biosteron Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Rzeka Nurzec w szacie zimowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Widok dzisiejszy ze skarpy w Nurze na Bug. Tablica informująca ze znajdujemy się w Nadbużańskim Parku Krajobrazowym.Warto się zapoznać z informacjami które tam są napisane. Widok z mostu w dół rzeki. Widok z mostu. Starorzecze pokryte lodem,od kilkunastu już lat nie ma połączenia z głównym korytem Bugu,wpływ zagrodzony jest opaską z faszyny.Z opowieści starszych to na wiosnę wpływały tu leszcze i szczupaki na tarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jutro będe przejeżdżał to zobaczę jak rzeka Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Moja następna wklejona fotka będzie z boleniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyan Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Witam, w tym roku wybieram się z młodym w okresie wakacyjnym na Bug w okolice Hrubieszowa. Napiszcie proszę coś o tym odcinku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Witaj @Woyan, Ze swojego doświadczenia nic nie napiszę bo tam nigdy nie byłem. Jedynie mogę przekazać co wiem usłyszawszy od innych i co można znaleźć na necie (pewnie i tak już wiesz). http://www.lakefishing.com.pl/buzyska/index.php Bużysko starosielskie jest kawał drogi od Hrubieszowa ale uważam, że warto tam pojechać i popływać. Duże starorzecze i jak zawsze piękna, nadbużańska atmosfera. W Starosielu odbywają się Pożegnania Lata na WCWI, tam możesz spytać kto często odwiedza ten odcinek rzeki - m.in. Sławek Puzio Bałka, on powinien Ci doradzić. Na samym Lake Fishing też możesz się skonsultować z nimi. http://www.lakefishing.com.pl/husynne_2/index.php Husynne - zbiornik leżący znacznie bliżej Hrubieszowa i bardzo ciekawy z tego co opowiadali chłopaki, warto jeżeli się ma, przytarabanić łódkę i popływać. Sam Bug masz opisany i ukazany na zdjęciach w pierwszym linku. Możesz się wybrać na leszczowe zasiadki a spinningowanie także zaowocuje jakimś sumkiem czy szczupakiem. Poczytaj artykuły na temat Pożegnania Lata na WCWI. Ze spraw formalnych to oczywiście nadal jest obowiązek zgłaszania swojego pobytu w strefie granicznej ale teraz nie 24 h lecz 2 godziny przed zamieżonych wędkowaniem. Forma dowolna - telefon, osobiste zgłoszenie w placówce SG. Jeżeli zaczną Ciebie dobijać nadbrzeżne chabazie i będziesz miał dość łażenia po brzegu może na Bugu popływać łódeczką ale to też musisz zgłosić SG i pokać nr. rejestracyjne łódki. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starfish Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witaj @biosteron.Jak woda na Bugu?Bo chodzi mi po głowie, żeby wybrać się na Bug koło Rostek Piotrowic.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witaj @biosteron.Jak woda na Bugu?Bo chodzi mi po głowie, żeby wybrać się na Bug koło Rostek Piotrowic.Pozdrawiam. Witam. Woda na Bugu bardzo wysoka,rozlewiska,w niektórych miejscach utrudniony dostęp do głównego koryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starfish Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dzięki.Czyli trzeba jeszcze wziąć na wstrzymanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Tą drogą jeździłem,teraz jest tam ponad metr wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Super woda,od kilku lat takiej nie było.U mnie PSR -Małkinia,Siedlce pływa co dziennie, kontroluje wszystkie rozlewiska . @FISH, widać w twoich fotkach profesjonalizm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Siema ! Biosteron a teraz w twojej okolicy są jakieś łowiska kleniowo jaziowe ?? Da rade coś złowić na Bugu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Siema ! Biosteron a teraz w twojej okolicy są jakieś łowiska kleniowo jaziowe ?? Da rade coś złowić na Bugu ?? Przy takim stanie wody jakie jest obecnie trudno o łowiska kleniowe - jaziowe.Teraz to raczej można pospacerować,powdychać świeżym wiosennym powietrzem,nabrać sił przed sezonem boleniowym,oraz wsłuchać się w cudowny śpiew żurawi,a jest ich w tym roku bardzo dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 O kazdych a nie tylko kleniowojaziowych miejscowkach mozna na razie zapomniec na Bugu. Woda ani mysli opadac a w kilku miejscach jest powyzej stanu alarmowego i dalej rosnie W tym roku jak za starych dobrych czasow Bug moze byc niedostepny na inauguracje sezonu w glownym korycie w wielu miejscowkach. My w kazdym razie zamierzamy odstapic od swieckiej tradycji i pierwszego maja atakujemy graniczne buzyska zamiast granicznego Bugu. 1) Teraz tez sa zalane wiec moze gawiedz lokala nie zdazy wyklusowac szczuplego. 2) Mamy troche nowych jerkow i innych wynalazkow do prawdziwych testow 3) Jak dobrze pojdzie to moze jakas dmuchana jednostke plywajaca zwodujemy 4) Salmo Salar cos wspominal o metrowkach rwacych zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitter Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam wszystkich! Bug jest dla mnie nową rzeką, zacząłem na niej łowić dopiero w zeszłym roku (nabyliśmy działkę w okolicach Kamieńczyka). Rzeka piękna, mnóstwo miejscówek gdzie powinny być ryby a wyniki z zeszłego sezonu niestety mizerne. Oprócz bolków których trochę było tylko dwa niewymiarowe szczupaczki ze starorzeczy (a na rybach spędzałem prawie każdy weekend). Wszyscy miejscowi wędkarze narzekali że w 2008 to tragedja i opowidali jakie wynik mieli w poprzednich latach. Chciałem się Was zapytać czy na innych odcinak w zeszłym roku było równie mizernie, z czego to może wynikać i czy jest szansa na lepszy sezon 2009? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uczeń Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dla mnie tez był bardzo nie udany sezon ,często wracałem nawet bez brań . Łowiłem najczęściej w okolicach kiełpinca ,Nura Małkini 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Biosteron.... nie chce mi się już dziś szukać bo transfer słaby ale.. twój wąż to nie jest żmija .... ale też nie jest to zaskroniec, nie spotkałem się z takim ubarwieniem. Kolory mogą mieć różne zależnie od środowiska w którym żyją aczkolwiek coś mi się w nim nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Biosteron.... nie chce mi się już dziś szukać bo transfer słaby ale.. twój wąż to nie jest żmija .... ale też nie jest to zaskroniec, nie spotkałem się z takim ubarwieniem. Sprawa już dawno wyjaśniona przez kolegę @wujek,nie ma sensu odświeżać starego kotleta,trzeba się bardziej wczytać.Ps.Na wschodzie kraju wąż,na zachodzie krokodyl a na południu puma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 jeśli tak to przepraszam ciężko jest przeczytać szczegółowo 28 stron wątku. Nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 W czasie świąt, będąc u teściów nie odmówiłem sobie wyprawy nad Bug niestety stan wody jest bardzo wysoki i moje miejscówki były głęboko pod wodą właściwe koryto płynie dopiero za tymi drzewami. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Oby taki stan wody trwał jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 na tym zdjęciu zwykle jest zakręt, teraz rzeka przebiła sobie skrót na wprost, a na dole latem łowię mając nad sobą wysoką skarpę, teraz wszytko jest głęboko pod wodą . pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Na pewno pomoże to części drapieżników spokojnie odbyć tarło Ale wiosennych klenio-jazi w tym roku nie będzie pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 To dzisiejsza fotka? Kurna u mnie już zielono i małe listki są na drzewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 @Grzecho, wiem chyba co to za miejscówka, Trojan, niedaleko miejscowosci Mierzwice? Zgadlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi