Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

dziś byłem nad granicznym odcinkiem rzeki Bug koło Terespola, od miejscowych wędkarzy dowiedziałem się że ,,bierze" sandacz, sum czasem trafi się leszcz, dwóch miejscowych mówiło że widzieli w tygodniu sandacza ponad 100cm złowionego za grzbiet w miejscowości Łęgi koło jakiegoś starorzecza Rogal, mówili że unikają tamtego  miejsca bo to przyjeżdzają BURAKI z Terespola i szarpią ile wlezie do bagażnika. podobno było to zgłoszane do SG i Straży Rybackiej przy PZW Biała Podl. ale najwyraźniej mają to głeboko w d-pie...

Tam SG PS i SR nic kurna nie robi, dziady z Terespola to fajkarze i mają wszystko w dupie. A to nie jest sprawa

Policji. SG nawet nie reaguje. Jak bym miał kamerę to by sprawa była załatwiona a tak dupa.

Remku ten sandacz został złowiony na gumę a nie za kapotę miał 104 cm, tylko tyle mogę powiedzieć o tym sandaczu.

Edytowane przez BOSMAN 76

Czy to LB czy LBI to nie ma znaczenia, wszędzie są czarne owce. Znaczenie ma to że PSR i inne służby nic nie robią. A Bug graniczny ma potencjał.

Tu się zgadzam. Najlepiej dla bialskopodlaskiego by było gdyby były dwa ,,oddziały" PSR. Jeden na zbiorniki  i wody drobne, a drugi tylko na Bug. Wiem, wiem jak zwykle chodzi o pieniądze. Czym innym jest fakt że PSR ma w czterech literach zgłoszenia gdzie można na zatrzymać kłusowników na ,,gorącym".

Tu się zgadzam. Najlepiej dla bialskopodlaskiego by było gdyby były dwa ,,oddziały" PSR. Jeden na zbiorniki  i wody drobne, a drugi tylko na Bug. Wiem, wiem jak zwyk le chodzi o pieniądze. Czym innym jest fakt że PSR ma w czterech literach zgłoszenia gdzie można na zatrzymać kłusowników na ,,gorącym".

myślę Majo że to by nic nie pomogło bo bialscy strażnicy z tego co mi wiadomo to potrafią tylko dziadkom pisać mandaty za wyciętą podpórkę z wierzby a jak ktoś kłusuje  to obracają głowy w drugą stronę żeby się nie narazić, poza tym poznałem tych panów w tym roku nad bugiem w Janowie Podl. z ich kondycją fizyczna to mają problem dogonić swój cień ;)

• Like 2