Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Swietne fotki,

Sugry to odcinek gdzie uczylem sie spiningowac w rzece :unsure:

To miejsce ktore widac na ...45 - piaszczysta skarpa - to duzy zakret rzeki.

Ponizej jest bardzo latwo dostepna rafa kamienna, ktora jest prawie zawsze oblegana przez wedkarzy.

Od strony nurtowej ogranicza ja rynna, ktora spacerowac zwykly naprawde duze buzanskie ryby.

A naplyw na sama rafe dal pierwsze brzany jakie w zyciu widzialem...

Powyzej tej skarpy piaszczystej prawie zawsze usypuje sie przykosa...

EH :unsure:

Fajna porcja wspomnien B)

Guzu

Widzę że temat spływu ucichł to pozwolę sobie go dowierzyć...kto chętny?

Spokojnie :D ,do wiosny jeszcze daleko.Piękne koncerty rożnych gatunków ptaków w tym żurawi przed nami.

Ps.

Mi to się marzy relacja z takiego spływu na pierwszej stronie Jerkbait.pl.Może @Remek coś zaradzi :D.Ja bym postarał się naprowadzić na miejsca godne uwagi i uchwycenia tego w obiektywie.

Ja też, ja też !

A jeśli można, zacząłbym nieco w górę rzeki - powyżej Wojtkowic, a właściwie powyżej Głodów jest prawdziwa Amazonka - koryto rozgałęzia się na kilkanaście odnóg wytyczając wyspy o dzikich skarpach... Miód. Spływałem tam kajakiem w zeszłym roku w listopadzie.

Pzdr,

Krąpiu

PS. Bug jest dla mnie magiczny. To rzeka, na której byłem tylko 2 razy, nie obdarzyła mnie ani jedną rybą, a jednak przyciąga jak magnes...

Mi to się marzy relacja z takiego spływu na pierwszej stronie Jerkbait.pl.Może @Remek coś zaradzi :D.Ja bym postarał się naprowadzić na miejsca godne uwagi i uchwycenia tego w obiektywie.

Z mojej strony jestem gotowy :D tylko .... ruszamy tuż przed świtem by to co najlepsze schwycić w tym świetle :D

Pozdrawiam

Remek

@Rutt fajna fotka.Ja miałem okazje zobaczyć nad Bugiem jak lis skradał się wężykiem do dwóch żurawi,chyba miał zamiar je pożreć.Nie wytrzymałem i gwizdnąłem,żurawie odleciały, a lis spojrzał na mnie przez moment i tez zwiał,taka moja ingerencja w przyrodę,dla fotografa przyrodnika byłoby to super ujęcie.

aż tak blisko niestety nie było - ogniskowa do 465 milimetrów (w cyfrzaku) ale generalnie to troche schrzaniłem fotografowanie ich... Baaaardzo rzadko wychodzą mi nieostre zdjęcia przy max ogniskowej - i przytrafiło sie to akurat wtedy. moze emocje?... :unsure: :D

biosteron - fajna sytuacja :mellow:

• 1 miesiąc temu...

Jeżeli sa miejsca to chetnie sie pisze na taki spływ.Mam ponton sevylor 280cm wiec dwie osoby moga sobie płynac.Ja łowiłem na Bugu w okolicach Gąsiorowa...piekna rzeka aż dech zapiera,a ryby które spławiaja sie wieczorem potrafia wprawic wedkarza w niezły trans :D postaram sie wrzucic fotki :D

• 4 tygodnie później...