andrus Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Czy ktoś coś słyszał lub był na jakiś żwirowiska w Mężeninie?Mężenin to moje rodzinne strony. Ja jeżdżę na Drażniew. Byłem w tamtym tygodniu na Drażniewie na starorzeczu i jeden 40 tak na Morsa 2. Ludzi sporo chodzi ale nie słychać żeby coś się ruszyło, albo się za bardzo nie chwalą. Jak byłem to widziałem ataki szczupaków i okoni na drobnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemson Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Słyszałem o wilkach w tych okolicach a nawet wyżej od okolic Trojana. Rozmawiałem nie dawno ze strażnikami granicznymi z Janowa Podlaskiego i potwierdzają ich obecność u nas.Ja rozmawiałem z kolegą leśnikiem z Sobiboru i mówił że często z Ukr i Białorusi przechodzą na naszą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wilk to jedyny naturalny wróg bobra. Bór uchodzi za przysmak, więc może wilki trochę przetrzepią ich populację. Jeszcze kilka lat a nad Bugiem będzie łyso jak na mojej głowie, w tej sytuacji wilki mogą pomóc w zachowaniu krajobrazu naszej pięknej rzeki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wilk to jedyny naturalny wróg bobra. Bór uchodzi za przysmak, więc może wilki trochę przetrzepią ich populację. Jeszcze kilka lat a nad Bugiem będzie łyso jak na mojej głowie, w tej sytuacji wilki mogą pomóc w zachowaniu krajobrazu naszej pięknej rzeki.To by chyba musiałyby być ich tysiące. Tutaj gdzie przebywam na Bugu jest wyspa (akurat teraz nie bo woda wyschła) ale jak zaczeliśmy tu przyjeżdżać to rosło jeszcze kilka byle jakich wierzb. Teraz nie rośnie nic. Sąsiad mówił że 8-10 lat temu to była wyspa porośnięta i dużymi wierzbami, i olchami ale jak bobry się pokazały to wycięły wszystko. Za każdym razem jak jestem nad wodą to kilka widują, zresztą podobnie jak norki amerykańskie. Jedna kilka dni temu w odległości 3-4m od miejsca gdzie stałem wylazła z wody z babką. I nie specjalnie się bała, dopiero jak się odezwałem to uciekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Panowie, już jakieś 5 lat temu populacja wilka się pojawiła. Nie raz z ojcem myśliwym jeździłem posprzątać sarne czy cielaka zostawionego na noc na łące, a raczej ich resztki. Więc temat, że podchodzą bliżej czy jest ich więcej jest zrozumiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Sacha tysiące to jest bobrów, w okolicach Bugu wystarczy jedna wataha by zrobić z nimi porządek 2 może 3 lata i znów widok bobra będzie rzadkością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Panowie jak poziom wody po deszczach ? Podniosło sie troche ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 U mnie trochę mniej niż 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 U mnie też mniej więcej tyle. Ale co innego mnie dzisiaj zdziwiło. Bociany przyleciały. Na sąsiedniej działce jest gniazdo i coś grzebałem w ziemi i zobaczyłem jak jeden ląduję na gnieździe. Za chwilę chciał drugi ale został pogoniony i siedzi na latarni koło mojej bramy.Cała reszta odleciała w ostatnim tygodniu sierpnia, czy te wróciły? czy może zima odwołana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Pewnie odwołana....oby nie... jeżeli nie będzie porzadnej wody pośniegowej to cieńko będzie z Bugiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jak tam chłopaki u was nad Bugiem? Jesienny klimat się zaczyna, ruszyło się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Jak tam chłopaki u was nad Bugiem? Jesienny klimat się zaczyna, ruszyło się coś?Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Na Szuminie troche ruchu było okoń taki do 30 i szczupaczek nie wymiarowy, ale woda nie poszła jeszce w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Na Szuminie troche ruchu było okoń taki do 30 i szczupaczek nie wymiarowy, ale woda nie poszła jeszce w górę.Faktycznie, czuć jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wczoraj po południu wybrałem się nad rzekę na trzy godzinki. Trafił mi się szczupak 65cm na swojego wobka, sumek ok. 60cm na gumę z opadu i plus dwa brania nie zacięte, po jednym z nich wyjąłem gumkę bez ogonka. Jak dla mnie to najlepszy wypad w tym sezonie, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Weekend na wschodzie...na rybki nie znalazłem czasu ale zaliczyłem chyba nowe PB w kategorii "KANIA" Pozdrawiam Qcyk!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 UO matko, ale klamota ustrzeliłeś. Ważyłeś potwora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Nie było czasu. C&R nie było i już jest tylko wspomnieniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Wczoraj po południu wybrałem się nad rzekę na trzy godzinki. Trafił mi się szczupak 65cm na swojego wobka, sumek ok. 60cm na gumę z opadu i plus dwa brania nie zacięte, po jednym z nich wyjąłem gumkę bez ogonka. Jak dla mnie to najlepszy wypad w tym sezonie, niestety. szkoda że takie dni trafiają się raz do roku a nawet nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Chociaż widzę Bug z tarasu to ani wczoraj ani dzisiaj nie poszedłem nad wodę, totalne zniechęcenie . Jestem od 12.09 na urlopie i zupełnie nic, pewnie jeszcze do niedzieli ze 2x pójdę ale nadzieję to ja już straciłem. Najwyżej na starorzeczu (prywatnym) okonie przećwiczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Na Trojanie już powinny się powoli ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Dawno nie byłem nad Bugiem, także dzisiaj postanowiłem zrobić krótki rekonesans z lekkim spinningiem. Zamierzałem zapolować na klenia, jednak tej ryby nie uświadczyłem na wędce. Brały okonie w rozmiare 17-30 cm, przerzuciłem ich kilkanaście, a na okrasę trafił się bolek 30tak... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrus Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 we wtorek łowiłem w okolicach Drażniewa na spinning, rano o godzinie 7 złowiłem szczupaka 52 cm, więcej brań nie miałem, szczupak wziął na perłowe kopyto relaxa, po południu łowiłem od 15.30 do 19.30 i nie miałem żadnych brań, ani na spinning ani na bocznego troka, poziom wody podniósł się o jakieś 10-20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Na Trojanie już powinny się powoli ruszać Jak się ruszą, to nie będzie gdzie się wcisnąć, bo będzie wszystko obstawione :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 To prawda z brzegu może być słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi