kmr1 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Zadzwoniłeś po PSR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Obstawiam w ciemno starorzecze w Brańszczyku. Sk.... męczą tam te szczupaczki cały rok.Dzwoń na policje do Wyszkowa. Przyjeżdżają.Do PSR dzwoniłem kilka razy, nie ich rejon, nie ma patrolu, albo nikt kom nie odbiera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dziś na jednym z dość znanych starorzeczy w mojej okolicy zastał mnie bardzo nie miły widok.... "zaparkowana" stara pychówka (miejscowy mówi że zna tych delikwentów i że to kłusole) do okoła pełno patyków do siatek i pare worków ukrytych w trawie... Podchodze do wody zakładam polaroidy i widze tarlisko szczupaka............ kilkanaście szczupaków od 60cm w góre na placku o wymiarach ok 10x10m...... podejrzewam że po dzisiejszej nocy wszystkie pójdą do gara.... ehhhh Polskie realia ;xxxGranda!!! Jak worki były puste, to mogły gdzieś stać rozstawione siaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Zadzwoniłeś po PSR? Niestety nie miałem numeru... (teraz już mam) I siatek nie było więc nie było po co dzwonić.... Obstawiam w ciemno starorzecze w Brańszczyku. Sk.... męczą tam te szczupaczki cały rok.Dzwoń na policje do Wyszkowa. Przyjeżdżają.Do PSR dzwoniłem kilka razy, nie ich rejon, nie ma patrolu, albo nikt kom nie odbiera. Tomku dla dobra tych rybek i naszego nie będę może publicznie pisał cóż to za miejsce Ale oczywiście masz racje... Tam się dzieją "niesłychane" rzeczy.... Ciężko jest niestety namierzyć takich delikwentów... Sytuacja która przytrafiła mi się dwukrotnie... Środek tygodnia, zasiadka sumowa na łączeniu starorzecza z głównym korytem... Start ok godz 20 po rozstawieniu sprzętu ok godz 20:30 pierwszy obchód, cisza spokój zero ludzi nad wodą... Ściemniło się, ognicho rozpalone w ciszy siedzę sobie z dwoma kumplami czekając na jakikolwiek ruch szczytówki... Godz. ok. 23 "bida! nie biero!" więc latarki w dłon i idziemy na obchód. Już po max. 60-70metrach stoi pierwsza siatka po kolejnych 50m kolejna i po ok 100m jeszcze jedna....... Cisza zupełna cisza panowała nad wodą... zero wiatru.... A my nie słyszeliśmy zupełnie nic... a jakiś "cieć" stawiał siaty tuż za naszymi plecami.... W zaledwie (tak podejrzewam) dwie godzinki w siatke wpadło kilkanaście płoci pięknych rozmiarów i kilka leszczyków... Wszystkie rybki wróciły do wody żywe lecz troszke podrapane :/ A siatki podtrzymały nam troszke ognisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Granda!!! Jak worki były puste, to mogły gdzieś stać rozstawione siaty...założyłem 3cm wobka jajcaka który na żyłce 0,16 leci napraaaaaawde daleko i dość szybko tonie i nie udało mi się żadnej namierzyć więc podejrzewam że szybkowali się na nocke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ostatnio dwie szpulki sznurka wyjętego z krzaków użyłem jako podniety dla ogniska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Maczeta, przydatny gadżet dla uczciwego wędkarza, tnie sznury, siaty, odetnie dostęp do prądu w agregacie no i łagodzi napiętą atmosferę w razie czego... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Paweł szukasz już jazia w Naszej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Właśnie Panowie jak z aktywnością Jazia i Klenia?? Dzieje się coś? Pewnie na Święta nareszcie zawitam nad Bugiem i zamierzam się wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Na razie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Edytowane 22 Marca 2015 przez gutekjelonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Na razie lipa No nic w Święta trzeba będzie się trochę pokręcić. Jak nie na Bugu to może coś na Krznie się zadzieje...Tak czy inaczej aby spędzić trochę czasu nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Paweł szukasz już jazia w Naszej rzece? Przez kilka sezonów przed przyduchą pamiętnego lata 2009, jazi pojawiało się co raz więcej, zakładałem, że układ sił w rzece będzie się zmieniał na ten stan z przed przyduchy, a łowiłem je jak dotąd, tylko w maju i czerwcu. W tym sezonie będę stosował inną taktykę i liczę na jaziowe przyłowy właśnie... Dość łatwo jest ustalić miejscówki jaziowe na bugu, ich terytorium to brak kleni i szczupaków więc miejsca zazwyczaj niepozorne , zobaczymy jak się rzeczy mają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Właśnie Panowie jak z aktywnością Jazia i Klenia?? Dzieje się coś? Pewnie na Święta nareszcie zawitam nad Bugiem i zamierzam się wybrać... W mojej okolicy również "bida" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Potamolog Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 W mojej okolicy również "bida" Potwierdzam, w mojej okolicy również klenie i jazie w Bugu jeszcze mało aktywne. Ostatnie 2 wyjścia nad wodę bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Bug jeszcze śpi...chociaż powoli się budzi...ale jak patrze za okno..to chyba jeszcze troszkę to zajmie W niedzielę parę godzinek nad wodą, niestety kontakt tylko z dwoma rybami z zębami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja w niedzielę spotkałem jednego Pana Klenia, skusił się na czerwonego longa nr 0. Miałem jakieś nietrafione wyjście i widziałem 2 ataki w drobnicę.Kolega na spławiczek, na chodzonego, trafił pięciu kleników w przedziale 35-40 centów. Do tego parę ładnych płoci i dwa gigantyczne krąpie.Niestety wszystkie ryby mega ostrożne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Bug jeszcze śpi...201503293258.jpgchociaż powoli się budzi...11091144_10204813544392167_4775188512476020543_n.jpgale jak patrze za okno..to chyba jeszcze troszkę to zajmie W niedzielę parę godzinek nad wodą, niestety kontakt tylko z dwoma rybami z zębami.[/quotMiejsce kamieniste ze starą wierzbą Woda na Bugu w górę ok 40 cm Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wszyscy łowimy w tym samym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Bo to bardzo malownicze miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wszyscy łowimy w tym samym miejscu Nie nie Przemek, nie precyzyjnie się wyrażasz... wszyscy próbujemy łapać w tym samym miejscu )))))))Trzeba tam jakiś zlot JB zrobić skarpa sporo towarzystwa pomieści Parkingi blisko, sklepy blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam! Jeśli byłoby planowane jakieś spotkanie nad Bugiem to piszę się już teraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Może się uda coś wspólnie zaplanować. Kiedyś już o tym była mowa ale nie wypaliło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Chętnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jeśli dobrze kojarzę miejsce, to swego czasu jeden ŚP Kolega z Białegostoku organizował tam piękne, integracyjne imprezy. Miałem przyjemność uczestniczyć w nich. Warto by było odświeżyć tę tradycję w nowym gronie, a może i kilku "starych" uczestników odgrzałoby wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi