka We trzech złowiliśmy 7 szczupaków do 50 cm, 3 okonie do 25 cm i 1 klonka. Wielkość ryb nie powala,ale przynajmniej dużo się działo . pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 @Grzechu niech kończy się ten tydzień i ruszamy znowu na rozpoznanie naszego zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 ja też już rozpocząłem odliczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 I jak, nic się u Was nie dzieje nad Bugiem?? U mnie bryndza... Pozdr. Salmo A to na Bugu są jeszcze ryby??Z tego co się orientuje wcześniej wycielije kłusownicy siatami, a teraz wędkarze biorą wszystko co złowią do wora.Zachowanie co niektórych wędkarzy woła o pomstę do nieba, niestety.Brak jakiekolwiek kultury ,ogłady nad wodą.Najgorsze są weekendy, przyjedzie taki autem pod sam brzeg rzeki trzaska drzwiami, jakby tylko on się liczył i nikt inny.Dla niektórych liczy się tylko mięso nic poza tym,żadne zauroczenie się klimatem w koło które nas otacza.Czas zakodować w swoich głowach, że po mięso idzie się do sklepu a nie nad wodę.Jedyny plus to to ,że często widuje PSR nad Bugiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Na polskim Bugu o tyle dobrze, żę masz PSR i to tą najgorszą, siedlecką U mnie nikt nie sprawdza kart, nawet WOPki nie mają prawa tego robić a PZW nie widziałem tam ani razu Poprostu dzicz Tyle, że ryba nawet jest, o dziwo... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Już dość dawno nie wstawiałem fotek z boleniem,dzisiaj udało mi się złowić bolenia 70cm oraz szczupaka,tyle że szczupak wywinął salto nad powierzchnią wody i tyle go widziałem.Także wędka talon ochrzczona jak i woblerek.Ostatnimi czasy w ogóle nie widać na Bugu oznak żerowania boleni,czy jesienią to norma??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 @biosteron, gratki za bolenia...fajne klimatyczne zdjęcia Waszych rewirów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 ładny boleń, pokazywał się na wierzchu, czy łowiłeś na czuja? To że się nie pokazują to nienormalne tak jak pogoda którą teraz mamy. Gdyby było ze 20st to biłyby jak przystało na przyzwoite rapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Bolenie gdy jesień jest zimna to się nie pokazują. Narazie mamy początek jesieni zatem woda nie zdąrzyla się zmrozić a i pogoda nie jest jakaś potworna zatem bolki pokazują się na powierzchni tak samo jak latem. Potem im chłodniej tym głębiej schodzą, w rynny, zagłebienia. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 O to chodzi że w ogole nie widać oznak żerowania bolenia od kilku dni(może to wpływ nagłego ochłodzenia),łowiłem na czuja,puknął przy drugim rzucie,zdążyłem może zakręcić korbką ze dwa razy czuje na dolniku mocne uderzenie i wyskoczył nad powierzchnie wody,być może woda go wyniosła bo to odbicie wody na kancie główki.A tak poza tym woda bardzo mocno opadła na Bugu,tak naprawdę nie ma gdzie łowić,trzeba się nachodzić za przykosami na główki aby znaleźć jedno rybne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Nie wiem jak jest Biosteron u Ciebie, ale pewnie i na Bugu bolenie na jesieni grupują się w większe stadka, więc może to być zupełnie normalne zjawisko że część dotychczasowo dobrych miejsc będzie świeciła pustkami, ale za to inne będą miały ich więcej. Pocieszające jest że jak się trafi na zgrupowanie można połowić(konkurencja pokarmowa), a brania są pewne i mocne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Nie wiem jak jest Biosteron u Ciebie, ale pewnie i na Bugu bolenie na jesieni grupują się w większe stadka Tak ,na Bugu to normalne zjawisko ,jak pewnie wszędzie gdzie zamieszkuje boleń,wiec w miarę możliwości jestem co dziennie nad wodą i wypatruje,nie wiem jak na Wiśle,ale na Bugu narazie nie zauważyłem aby się grupowały w większe stadka.Zapewne jeszcze za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybcia_plynie Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Marcinie ,Gratuluje pięknego bolenia,musisz mi kiedyś objaśnić jak je się łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Wątek nieco przygasł W weekend byłem jeden dzień nad Bugiem. Wody przybywa Przy brzegu jest dużo drobnicy. Cały czas coś ją nęka Mimo to efekty miałem słabe, 2 małe klenie i szczupaczek.Może w październiku będzie lepiej. pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Ostatnio jakoś Bug obdarza rybami. W piatek na starorzeczu trójka na jerka, sobota nic a dzisiaj grubiutki komplet... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Gratki Salmo. Na rzece na gumy ten komplecik trafiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi