Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie jak u was nad Bugiem z Boleniem ? U mnie prawie nie widać ryb bardzo mało ataków przy powierzchni. Połowiliście cos Boleni ?

Pierwszego, trzy sztuki. Dwa maluchu 40-45 cm i jedna rybka 70+. Nad wodą byłem tuż przed piąta, ryby aktywne 7-9 rano potem nic.

Wczoraj pojechałem popołudniu do wieczora - studnia.

Przed wieczorem mała aktywność, zakończona jednym chlapakiem który spadł po chwili.

Przez dwa dni widziałem może z 5-6 razy atak bolka.

Wczoraj rano miałem na termometrze za oknem, 0 stopni... Szału nie ma :)

o 4 rano było 3 stopnie :(

Jak otworzyłem o 4 rano przymarznięte powieki ;) .... po noclegu w  apartamecie, który wynająłem z Parfem w pensjonacie "Materac nad brzegiem rzeki"  oczywiście full opcja z ogniskiem i śpiworem :D ....to miałem wrażenie, że jest.....-33 B) 

• Like 4

A jak ze stanem wody? Sporo popadało i może gwałtownie iść w gore, wstępnie w poniedziałek się wybieram w okolice Woli Uhruskiej .Duże przybory nie wróża dobrych brań,a nie uśmiecha mi się jechać ponad setkę by łowić tylko na starorzeczach. pozdrawiam

Z tym przyborem wody to spokojnie, ona pójdzie do góry ale nie na tyle żeby nie dalo się łowić, i na pewno nie w jeden dzień, poza tym moze i deszczu sporo ale bez wiekszych ulew, wiec dużą część przyjmie ziemia, ktora jest bardzo sucha. A Wole bym sobie na twoim miejscu odpuścił, byłem tam na pierwszego, ludzi tłumy, trzeba było uważać żeby Algą w głowę nie dostać :-),

• Like 2

A jak wyniki Kamil?

Działo się coś 1-go?

U mnie praktycznie cały czas pada, jeden dzień miałem pogodę ale nie miałem czasu by w ciągu dnia odwidzieć rzekę.

Wyniki gorzej niż mizerne ;)  1-go nastawienie było na bolka, a te kompletnie nie współpracowały z naszej ekipy na dwie jednostki i czterech ludzi  tylko Wobi wymeczył na fajrant jakieś tam rapowe przedszkole :(....przyłowy niestety równiez w wersjach nieletnich ;)

.....a drugiego przyszedł ruski wyż  :D  :D  :D

Z tym przyborem wody to spokojnie, ona pójdzie do góry ale nie na tyle żeby nie dalo się łowić, i na pewno nie w jeden dzień, poza tym moze i deszczu sporo ale bez wiekszych ulew, wiec dużą część przyjmie ziemia, ktora jest bardzo sucha. A Wole bym sobie na twoim miejscu odpuścił, byłem tam na pierwszego, ludzi tłumy, trzeba było uważać żeby Algą w głowę nie dostać :-),

[/quote

Dzieki!

Wole w tym roku odpuszczam,masz racje presja w tej okolicy bardzo duża i wyniki średnie .Będziemy szukać ciekawych miejsc w górę- Hniszów i wyżej.Dwa lata temu miałem okazje łowić w okolicy Kosmowa i tam Bug wyglądał rewelacyjnie i ryb było więcej,może i tam uda się zajrzeć w tym sezonie,oby pogoda się ustabilizowała jak najszybciej. pozdrawiam

Edytowane przez pawelG

Kryłów , Prehoryłe oraz Gołebie  woda niska jak na ta porę roku oraz efekty  niskie :)   Ciężki spining czy to na Bugu oraz starorzeczach bez efektów a jedynie przynęty w postaci paproch , mikro cykada czy wirujący ogonek dawały jakieś wyniki w postaci przedszkola rybnego . Masa narodu z żywcami też bez wyników a boleń 0 wizualnej aktywności  
" martwa woda"  i co ciekawe lipa z okoniem 

Edytowane przez rybson

Właśnie wróciłem z wypadu w rodzinne strony.Pozdrawiam wędkarską brać z Woli-Uhruskiej,Bytynia i Stulna.Rybki jakieś były ale cienko dowiedziałem się za to,że bardzo dobrze smakuje wędzony boleń podobno lepszy od szynki.Jednak najbardziej zbulwersowała mnie parada pana przez całą wieś z pięknym sandaczem.Mam cichą nadzieję,że będzie jakaś reakcja działaczy koła z Woli-Uhruskiej bo łowca jest znany z imienia i nazwiska.