Salmo_Salar Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Ano w rzece w okolicach Derła. Ale piękna rzeka, jeszcze ta słoneczna jesień Byłem w sobotę poniżej Jabłecznej - tam rzeka ma charakter większej Parsęty z szybkim nurtem (to nie było spowodowane dużą wodą), wąskim korytem i ciągnącymi się po obu brzegach lasami mieszanymi. Pięknie... A szczupaczki na jedyną słuszną przynęty czyli wobka ale nie powiem nazwy bo to bezimienny killer który został zakupiony u Łęskiego, pakowane w takie woreczki strunowe. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Te wobki w woreczkach strunowych są to przynęty Piotrka Mołdocha z Zamościa PozdrSeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Na brzuszku jest napisane Parf. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Witam @Salmo_Salar ,chętnie obejrzę te twoje złowione rybki ,wklejaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Heh... ja nie robię zdjęć złowionym rybkom, takie zboczenie, nie podobają mi się fotki na wyciągniętej ręce ani też nie robię zdjęc rybom leżącym na ziemi. Mogę wkleić za to zdjęcie wobka który dał mi owe ryby. Szkoda, że jest taki nieszczelny bo po tym dniu zauważyłem pęknięcie lakieru idące od steru ale już problem zaleczony i woda mam nadzieję nie będzie się wdostawała. Taki urok wobków z balsy... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Parf-znaczy Parfieniuk.Gość mieszka chyba w Bielsku Podlaskim lub w Siemiatyczach.Wiem że robi wobki na Bug, sam mam jego wyroby na bolenie.W moim mieście są w sprzedaży jego woblery.A o jaki konkretnit chodzi?Może jakaś fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Wiem że robi wobki na Bug, sam mam jego wyroby na bolenie.W moim mieście są w sprzedaży jego woblery. Cześć @Lester,a jak z ich łownością,złowiłeś może na te samoróbki bolenia??.Jak możesz ,to zrób fotkę tego woblera boleniowego i wklei na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Oto wobek killer. Bardzo mi się spodobał bo nie bije do dna jak Hornet, idzie tak 1,5 m może ciut więcej. Mierzy 7 cm. . Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Dzisiaj byłem z jerkówką na starorzeczach woroblińskich i efektem mojego deszczowego łowienia był jedynie kilówka na Slidera 10 S. Jednak jerking jest bardzo skuteczny na moich terenach - duża przynęta to większa szansa na spotkanie z kaczodziobym. Nie było u mnie pustego wyjazdu jerkowego. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ładny woblerek. A czy on posiada jakąś masę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Napewno jaką posiada ale ile waży dokladnie tego nie powiem. Wiem tyle, że jest tak zrobiony by mógł latać z casta, tak fajnie obciążony. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Dla zainteresowanych rz.Bug jak i dla jej miłośników,chciałbym zakomunikować że już minęło 15 lat jak utworzono Nadbużański Park Krajobrazowy. 15 lat minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 To kiedy celebra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Każda okazja dobra do picia A Podlaski Przełom Bugu jest starszy?? Nie chce mi się szukać Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Z tego co wyczytałem to Podlaski Przełom Bugu utworzono rok później,ale najlepiej samemu poczytać Park Krajobrazowy Podlaski Przełom Bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 To kiedy robimy zlot?? <_< Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Spotkanie towarzyskie na Bugiem to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Każdy z różnych odcinków Bugu Włodawa, Biała Podlaska, Nur... Ja na polski Bug nawet nie jadę bo to nie jest prawdziwa rzeka Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Spotkanie towarzyskie na Bugiem to dobry pomysł Zdecydowanie tak Dodam jeszcze, że w Serpelicach i okolicznych miejscowościach jest dobra baza noclegowa, jest też tam kilka niezłych miejscówek, w tym roku był tam rozgrywany IV Puchar WKS Sandacz-Mierzwice 2008. pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Spotkanie towarzyskie na Bugiem to dobry pomysł Zdecydowanie tak Dodam jeszcze, że w Serpelicach i okolicznych miejscowościach jest dobra baza noclegowa, jest też tam kilka niezłych miejscówek, w tym roku był tam rozgrywany IV Puchar WKS Sandacz-Mierzwice 2008. pzdr Grzecho Już w zeszłym roku padł pomysł spływu, no ale nie wypaliło jakoś. Serpelice mają doskonałą bazę turystyczną, sam mógłbym załatwić domek za psie pieniądze ale w następnym roku nie będe miał za wiele czasu, to jest uzależnione od tego kiedy będzie spotkanie/zlot. Bug w Serpelicach kiedyś był dobrym miejscem na spinowe wypady, teraz jest tam taka kicha jak nigdzie indziej, wiem bo znam człowieka który tam miał swoje tajne szczupakowo-sandaczowe miejscówki. Oczywiscie ja rozumiem, że chodzi o spotkanie... tyle, że to spotkanie jest wędkarskie zatem przydałoby się coś połapać Na granicznym Bugu też można znaleźć ciekawy nocleg, jakąś agroturystykę na wsi. Super sprawa!! Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Parf-znaczy Parfieniuk.Gość mieszka chyba w Bielsku Podlaskim lub w Siemiatyczach.Wiem że robi wobki na Bug, sam mam jego wyroby na bolenie.W moim mieście są w sprzedaży jego woblery.A o jaki konkretnit chodzi?Może jakaś fotka? Cześć @Lester,czy może o takich wobkach mówisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Te ponacinane to WOBi-producent o nazwisku Biszczuk, a ten pojedyńczy to może być Parf-Parfieniuk.Widziałem je w sklepie ale nie zapytałem sprzedawcy.Na wobi jeszcze nic nie złowiłem ale mój kumpel tak, na Biebrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 a ten pojedyńczy to może być Parf-Parfieniuk.Widziałem je w sklepie ale nie zapytałem sprzedawcy.WitamTak,ten u góry po lewej stronie to wobek Perf,taki widnieje napis na korpusie. A woda na Bugu przybrała i to dość znacznie,płyną gałęzie,zielsko.Bylem wczoraj na dwie godzinki,efekt taki że urwałem świeżutko zakupione wahadełka od Stanisława :-/ ,oraz spięty szczupak,tak na moje oko z 70cm.Podholowałem go już pod sam brzeg,otworzył paszcze i tyle go widziałem,coś mi się wydaje że za małą kotwiczkę do tego wahadełka zapiąłem.Tak czy owak szczupaki je polubiły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Zachęcam do poczytania artykułu z zawodów spinningowych: Dziewiąty Mazowiecki Spining Bugu 2008 IX Mazowiecki Spinning Bugu Galeria zdjęć:Zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Kolejne duże zawody na „żywej rybie” i wybitna troska środowiska wyczynowego o poprawę stanu naszych wód. Ale co tam, trzeba się bawić i brać swoje, życie jest takie krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi