biosteron Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Bobra nie spotkałem,ślady tylko ich działalności. Spróbuj być nad wodą o zachodzie słonka,one wtedy są już aktywne.Twoim sprzęciorem można zrobić im piękną fotkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 To i ja pokarze co robią te symaptyczne zwierzątka u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 @biosteron te wasze bobry są jakby udomowione .Ja widziałem je tylko płynące i to w dużej odległości i raz po drugiej stronie rzeki na brzegu.Może te nasze są bardziej ostrożne z powodu małej liczby ludzi?Gratuluję ujęć,robiłeś jakieś podchody czy raczej przypadkowo-spacerowo ustrzeliłeś?.Co do fotografii wieczornej to na granicznym bugu trzeba się zwijać pół godziny przed zachodem słońca.Uwaga nie wolno robić zdjęć drugiego brzegu .Dostałem ostatnio takie pouczenie od patrolu SG.Przepis głupi ale warto znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Tego akurat bobra sfotografowałem przypadkiem ,gdy wracam do domu lubię się rozglądać w koło i wypatrywać,czasem można zobaczyć różne zwierzątka tu dzież jenota,sarenkę,zajączka,lisa...dostrzegłem akurat bobra,dzieliła nas spora odległość (rozlewisko),fotka zrobiona z około 40m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 @FISH, Ja kilka razy stałem oko w oko z dorosłym bobrem. Raz pamiętam jak perfidnie przepłynął 3 m obok mnie i się patrzył Żerował spokojnie, jakby wiedział, że na dobrego człowiek trafił... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 bobry chrobrynapiszcie lepiej panowie czy do buzysk w Waszych okolicach jest dostep juz czy trzeba brodzic z kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Tak sobie siedzę, patrzę i czytam i ... powiem Wam że pewno nie będę zbyt często gościł na tej wspaniałej rzece, ale z czystym sumieniem przyznam się że... że gdybym tylko znalazł dom i pracę w pobliżu tej rzeki byłbym gotów tam się przeprowadzić. Naprawdę jest wspaniała - dzięki Wam wszystkim za relacje i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Tak sobie siedzę, patrzę i czytam i ... powiem Wam że pewno nie będę zbyt często gościł na tej wspaniałej rzece, ale z czystym sumieniem przyznam się że... że gdybym tylko znalazł dom i pracę w pobliżu tej rzeki byłbym gotów tam się przeprowadzić. Naprawdę jest wspaniała - dzięki Wam wszystkim za relacje i zdjęcia. Jest okazja aby poznać rzekę oraz użytkowników w realu ,nie tylko z fotek i postów na forum.W imieniu organizatorów zapraszam,termin naprawdę boleniowy,w tamtym roku bolenie szalały bo uklejka odbywała swoje tarło. Więcej info w linku:Zlot Jerkbait.Pl – Boleń Bugu 2009 Boleń Bugu 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Biosteron wielkie dzięki za zaproszenie ale na dzień dzisiejszy mówię pas, ponieważ wypada mi dniówka ( pracuję na brygady ) i nijak mam aby się zwolnić. Ehh pogadam jeszcze z kolegami w pracy ale nic nie obiecuję. Jedno co mogę obiecać to to że się z Wami spotkam któregoś dnia, bo polska przyroda i nasze duże rzeki wciągają mnie coraz bardziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Oto fotki miejscówki którą ,razem z kolegą Adamem bardzo polubiliśmy parę lat temu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 I jeszcze.... Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Oto fotki miejscówki którą ,razem z kolegą Adamem bardzo polubiliśmy parę lat temu... Witam ekipę z Białegostoku ,@barwena1977 fajne fotki ,można wiedzieć z jakich okolic te ujęcia i jakie były wyniki??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Witam!Okolice Wólki.Akurat ten wyjazd był taki sobie.Ryby poniżej forumowego minimum oraz kilka potężnych brań które zakończyły się naszymi porażkami...Ale w tym roku planujemy kolejne podejście tylko tym razem się lepiej przygotujemy.No i te okolice...coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Czyżby to było Osłowo?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ładniejsze kadry które uchwyciłem ostatnio.Zaczynam powoli rozumieć o co chodzi w landszaftach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 O matko...chcemy wiecej i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Piękne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 @FISH,a boleń przy tej wysokiej burcie w ostatnim zdjęciu nie ochlapał ciebie ogonem .Zdjęcia przecudne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Bolenie tego dnia nie chodziły,ale deszcz zaliczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Zdjęcia komórką z dzisiejszej wyprawy z kolegą Adamem.Efekt-jeden bolo 54cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Wpuszczono oficjalnie wędkarzy z łodziami na graniczny Bug .Nie wierzyłem ale dziś po wizycie w placówce SG dostałem zgodę na spływ i połów ryb po naszej części rzeki.W niedzielę po południu wyruszam w pierwszy rejs.Jak wygląda taktyka takiego spływu?Powoli dryfujemy i spininngujemy,oraz przystanki w ciekawszych miejscach?Jaka powinna być minimalna masa kotwicy do łodzi 3,6m?Liczę na wasze rady,jak łowić z łodzi na rzece takiej jak Bug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi