ArturK Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 @Wobler, pomiędzy zachodem a wschodem Polski jest różnica ok. 2 tygodni wegetacyjnych. Czasami kiedy zimą łowiłem jeszcze okonie z lodu na Siemianówce, moi koledzy z klubu łowili juz klenie i jazie w centralnej Polsce w odnogach Wisły. To je natura Panie i dlatego jest ciekawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 to na Trojnie jest tyle wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zdjęcia z dzisiejszej wycieczki pod nazwą ,,co tam nad wodą widać i słychać. Podziwiajcie piękno ziemi Nadbużańskiej, oraz pięknie meandrujący Bug . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Eeeech. Pohasał by tam z kijaszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 W słonecznej aurze już tak ponuro nie wygląda Oby tylko woda do maja zdążyła opaść. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Czy ktoś się może orientuje jaki jest poziom wody w okolicach nowego mostu w Wyszkowie ?Woda już w korycie czy jeszcze na łąkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 tutaj można sprawdzać, codzienne stany wód, fajna praktyczna strona: http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php niestety na tym odcinku Bugu jeszcze nie łowiłem, wiec te cyfry nic mi nie mówią. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 tutaj można sprawdzać, codzienne stany wód, fajna praktyczna strona: http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php niestety na tym odcinku Bugu jeszcze nie łowiłem, wiec te cyfry nic mi nie mówią. pzdrGrzecho Grzecho Znam tą stonkę bardzo dobrze, codziennie sprawdza stan Wisły i Narwi. Jest tam napisane, że stan Bugu w Wyszkowie jest wysoki ale o 69cm niższy od poziomu alarmowego. W okolicach nowego mostu są usypane nowe ostrogi i opaski więc nie wiem czy przy tym stanie wody da się tam łowić czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tez jestem zaciekawiony jak wygląda w ogóle sytuacja w Wyszkowie przy nowym moście,ciekawe czy główki są z faszyny czy kamienne,no i jakie dno...piasek czy kamieniste,rafy?,przy takim stanie wody pewnie wszystko zalane i utrudniony dostęp do głównego koryta ,a co za tym idzie ciężko wyczytać coś z wody.Kolego @_ronin jakbyś był w tym miejscu ,zrób proszę kilka fotek i opisz co tam słychać i widać,jak z dojazdem nad sam Bug?,może i ja 3 maja tam zajrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Kolego @_ronin jakbyś był w tym miejscu ,zrób proszę kilka fotek i opisz co tam słychać i widać,jak z dojazdem nad sam Bug?,może i ja 3 maja tam zajrzę. Widać, że woda na Bugu opada. Potrzeba jeszcze około 40cm mniej wody aby było można wejść na główki przy nowym moście.Generalnie woda płynie już w korycie i gdzie jeszcze nie zdążyła wsiąknąć w grunt.Po ostatnich przygodach nad Wkrą (zakopane auto) nie odważyłem się z jechać z mostu dlatego zdjęcia są zrobione z mostu. p.s. Jakość kiepska ponieważ robiłem komórką. Jeśli woda będzie podała w takim tempie nie będzie padać na 1 powinno być ok. Podjechałem też nad Narew w okolicach Nowego Dworu, tu już spokojnie można pohasać z kijaszkiem.Wada ładnie się przelewa przez główki i w weekend jadę szukać kleni. Nad wodą było kilku osób i łowiło z gruntu, mieli trochę drobiazgu w siatkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Futomaki Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Woda w Bugu może i opada, ale nadal jej stan jest bardzo wysoki. Wczoraj odwiedziłem Kuligów, spora część otwartego terenu tzw. paśnika pod wodą. Kilku wędkarzy, wszyscy spinningowali, używając dużych blach wahadłowych, zapewne za okoniem :unsure: na wodzie facet trollingował, pomimo, że obowiązuje całkowity zakaz ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Kilku wędkarzy, wszyscy spinningowali, używając dużych blach wahadłowych, ! Dziś jeden na Narwi robił to samo 10cm wahadłem ,pewnie za kleniami chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Pazerność ludzka nie zna granic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 To już staje się normą, że w okolicach Nowego Dworu gorsi są pseudo wędkarze niż kłusole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ze względu na utrzymujący się od dłuższego czasu wysoki stan wody na rz.Bug ,dzisiaj wyskoczyłem sobie na okonki nad Jeziorko Kamińskie w pobliżu rz.Bug.Przetestowałem sobie przerobionego Talona przez firme FC,efekt jeden złowiony okonek na gumę Cabela's,garbusek był zbyt mały aby go fotografować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 @Biosteron, Gdzie to oczko się znajduje?? Widać je z mostu w Nurze?? Przejeżdżałem dzisiaj, pięknie wygląda Bug, prawdziwie dzika rzeka... Narew także jeszcze porozlewana. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 @Biosteron, Gdzie to oczko się znajduje?? Widać je z mostu w Nurze?? Przejeżdżałem dzisiaj, pięknie wygląda Bug, prawdziwie dzika rzeka... Pozdr. Salmo Cześć. To nie jest takie małe oczko jakby się wydawało ,jeziorko ma długość około 3km,szerokość to tak jak widać na zdjęciu,głębokość w niektórych miejscach dochodzi do 12m,teraz można go dostrzec jadąc droga krajową od strony powiatu Sokołów Podlaski, po lewej stronie (500m przed mostem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszp Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ponieważ to mój pierwszy post tutaj pragnę się przywitać ze wszystkimi użytkownikami forum Jako że 1majowy weekend chciałem spędzić nad Bugiem w okolicach Nura pytanie do kolegi Biosterona czy stan wody umożliwi wędkowania w rzece czy sobie dać spokój poszukać szczęścia na bajorkach jak z fotki powyżej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam. Trudno mi przewidzieć jaki będzie stan wody na dzień 1maja,ale myślę ze będzie na tyle łaskawy aby można było swobodnie dojść do koryta rzeki.Jakby ktoś się pytał to woda opada.Tak z ciekawości spytam na jaką rybę się nastawiasz ??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszp Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Maj to dla mnie głównie boleń...Gdzie w Przewozie namacałeś 12 metrowy dołek jeśli to nie tajemnica;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dzisiejszy!, tak na oko ze 30kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 To można powiedzieć, że już taki wyrośnięty samiec z niego jak miał na oko 30 kg Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ładna sztuka biosteron! ty pewnie znasz Bug w okolicy Zuzeli i Zgleczewa znajdę tam jakieś miejsca w których można trafić bolka ? 1 Maja może się tam wybiorę i nastawiam się na bolenia a jeśli mnie oleje to spróbuje na szczupłego zapolować. Mam jakieś szanse tam? Znasz może jakieś ciekawe miejsce ?Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Przy niżówce to można byłoby w tych wymienionych przez ciebie miejsc poszukać boleni,teraz to miałbym problem.Niedaleko masz Gąsiorowo,ja tam bym szukał,chociaż w majowy weekend będzie ciężko o miejscówkę. Osobiście nie lubię spinningować w długie weekendy,za duży ruch nad wodą,każdy gdzieś się spieszy,trzaskanie drzwiami od auta ,krzyki,głośna muzyka,unikam tego.A na koniec pozostawione śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Bobra nie spotkałem,ślady tylko ich działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi