Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Co za pechowy dzień spotkał mnie nad Bugiem :( ...po kilku godzinach machania uwalniania woblerów z zaczepów w końcu nie wytrzymałem i pociągnąłem swoim CD ciut za mocno i stało się...szczytówka zjechała do wody a zaczep puścił BigBaita...szkoda gadać Embarassed Dobrze że Daniel czuwa i obiecał szybko naprawić moją nie będę ukrywał głupotę :mellow:

Poza tym woda nadal wysoka utrudnia dotarcie do koryta, bez śpiochów ani rusz!

PANOWIE NIE POWIELAJCIE MOJEGO BŁĘDU I SZANUJCIE SWOJE KIJE TAK JA NA TO ZASŁUGUJĄ!!!

Hej.

Wracając dziś z wędkowania zauważyłem lisa,wiec postanowiłem mu pstryknąć kilka fotek.Szedłem taki zrezygnowany do auta z powodu braku kontaktu z rybą,a tu nagle patrze lis myszkuje sobie po smugu,przykucnąłem, aby go nie spłoszyć,wyjąłem aparat z kieszeni i zacząłem pstrykać,lis w ogóle sobie mną głowy nie zawracał,akurat szedłem pod wiatr i pewnie mnie nie zwęszył.

Nadbużański lis B)

http://img62.imageshack.us/img62/7850/p1010925l.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/4753/p1010917h.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/4286/p1010927y.jpg

Witaj @biosteron,naprawdę nic nie łowisz/złowiłes w tym sezonie na BUGU :huh: ,naprawdę jest taka pustynia po zeszłorocznej katastrofie?Ja osobiście jeszcze nie byłem i czekam na informacje i zdjęcia ryb a tu.... CISZA. :( .Z wiarygodnych żródeł wiem o rapach z zeszłego weekendu{w przedziale 50-74cm}złowionych przez kolegę z Białej Podl.Jak jest naprawdę?

Pozdrawiam Tomi B).

Byłem cały długi weekend na działce nad Bugiem (okolice Wyszkowa) i łowiąc o różnych porach w różnych miejscach i na różne przynęty nie miałem nawet ani jednego kontaktu z boleniem, równiez 0 zaobserwowanych ataków..Rzeka totalnie martwa. Nie wiem czy ryby totalnie na moim odcinku wyginęły (okolioce Wyszkowa) chociaz mam nadzieję, że nie bo po zeszłorocznej przydusze jesień wyglądała całkiem dobrze. Może to ta ciągła wysoka woda spowodowała, że nie ma ich na dostępnych miejscówkach albo nie potrafię ich zlokalizować. Martwi mknie jednak to, że pozostałe osoby łowiące w Bugu również nie notują sukcesów. :(

Nie chce marudzić, ale nie najlepiej to wygląda,w sobotę kontrolowała mnie PSR z Siedlec. Kontrolują rzekę z okolic Mielnika, zapytałem się ich, czy po drodze wędkarze mieli jakieś ryby, odpowiedziano mi , ze na kontrolowanym dziś odcinku, jeden wędkarz miał tylko leszcza w siatce, nic po za tym.Woda na Bugu wysoka, utrudniony dostęp do koryta rzeki. Kiedy to się zmieni na lepsze :unsure:

Nic się nie martw...w okolicy Wyszkowa tylko spławikowcy moczą kije...spiningisty nie widziałem od dawna, co mnie zresztą nie dziwi bo woda non stop broni dojścia do koryta.

Ja jutro wbrew regułom i samym sobie biorę 2 spławikówki i jadę na stawy do Knurowca...a co hehehehe.

Wyniki wynikami, z tym zawsze bywało różnie, ale czy w dalszym ciągu nie widać żadnej aktywności na wodzie? Żaden bolek nie bije nawet o zmierzchu?

Hej.

Są dobre wieści z ostatnich kilku dni, bolenie się pokazały :D . Po uderzeniach przypowierzchniowych, oceniam, że nie są to wypierdki. Obserwacji dokonałem z kilku miejsc . Wracam z łowiska o kiju, ale to mnie aż tak bardzo nie martwi, cieszy natomiast widok ,że się pokazują i to dorodne sztuki.Woda systematycznie opada.

Dzisiejszy wieczorny wypad nad rz.Bug zakończył się u mnie jednym boleniem i szczupakiem. Ryby nie powalają wymiarami, lecz cieszy fakt, że cokolwiek pobiło w przynętę.Woda nadal wysoka.

A czy koledzy łowiący w rz.Bug mają się czym pochwalić ??.