Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Mazur, tu napewno trafiam...jak podróż flisakiem ? :)

A nie wiem :) Podjechałem na około ;)

Zostawiłem obok flisaka ładniejszą połowę i małego i fruuuuuuuuuuuuuuu nad rzekę na 2 godzinki ;)

Akurat jak mi bolek stuknął parę razy w warkoczu i odprowadził wobka, telefon...

"Słuchaj wracaj bo burza idzie..." i tyle w temacie ;) :))))

A nie wiem :) Podjechałem na około ;)

Zostawiłem obok flisaka ładniejszą połowę i małego i fruuuuuuuuuuuuuuu nad rzekę na 2 godzinki ;)

Akurat jak mi bolek stuknął parę razy w warkoczu i odprowadził wobka, telefon...

"Słuchaj wracaj bo burza idzie..." i tyle w temacie ;) :))))

Wrócisz w to miejsce innym razem Bolek poczeka :)

Miało być fajnie a się zesrało...

Wstałem po 3, kawa, w samochód i nad wodę.

Ide po cichu po kamieniach i robie sobie opaske.

W pewnym momncie slysze jakieś dziwne dzwieki pluskanie mluskanie diabli wiedza co.

Ide dalej a tam w zamknietej klatce setki ryb dusi sie wystawijąc łby do powierzchni.

Lescze, krąpie od cholery małego okonia, szczupaczki, sandaczyki, małe sumki miętusy do wyboru do koloru.

Podchodzi o mnie chłopak który siedział kawałem dalej przy gruntówkach.

Przyniósł podbierak, wynosimy część ryb na nurt ale to za mało....

Dobra rozbieramy opaske. 3 godziny roboty, zrobiliśmy dziesięć dziur i powstał przepływ przez bajoro.

Część ryby zeszła na nurt, część się dotleniła i zeszła głembiej.

Łapy zdarte od kamieni, wodery przetarte ale warto było.

Zastanam sie co za chory umysł pozbawiony wyobraźnij projektuje takie dzieła.

Serdeczne podziekowania dla kolegi z granatowej Astry na wyszkowskich blachach który pomagał przy kamulcach.

post-50516-0-80759900-1406967738_thumb.jpgpost-50516-0-64563800-1406967740_thumb.jpg

post-50516-0-25419200-1406967742_thumb.jpg

• Like 27

Takich "klatek" na Wiśle tez jest trochę. Przy kazdej nizowce mozna zaobserwowac pelno drobnicy tam bytujacej.

Trzeba by zapytac jakiegos hydrologa w jakim stopniu sa lepsze od ostróg L czy I

Postawa jak najbardziej godna naśladowania Panowie !!

Edytowane przez Mariano Italiano
  • Like 1

Dzięki Panowie za miłe słow.

Należa sie też tak jak pisałem koledze który pomagał.

Nie wiem jak miał na imię, generalnei zbyt gadalitwy nie był za to robotny ;)

W życiu nie widziałem tyle mietusów naraz...Część ryby niestety nie przeżyła. Wyłowiliśmy je.

Głównie sandaczyki, sumki, mietusy troche leszciwo.

Podjade jutro zobaczyć czy jakiś weekendowy umysł przytruty bro i upałem nie pozawała dziur "bo się nie wygodnie chodzi po opasce"

Brawo Tomek:)

Marcin jak się spotkaliśmy opowiadałaś o tych dwóch młodych gniewnych których edukowałeś w temacie C&R ,a potem puszczałeś przy nich ryby i dało jakiś tam efekt.

Chłopaki na moich oczach podglądali Cie jak wędkujesz i ewidentnie się uczyli.

Myślę że takie zrobienie czegoś tu teraz da więcej pożytku nie internetowe p....... jak to jest źle niedobrze nie ma ryb i oj jojojo i cała reszta tej śpiewki...

Dziś pomimo weekendu "grilowego" ;) :) podjechałem z ładniejszą połową na chwile w to miejsce i żaden  wygodnicki nie zasypał tych dziur, także akcja działa.

Co ciekawe w pewnym momencie usłyszałem "to pokaż mi jak się tym zarzuca"...

oj... ;):)

• Like 2

Super postawa kolegów nad Bugiem, może wypadałoby żeby każdy z nas kontrolował takie miejscówki na swoim odcinku rzeki.

Te temperatury w ostatnich kilkunastu dniach sprzyjają takim sytuacją, a okazja czyni kłusola czy pseudo wędkarza.

Tak się tylko zastanawiam co robić gdy taka sytuacja ma miejsce w zamkniętych starorzeczach czy dołkach.

Podczas sprawdzania nowych konstrukcji własnych jerków przeleniał mi przed nosem jakiś dziwny, głośny ptak...

Widziałem jakiś czas temu ten sam gatunek nad Bugiem w rejonie Mielnika ale latał nad płd. brzegiem. Z procy do nęcenia by go nie sięgnął  ;) .

• Like 1